Hockey in Twente: 17 mei 2015
18-5-2015  |

Dames, tweede klasse D: Quick Stick – Bully 1 - 7 (0 - 6). Met liefst vijf treffers van Hester Meijer waarvan de eerste al binnen twee minuten behaalde Bully een hele knappe zege bij de nummer vier. De Oldenzaalse ploeg speelde een prima wedstrijd en gaf de Friezinnen geen schijn van kans. De andere twee doelpunten kwamen op naam van Lisa van lange (strafbal) en Anne Siers (tip in).

Dames, tweede klasse D: Twente – Wychen 3 - 0 (3 - 0). Een beter Twente troefde Wychen op snelheid af. Dat leidde na tien minuten al tot twee treffers van Roos van der Deen (veldtreffer in het dak van het doel) en een benutte strafcorner van Laura van Dokkum. Marit Boshuis schoot uit een strafcorner Twente naar 3 - 0. In de tweede helft kreeg Twente veel kansen, maar kwam niet tot treffers doordat Wychen beter speelde dan in de eerste helft.

Dames, tweede klasse D: Civicum – PW 1 - 2 (0 - 0). De tactische omzettingen van coach Gijs Heutink zorgde ervoor dat PW scherper werd en meer vooruit ging spelen. Dat leidde tot treffers van Annemie Leis en Iris van Dijk. Bij 1 - 2 werd het in de laatste minuut nog even spannend, maar een aan Civicum toegekende strafcorner werd door PW prima uitverdedigd.

Dames, derde klasse F: Almelo – Haackey 4 - 0 (2 - 0). De thuisclub behaalde een terechte zege. Het ontbeerde Haackey aan kracht om fatsoenlijke tegenstand te bieden. De thuisclub ontbeerde het de slimheid om hier gebruik van te maken. Invalster Lorena Romero scoorde twee van de vier treffers.

Dames, derde klasse F: Doetinchem – Drienerlo 4 - 2 (2 - 0). Drienerlo werkte keihard maar bleef toch met lege handen achter. Na de 2 - 0 ruststand bracht Franka van Velthoven de spanning terug. Ze ondernam een solo stuitte op de doelverdedigster, maar schoot de rebound in. Nadien kreeg Drienerlo veel kansen. Aanvoerster Dana van Donselaar bracht de eindstand op 4 - 2.

Dames, derde klasse F: Almelo – Haackey 4 - 0 (2 - 0). Haackey probeerde bij 2 - 0 te tij te keren door speelsters op andere posities te zetten. De Haaksbergse ploeg had pech dat Anne Robertus de paal raakte.  Almelo kon, mede door een betere conditie, meer afstand nemen van Haackey.

Heren, tweede klasse D: Wageningen – PW 6 - 1 (3 - 0). PW was niet opgewassen tegen het hockeytechnisch betere Wageningen dat inmiddels is gepromoveerd. De Enschedese ploeg kreeg in de eerste helft geen enkele kans. Na rust, toen PW iets meer aanvallend ging spelen, scoorde Bart van den Boom de eretreffer voor de Enschedeërs.

Heren, derde klasse F: Dash - Bully 4 - 8 (2 - 7). Bas Heuvelmans scoorde in Hoogezand zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Bully. De kampioen uit Oldenzaal nam in deze enigszins fysieke wedstrijd bij Dash al vrij snel flink afstand. Daardoor hoefde Bully zich in de tweede helft niet echt in te spannen. De andere treffers kwamen ondermeer op naam van Bob Sanders, Ralf Peters en Floris Brummelhuis.

Heren, derde klasse F: Twente – Graspiepers 7 - 1 (4 - 1). Een veel beter spelend Twente behaalde een simpele zege. De zeven treffers waren alle veldtreffers waarbij die van Thijmen Rakers de mooiste was. Hij rondde met een mooi schot een aanval af die over ze schijven ging. Justin Markslag werd met twee treffers topscorer.

Heren, derde klasse F: Quick Stick – Drienerlo 2 - 4 (0 - 0). Met de zege heeft Drienerlo nog een kans op het linkerrijtje. De eerste helft spannend. Beide ploegen kregen kansen. Na rust nam Drienerlo afstand door treffers van Sjoerd Nieuwenhuis (strafbal), aanvoerder Henk Merckel, Thomas Laoh en Harry van der Knaap. In de slotfase gaf Quick Stick de achterstand een wat dragelijker aan zien.