Hockey in Twente 26 april 2015
27-4-2015  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Upward 6 - 1 (4 - 1). Met een volwassen sport instelling behaalde EHV een kostbare en verdiende zege op de concurrent voor de tweede plaats. EHV speelde een goede wedstrijd en was effectiever in het benutten van de kansen dan Deventer. Dat leidde bij rust tot een 4 - 1 voorsprong door treffers van achtereenvolgens Liz Koopman, Linn Delfgou en twee keer Minout Mink waarvan één met de backhand. Na rust viel in de tiende minuut de doelverdedigster van Upward uit. De vliegende invaller doelverdedigster (een veldspeler) werd nog twee keer van Liz Koopman gepasseerd.

Dames, tweede klasse D: Barneveld – Bully 2 – 3 (0 – 2). Door een treffer van Esmee Lenferink in de laatste minuut behaalde Bully de zege. Anne Siers en Hester Meijer zorgden voor rust al voor de 2 – 0 voorsprong. Met de jeugdige doelverdedigster Maartje Harms en de jeugdige Carmen Harmelink in de ploeg kwam Bully in de eerste helft op 0 – 2. Na rust scoorde Barneveld twee keer uit een strafcorner.

De wedstrijd PW – Bully van 12 april 2015 moet worden overgespeeld. Bully stelde in deze wedstrijd doelverdedigster Anja Wolbers uit het tweede team op. Die speelster was volgens de KNHB niet speelgerechtigd omdat ze voor 15 maart niet één keer bij de selectie zat. Bully krijgt ook nog eens drie punten in mindering. De wedstrijd wordt zondag 3 mei om 12.45 uur bij PW overgespeeld.

Dames, tweede klasse D: Twente – Leeuwarden 4 - 2 (1 - 2). Met een puntgave hattrick in de tweede helft en een treffer in de eerste helft beleefde Twente speelster Floor Schuppers een heerlijke middag. Schuppers boog door de hattrick samen met Twente een 2 - 1 achterstand om in een 4 - 2 voorsprong. In de slatfase speelde Leeuwarden va banque door een extra veldspeler in te zetten. Twente liet zich daardoor van de wijs brengen.

Dames, tweede klasse D: PW – GHBS 0 - 1 (0 - 0). PW speelde tegen de koploper en aanstaande kampioen een voortreffelijke wedstrijd. De ploeg van coach Gijs Heutink was gelijkwaardig aan de Groningse vrouwen. Beide ploegen kregen vier strafcorners. Uit één daarvan scoorde GHBS.

Dames, derde klasse F: HCHN – Drienerlo 1 - 1 (1 - 0). Drienerlo kwam redelijk snel op achterstand. Daarna kabbelde de ploeg door de eerste helft. Na rust speelden de bezoekers bij wie doelverdedigster Evelien Maaskant een aantal keer uitstekend redde op gelijke hoogte. De hoge voorzet van Tara Hankel werd fraai ingetikt door Shanna De Lang.

Dames, derde klasse F: Epe – Haackey 8 - 5 (2 - 2). Haackey verloor in een spannende, sportieve en doelpunterijke wedstrijd. Na de 2-2 stand stonden beide ploegen om en om op voorsprong. In de slotfase toen Epe twee keer achter elkaar scoorde kwam Haackey in een dip terecht. De Haaksbergse treffers kwamen op naam van Lotte ter Woerds en Judith van Grafhorst beiden 2 en Anne Robertus.

Dames, derde klasse F: HCHN – Drienerlo 1 - 1 (1 - 0). HCHN behaalde in een mooie wedstrijd waarin de ploeg knetter hard vocht een verdiend 1 - 1 gelijk spel. De thuisclub kwam in een mooie en gelijkopgaande eerste helft op voorsprong door een treffer van Anne Dekker. Na rust scoorde Drienerlo uit een uitbraak. Nadien kreeg Marrit Hegeman nog twee uitstekende kansen om HCHN naar de zege te schieten.

Dames, derde klasse F: Doetinchem – Almelo 1 - 1 (0 - 1). Almelo was bijna de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Dat leidde tot een treffer van Bo Blömer. Na rust sloop er wat onzekerheid in de ploeg. Doelverdedigster Chantal Snijder ging in de fout bij een strafcorner waardoor het 1 - 1. Snijder herstelde zich vervolgens voortreffelijk door een strafbal te stoppen.

Heren, eerste klasse D: EHV – GCHC 3 - 3 (1 - 2). Na de voorsprong van EHV door Boudewijn Bousema werd GCHC feller en scherper. Dat leidde tot een verdiende voorsprong bij rust. Echter met bikkelen en op karakter zette EHV de achterstand om in een 3 - 2 voorsprong door twee treffers van Tim Horstink. Het goed spelende GCHC kwam toch langszij waarna beide ploegen nog enkele kansen kregen op de overwinning.

Heren, tweede klasse D: PW – GHBS 2-5 (1 - 3). Ondanks de nederlaag tegen de nummer drie speelde PW wel een goede wedstrijd. PW probeerde in de tweede helft met druk een offensief in te zetten. De treffers van de Enschedese ploeg kwamen van de stick van Bart van den Boom en Andrew van Diepenbrugge.

Heren, derde klasse F: Bully – Mezen 5 - 3 (3 - 1). Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van Henk van Dijck, Bully man in hart en nieren en vader van speler Joost van Dijck. Ralf Peters gaf door met de backhand hoog in de hoek te scoren het behaalde ongeslagen en zonder puntverlies behaalde kampioenschap extra glans. Bully won verdiend tegen een fysiek sterk spelend Mezen. De Oldenzaalse ploeg heeft na het behalen van de titel een volgende doelstelling geformuleerd: het eindigen van de competitie als kampioen zonder puntverlies.

Heren, derde klasse F: Quick Stick – Almelo 2 - 6 (1 - 2). Met twee sleeppushes en een veldtreffer droeg Pieter van der Veen uitstekend bij aan de mooie triomf van Almelo. De bezoekers begonnen sterk, maar kakten daarna wat in. In de tweede helft bleef Almelo lekker spelen en kreeg Quick Stick vier gele en één rode kaart. Thomas Hoekstra van B1 viel bij zijn debuut bij Almelo op met de tweede treffer.

Heren, derde klasse F: Twente – Zutphen 1 - 0 (1 - 0). Twente was de wat betere ploeg en won door een treffer van veteraan Martin van de Heuvel. Het was een leuke en open wedstrijd met twee hockeyende ploegen. In de tweede helft was Zutphen wel dreigend, maar kwam niet in de Twente cirkel. Twente kreeg in de tweede helft de beste kansen.

Heren, derde klasse F: Steenwijk – Drienerlo 1 - 1 (0 - 1). Met enige "vermoeide Batavieren” in de ploeg behaalde Drienerlo een verdienstelijk gelijkspel. De bezoekers speelden alleszins redelijk en namen door Bart van der Knaap een voorsprong. In de tweede helft, toen beide ploegen enkele goede kansen kregen, scoorde Steenwijk uit een strafcorner de gelijkmaker.