Hockey in Twente: 19 april 2015
20-4-2015  |

Dames, eerste klasse D: GCHC – EHV 0 - 0. Voor het eerst dit seizoen kwam EHV niet tot scoren. En dat was door de Enschedese ploeg niet ingecalculeerd. Toch speelde de Enschedese ploeg een goede wedstrijd en gaf het verdedigend bijna niets weg. Allen bij balbezit vergat het nog steeds ongeslagen EHV de kansen te benutten.

Dames, tweede klasse D: Bully – Twente 3 - 3 (2 - 0). Met de jeugdige doelverdedigster Maartje Harms als vervanger van Isabel Kielstra (scheurtje in de hamstrings), Rosa Borghorst die extra speelminuten kreeg en de uitstekend spelende Esmee Lenferink kwam Bully door treffers van Lisa van lange en Lotte Vixseboxse met 2 - 0 voor. Na rust maakte Anne Siers er zelfs 3 - 0 van. Onrust en gebrek aan ervaring bij Bully en een vechtend en knokkend Twente waren er de oorzaak van dat het eindelijk toch gelijk werd.

Dames, tweede klasse D: Bully – Twente 3 - 3 (2 - 0). Twente had moeite met het trage waterveld. Bully profiteerde daarvan en kwam bij rust met 2 - 0 voor. Na rust bij 3 - 0, begon Twente veel beter te spelen. Laura van Dokkum scoorde uit een strafcorner, Floor Schuppers scoorde vanaf de strafbalstreep en Schuppers bezorgde met een veldtreffer het verdiende gelijke spel.

Dames, tweede klasse D: Leeuwarden – PW 4 - 0 (2 - 0). PW was continu in de aanval maar strandde op een defensie van tien tegenstanders die zich terugtrokken binnen de 23 meter. Leeuwarden probeerde met lange klappen via de counter tot succes te komen. De Friezinnen, konden daardoor vier keer scoren.

Dames, derde klasse F: Haackey – HCHN 2 - 3 (1 - 1). Haackey kreeg genoeg kansen op de overwinning. En ondanks dat de Haaksbergse speelsters twee keer op voorsprong kwamen Judith van Grafhorst scoorde 1 - 0 uit een strafcorner en invaller Lieke te Pas 2 - 1 uit een veldtreffer bleek dit niet voldoende voor een positief resultaat.

Dames, derde klasse F: Haackey – HCHN 2 - 3 (1 - 1). HCHN behaalde de eerste uitzege en deed goede zaken in het kader van lijfsbehoud. De bezoekers stonden al snel op voorsprong Marrit Hegeman die de Haaksbergse doelverdedigster uitspeelde.  Nog voor rust werd het gelijk. HCHN kwam na rust op achterstand maar herpakte zich uitstekend. Merel Roddelman zorgde voor de gelijkmaker. Omdat beide ploegen vol voor de winst gingen kwam er ruimte Britt Maseur profiteerde namens HCHN en scoorde 2-3. De bezoekers verdedigden de voorsprong met succes.

Dames: derde klasse F: Drienerlo – Apeldoorn 1-2 (1-0). Drienerlo, dat met enkele invallers aan trad, speelde een uitstekende eerste helft. De thuisclub kwam met 1-0 voor nadat Franka van Velthoven scoorde op uitstekend aangeven van aanvoerster Dana van Donselaar. Apeldoorn scoorde in het begin van de tweede helft twee keer heel snel. Drienerlo speelde vervolgens een hele goede tweede helft, maar kwam niet meer tot scoren.

Dames, derde klasse F: Almelo – Epe 3 - 0 (1 - 0). Almelo kwam in een overtuigend gespeelde wedstrijd verdiend op voorsprong door Milou Haarhuis. Na rust werd het spel rommelig. Toch nam de thuisclub meer afstand door een benutte strafbal van Marieke Kootstra en een veldtreffer van Lucile Rameaux.

Heren, eerste klasse D: Amersfoort – EHV 2 - 0 (2 - 0).EHV met de jeugdspelers Joris Maathuis en Wytse Janssen in de ploeg speelde bij kampioen Amersfoort en waanzinnig goede wedstrijd. De elf fitte spelers uit Enschede gingen prima mee met het spel van de kampioen uit Amersfoort. Coach Martijn Wildeboer was dan ook bijzonder trots op deze groep die met het getalenteerde spel zelfvertrouwen tankte voor de nabije toekomst. Doelman Marc van Baal, die aan het einde van het seizoen stopt, stopte in de tweede helft een strafbal.

Heren, tweede klasse D: Leeuwarden – PW 1 - 5 (0 - 3). PW won met ruime cijfers in een wedstrijd waarin de zege van de bezoekers geen moment in gevaar kwam. De bezoekers namen in de eerste helft al afstand door treffers van Yordy Bakker, Andrew van Diepenbrugge en Wouter Nederhand. Na rust bij 1 - 3 scoorden Yordy Bakker en Andrew van Diepenbrugge zodat PW ruim won.

Heren, derde klasse F: Zutphen – Bully 2 – 3.De mannen van Bully werden in zoals routinier Daan ter Keurs het omschrijft "mooi potje” overtuigend kampioen van de derde klasse. Bully won in en tegen Zutphen met 3 - 2 na een 3 - 1 voorsprong bij rust. Joost van Dijck (2x) en Matthijs Bartelink uit een strafcorner zorgden voor de Oldenzaalse treffers. Bully is na een jaar weer terug in de tweede klasse. De beslissende wedstrijd in Zutphen werd op karakter gewonnen.

Bully was het afgelopen seizoen zo sterk dat niemand twijfelde of de ploeg kampioen zou worden. De vraag was alleen wanneer. Dat werd nog een week eerder dan verwacht doordat streekgenoot Almelo de nummer twee Flevoland met 5 - 0 aftroefde. Bully, onder de bezielende leiding van trainer Erik Vreeman, domineerde in alle gewonnen wedstrijd en heeft en voorsprong van 13 punten en een wedstrijd minder gespeeld.

Die zeges waarin de Oldenzaalse ploeg 69 keer scoorde werden behaald met de vaste kern van aanvoerder Mike Pollemans en met een aantal jeugdspelers die in de hoofdmacht de kans en de gelegenheid kregen om zich te ontwikkelen. Volgende week in de thuiswedstrijd op Bully wordt het kampioenschap groots gevierd.

Heren, derde klasse F: Almelo – Flevoland 5 - 0 (2 - 0).Met een excellerende Rutger Hoefnagels als voostopper speelde Almelo een dijk van een pot. Flevoland had niets in te brengen. De thuisclub kon uitstekend overweg met de strafcorner. Vier de van de zes spelhervattingen vormden de inleiding tot een treffer. De doelpunten kwamen op naam van Pieter van der Veen (3x), Huib Heikens en Joey Matherus.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Twente 4 - 4 (1 - 2).De jeugdige verdediger Kees van de Bosch (bezig aan zijn vijfde wedstrijd in drie dagen) vormde een lichtpunt in een ploeg die de gehele wedstrijd domineerde maar in het laatste kwartier een mooie 4 - 1 voorsprong uit handen gaf. "Het was totaal onnodig, we hebben het weggegeven”, sprak een teleurgestelde coach Hans Extercate.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Twente 4 - 4 (1 - 2).De thuisclub kwam na de 2 - 0 achterstand door Thomas Laoh terug in de wedstrijd. Na rust nam Twente afstand: 1 - 4.  De laatste twintig minuten waren van Drienerlo zijde van een uitmuntend gehalte. Jules Hazeleger zorgde voor 2 - 4, Bart van der Knap scoorde vervolgens twee treffers waardoor de thuisclub een verdiend punt aan deze wedstrijd overhield.