Hockey in Twente: 10 mei 2015
11-5-2015  |

Dames, eerste klasse D: EHV - Almere 2 - 3 (1 - 1). EHV kreeg in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de kampioen in de eerste helft de betere veldkansen. Dat leidde vlak voor rust tot de verdiende gelijkmaker van aanvoerster Judith van der Zande die scoorde met de backhand. Na rust bracht Dyonne de Wit de thuisclub op voorsprong na uitstekend voorbereidend werk van Calice Buma. Almere kon op voorsprong komen, maar vond vervolgens een uitstekende doelverdedigster Lotte Guldie op haar weg. Linn Delfgou was bij 2 - 3 nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar schoot in kansrijke positie naast.

Dames, tweede klasse D: Bully - Eelde 8 - 1 (4 - 0). Met Bo Westerhof en de debuterende Anne Lohrmann uit B1 speelde Bully een prima wedstrijd. Met Hester Meijer in de ploeg was Bully erg zelfverzekerd. Anne Siers was met vier treffers uitstekend op dreef. Bully leidde na een kwartier met goed hockey al met 3 - 0. De overige Oldenzaalse treffers kwamen op naam van Jet Huitink, Rosheen McDonald en Hester Meijer.

Dames, tweede klasse D: GHBS - Twente 5 - 1 (1 - 1). Twente, de nummer drie speelde een prima eerste helft en was gelijkwaardig aan de Groningse koploper. De thuisclub kwam wel met 1 - 0 voor, maar Floor Schuppers bracht Twente in een mum van tijd op gelijke hoogte. De eerste tien minuten na rust werden Twente noodlottig. GHBS profiteerde van fouten en kwam op 3 - 1. Nadien miste Twente nog enkele kansen. De Groningse vrouwen konden zodoende meer afstand nemen.

Dames, tweede klasse D: Wijchen - PW 1 - 1 (1 - 0). PW pakte in de strijd om lijfsbehoud een kostbaar punt. Wijchen was in de eerste helft de wat betere ploeg. Na rust pakte PW het goed op. Dat leidde tot de verdiende gelijkmaker doordat Robin Kroeze een strafcorner inschoot.

Dames, derde klasse F: Drienerlo - Epe 1 - 3 (0 - 1). Na de redelijke snelle openingstreffer van Epe was Drienerlo betere en kreeg de thuisclub redelijk veel kansen. Na rust leidde at tot de gelijkmaker. Een mooie push van Evelien Nieuwenburg vanaf de middenlijn belandde nagenoeg in het doel. Tara Hankel gaf voor de zekerheid het laatste zetje. Nadien kreeg Drienerlo de nodige kansen, maar was het Epe dat nog twee keer scoorde.

Dames, derde klasse F: Haackey - Doetinchem 0 - 2 (0 - 0). Haackey maakte een uitstekende indruk tegen de nummer en leek op een verdiend punt af te stevenen. Maar het geluk zat de thuisclub niet mee. In de tweede helft miste de anders zo trefzekere Judith van Grafhorst een strafbal en even later verzwikte ze haar enkel waardoor Haackey een belangrijke verdedigster miste. De thuisclub was nog niet helemaal bekomen van de schrik of Doetinchem scoorde twee keer vlot achter elkaar.

Dames, derde klasse F: Zutphen - HCHN 2 - 1 (0 - 1). HCHN speelde in de eerste helft heel compact. Zutphen wist daar geen raad mee. HCHN kwam na twaalf minuten op voorsprong toen Floor Dekker raak schoot uit een variant van een strafcorner. Na rust ging het minder met de Nijverdalse speelsters, ook al omdat de communicatie niet altijd even goed verliep. Zutphen trok na vier minuten de stand gelijk. Na de 2 - 1 probeerde HCHN langszij te komen maar de vechtlust werd niet beloond.

Dames, derde klasse F: Almelo - Roden 6 - 2 (4 - 1). Almelo herstelde zich knap van de snelle tegentreffer. Milou Haarhuis was in aanvallend opzicht uitstekend op dreef voor de thuisclub. Ze scoorde drie van de vier treffers in de eerste helft. De tweede helft was rommelig doordat er veel werd gewisseld. De overige treffers kwamen op naam van Marieke Kootstra, Annelot Hoekstra en Lucile Rameaux.

Heren, eerste klasse D: EHV - Apeldoorn 4 - 1 (2 - 0). Met een uitstekende doelman Marc van Baal behaalde EHV een verdiende zege. Die zege kwam mede tot stand omdat de Enschedese ploeg in de tweede helft het tempo opschroefde. In de eerste helft scoorden Wouter Mosman en Stijn Adolfsen.  Na rust waren Staffan Hengst en Wouter Mosman succesvol. Bij EHV namen de routiniers Tim Lunter, Marc van Baal en Joris Opbroek afscheid. Zijn gaan allen lager spelen. Martijn Wendrich stopt omdat hij het hockey niet kan combineren met zijn nieuwe baan.

Heren, tweede klasse D: Upward - PW 4 - 0 (0 - 0). PW heeft vijftig minuten kans gehad op een positief resultaat bij het sterke Upward. De Enschedese ploeg speelde verdedigend goed en gaf het sterke Upward behoorlijk goede tegenstand. Toen het 2 - 0 werd ging het snel met de treffers van de Arnhemmers.

Heren, derde klasse F: Graspiepers - Bully 2 - 5 (1 - 3). Met Sam Heuvelmans als vervangende doelman bleef Bully ongeslagen. Bas Heuvelmans speelde een goede wedstrijd en Bob Sanders maakte zijn rentree. De treffers voor Bully kwamen op naam van Ralf Peters en Tim Maaskant (beiden 2) en Joost van Dijck.

Heren, derde klasse F: Almelo - Dash 11 - 0 (3 - 0). Met de prima op dreef zijnde Huib Heikens die vier keer scoorde uit een strafcorner behaalde Almelo een mooie triomf. Alle elf treffers waren veldtreffers hetgeen redelijk uniek is. De Almelose ploeg kwam in het laatste kwartier helemaal op stoom. Toen werd er nog vijf keer gescoord.

Heren, derde klasse F: Mezen - Twente 2 - 1 (0 - 0). Twente liet in deze leuke en sportieve wedstrijd de nodige kansen liggen. De ploeg van aanvoerder Robbert van Dordt kwam vlak na rust op voorsprong door een treffer van Justin Markslag. De bezoekers beleefden daar niet lang plezier aan.

Heren, derde klasse F: Drienerlo - Flevoland 1 - 1 (1 - 1). Doelman Thijs van Beek van Drienerlo was in uitstekende vorm. Hoewel hij al redelijk snel werd gepasseerd was hij nadien met tal van uitstekende reddingen de man van de wedstrijd. Door zijn toedoen hield Drienerlo een punt over aan deze wedstrijd. Peter Schakel scoorde vlak voor rust uit een strafcorner.