Hockey in Twente: 29 maart 2015
30-3-2015  |

Dames, eerste klasse D: Ares – EHV 1 - 4 (1 - 1). EHV behaalde met mooi, verzorgd en volwassen hockey een verdiende zege. Ares kwam weliswaar op 1 - 0, maar binnen de minuut schoot Elena Colmer EHV naast Ares. Nadien bleek dat EHV heel gedisciplineerd kan spelen. De ploeg van de coaches Martijn Wendrich en Ronald Brouwer nam na de rust ruim afstand door treffers van achtereenvolgens aanvoerster Judith van de Zande, Minout Mink en Elena Colmer. Door deze uitslag en de nederlaag van Almere tegen Deventer is EHV de enige ploeg in deze klasse zonder nederlaag.

Dames, tweede klasse D Bully – Wijchen 0 – 2 (0 – 1). De vrouwen van Bully stelden teleur door thuis met 2-0 te verliezen van de nummer voorlaatst Wijchen.

Dames, tweede klasse D: Beuningen – Twente 4 - 1 (4 - 1). Ondanks het voortreffelijke spel van verdedigster Laura van Dokkum verloor Twente ruim. Twente was het waterveld in Beuningen niet fel genoeg en liep grotendeel achter de feiten aan. Alleen Floor Schuppers trof doel en kon daarmee Twente naast Beuningen schieten. Na rust ging het wel beter met Twente zonder dat er werd gescoord.

Dames derde klasse F: Almelo – Apeldoorn 1 - 1 (1 - 1). Almelo speelde tegen de goede tegenstander uit Apeldoorn veruit de beste wedstrijd van het seizoen. Dat leidde tot de verdiende voorsprong door een treffer van Daniek Voortman. Almelo liet daarna een open kans op 2 - 0 liggen. In de tweede helft, die gelijk opging, kreeg de thuisclub nog enkele goede kansen vrij voor doel.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Lochem 2 - 4 (2 - 3). Drienerlo bood de koploper heel verdienstelijke tegenstand. Dat leidde tot een aantrekkelijke eerste helft waarin de thuisclub door treffers van Franka van Velthoven (1 - 1) en Tara Hankel (2 - 3) in het spoor van de van de koploper bleef. Na rust toen het redelijk gelijk op ging nam Lochem iets meer afstand.

Dames, derde klasse F: Haackey – Zevenaar 1 - 2 (1 - 1). Haackey liet de kans tegen Zevenaar winnen om de wedstrijd te winnen. De Haaksbergse ploeg had in het begin van de wedstrijd de pech dat een strafcorner via de binnenkant van de paal eruit ketste. Na de achterstand zorgde Elke Eijsink voor de gelijkmaker. Haackey gaf in de eerste helft wel veel ruimte weg. Een slordigheid na rust was er de oorzaak van dat de Haaksbergse ploeg met lege handen achter bleef.

Dames, derde klasse F: Doetinchem – HCHN 6 - 0 (5 - 0). Een gehandicapt HCHN probeerde compact te spelen. Dat pakte verkeerd uit want de thuisclub leidde na 20 minuten al met 4 - 0. In de tweede helft speelde HCHN het eigen spel. Daardoor bleef de schade beperkt tot één tegentreffer. HCHN miste in de tweede helft enkele goede kansen.

Heren, tweede klasse D: Eelde – PW 2 - 3 (1 - 1). PW behaalde een knappe zege en passeerde Eelde op de ranglijst. Opvallend daarbij was dat de Enschedese strafcorner uitstekend liepen. Alle treffers kwamen voort uit deze spelhervatting. Andrew van Diepenbrugge scoorde voor rust 0 - 1, Stijn Thijssen (1 - 2) en Wout van den Boom met een keihard schot onder de doelman door (2 - 3) waren na rust succesvol. De vrouwen van PW verloren in de tweede klasse D met 3 - 1 bij Phoenix.

Heren, derde klasse F: Almelo – Twente 3 - 2 (1 - 1). Almelo speelde een goede wedstrijd en won met klein verschil. Na de achterstand scoorde Florian Hoen vlak voor rust de gelijkmaker. Na rust zorgde Pieter van der Veen uit een strafcorner met een sleeppush voor 2 - 1 en  scoorde Sten Voortman vanaf de kop van de cirkel de winnende treffer: 3 - 2.

Heren, derde klasse F: Almelo – Twente 3 - 2 (1 - 1). Coach Hans Extercate was tevreden met het vertoonde spel waaronder dat van de jeugdige doelman Pim van Bergeijk. Zijn ploeg kreeg bij 2 - 2 twee uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen en in de laatste minuut een strafcorner met de kans op de gelijkmaker. De treffers voor Twente kwamen op naam van Symen Houttuin en Robbert van Dordt.

Heren, Derde klasse F: Drienerlo – Graspiepers 1 - 4 (1 - 1). Drienerlo werkte de redelijk snelle achterstand ook snel weg door een ingeschoten strafcorner van Stephan Hesselink. Tot de rust speelde de thuisclub goed. Na rust speelde Drienerlo niet goed en was het aan de ploeg zelf te wijten dat de bezoekers ruim afstand namen.