Hockey in Twente: 12 april 2015
13-4-2015  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Leusden 4 - 0 (2 - 0). EHV blijft na deze knappe zege ongeslagen. De ploeg van coach Martijn Wendrich speelde verdedigend een goede wedstrijd en gaf weinig weg. Tegen Leusden een ploeg die weinig tegentreffers krijgt scoorde de Enschedese ploeg liefst vier keer. Elena Colmer en Liz Koopman troffen al binnen het kwartier doel. Na rust scoorde Liz Koopman twee keer waarvan de derde treffer in een één tegen één situatie met de doelverdedigster van Leusden.

Dames, tweede klasse D: PW – Bully 2 - 4 (1 - 2). Bully ’s keepster Isabel Kielstra  gleed bij het inspelen uit en viel geblesseerd uit. Veldspeelster Jeresse Kroeze viel  met succes in totdat Anja Wolbers van het tweede elftal haar plaats innam. Bully, dat in Marie José Gelink en Hester Meijer twee uitstekende routiniers had, won verdiend. Hester Meijer, Lotte Vixeboxse (2x) en Jet Huitink scoorden de treffers voor de Oldezaalse ploeg.

Dames, tweede klasse D: PW – Bully 2 - 4 (1 - 2). PW moest het in deze vechtwedstrijd afleggen tegen het fysiek sterkere Bully. De bezoekers kregen ook meer kansen. Iris van Dijk (1 - 2) en Elsbeth Leis (2 - 3) scoorden voor PW.

Dames, tweede klasse D: Twente – Phoenix 5 - 3. Twente was de iets sterkere ploeg en had in Demi van Halst een uitstekende verdedigster. De thuisclub liet echter wel de nodige kansen onbenut, Marit Boshuis, Puck Roesink en Floor Kosterink brachten Twente op 3 - 0.  In de tweede helft scoorden Marit Boshuis en  Floor Schuppers die uit een strafcorner doelpunten.

Dames, derde klasse F: HCHN – Almelo 1 - 3 (0 - 1). HCHN kwam al snel op achterstand. De ploeg van coach Marco van de Pol herpakte zich uitstekend. Dat leidde na rust tot de verdiende gelijkmaker. Esmee Logtenberg scoorde die uit een strafcorner. HCHN bleef knokken voor een beter resultaat maar kreeg twee ongelukkige treffers kwijt. Bovendien zag de Nijverdalse ploeg Martine Sperings geblesseerd uitvallen.

Dames, derde klasse F: HCHN – Almelo 1 - 3 (0 - 1). Almelo had moeite met trage veld en de fysiek kracht van HCHN. Na een snelle voorsprong door een treffer van Marieke Kootstra kwam HCHN na rust uit een strafcorner op gelijke hoogte. Kootstra bracht Almelo weer op voorsprong. Lorena Romero besliste de strijd in het voordeel van de bezoekers.

Dames, derde klasse F: Apeldoorn – Haackey 6 - 1 (2 - 1).Haackey begon uitstekend op sportpark Orderbos en kwam door Anne Robertus op voorsprong. De Haaksbergse ploeg zag echter geen kans het uitstekende spel van de beginfase vast te houden. Apeldoorn speelde fysiek en bepaald niet sportief en kon daardoor de bezoekers met een ruime nederlaag huiswaarts sturen.

Dames, derde klasse F: Zevenaar – Drienerlo 3 - 1 (2 - 1).Twee verdedigingsfouten aan Drienerlo zijde leidden al na acht minuten tot een 2 - 0 achterstand voor de bezoekers. Tara Hankel, die volgende week de halve marathon van Enschede loopt, bracht nog voor rust de spanning terug. Lange tijd leek Drienerlo kans te hebben op een positief resultaat. Een strafcorner in de slotfase deed de bezoekers de das om.

Heren, eerste klasse D: PW – Hattem 4 - 1 (3 - 0). EHV speelde een hele goede eerste helft. De ploeg van Martijn Wildeboer kwam met uitzonderlijk goed spel op 3 - 0. Pim Bonder had een aandeel in de eerste treffer met een voorzet die door Boudewijn Bousema werd afgerond en scoorde de tweede treffer zelf. Martijn Wendrich zorgde voor de 3 - 0 ruststand. Met drie A-junioren in de ploeg kwam de voorsprong niet gevaar. Bram Sanders bracht EHV op 4 - 0 waarna Hattem de eer redde.

Heren, tweede klasse D: PW – Zevenaar 2 - 3 (0 - 2). PW verloor enigszins onnodig. De thuisclub miste nog al wat kansen maar knokte zich in de tweede helft uitstekend terug. Stijn Thissen en Bart van den Boom brachten PW op gelijke hoogte. Vervolgens zag PW dat een verdediger van Zevenaar tot vier keer toe een strafcorner van doellijn haalde. Zevenaar scoorde vlak voor tijd de winnende treffer.

Heren, derde klasse F: Bully – Drienerlo 7 - 1 (2 - 0). Met de jeugdige Tiemen Haafkes die goed voor de dag kwam behaalde Bully een ruime zege. Joost van Dijck scoorde drie keer waarvan één keer op een uitstekende assist van Ralf Peters die twee keer succes had. De Oldenzalers kunnen over twee weken in een thuiswedstrijd kampioen worden.

Heren, derde klasse F: Bully – Drienerlo 7 - 1 (2 - 0).De nederlaag van Drienerlo was volgens speler Jules Hazeleger wel verdiend, maar wel geflatteerd. De bezoekers speelden in fase heel goed mee met Bully. Tot 3 - 0 ging het behoorlijk goed. Nadien kwam Bully snel op 6 - 0 voordat Arthur Kramer tegen scoorde voor Drienerlo.

Heren, derde klasse F: Steenwijk – Almelo 5 - 4 (2 - 2).Almelo speelde de slechtste wedstrijd van het seizoen en leed duur puntenverlies. De bezoekers kwamen nog wel met 1 - 0 voor en stonden bij rust op gelijke hoogte. Na rust liep Steenwijk uit naar 5 - 2 alvorens Almelo iets terug kon doen. De treffers kwamen op naam van Huib Heikens, Pieter van der Veen en Stef Westerhuis.