Hockey in Twente: 7 juni 2015
7-6-2015  |

Dames, tweede klasse D: Phoenix – Bully 4 - 1 (2 - 0). Bully speelde een matige eerste helft, maar herstelde zich na rust goed. Omdat de aansluitingstreffer uitbleef was de kans op winst verkeken. Lotte Vixseboxse redde bij 4-0 de Oldenzaalse eer.

Dames, tweede klasse D: Barneveld – PW 1 - 1 (1 - 1). PW was beduidend sterker en kreeg verschillende kansen en strafcorners. Annemie Leis bracht de bezoekers op voorsprong. Na rust was Cherise Hélant Müller dicht bij de winnende treffer, maar oog in oog met de Barneveld doelverdedigster scoorde ze niet.

Dames, tweede klasse D: Twente – Civicum 2 - 1 (1 - 1). Twente kwam al snel op achterstand. Nog voor rust werd het gelijk door een benutte strafcorner van Roos van der Deen. Na rust ging de strijd redelijk gelijk op. Civicum speelde meer fysiek en raakte daarbij nog wel eens een stick van Twente. Dat resulteerde één keer in een strafbal die door Floor Schuppers werd benut: 2 - 1.

Dames, derde klasse F: Haackey – Drienerlo 2 - 1 (1 - 1). Haackey aanvoerster Judith van Grafhorst droeg in haar laatste wedstrijd flink bij aan de zege. Ze schoot een strafcorner en een strafbal in. Tussen de bedrijven door werd een benutte strafcorner van haar afgekeurd. Drienerlo nam door Tara Hankel een voorsprong. Door het voortreffelijke optreden van doelverdedigster Evelien Maaskant kon Haackey alleen uit spelhervattingen scoren. De ploeg van coach Eva Alferink degradeerde ondanks de zege toch, maar heeft inmiddels een verzoek om een wildcard voor de derde klasse ingestuurd.

Dames, derde klasse F: HCHN – Zevenaar 3 - 1 (1 - 1). HCHN behaalde met zes A-junioren in de ploeg een knappe zege. Marit Hegeman bracht de jonge Nijverdalse ploeg op voorsprong. Na rust zette Julia Hartgers HCHN op 21- en bepaalde Marit Hegeman na goed voorbereidend werk van Nienke Weijschede voor 3 - 1. HCHN eindigde als voorlaatste en speelt op 21 juni promotie-degradatie-wedstrijden.

Dames, derde klasse F: Almelo – Zutphen 4 - 0 (1 - 0). Almelo speelde een rommelige eerste helft gevolgd door een veel betere tweede. Andrea Veltink-Prenger scoorde in haar laatste wedstrijd de eerste treffer. In de tweede helft waren Bo Blömer, Milou Haarhuis en Marieke Kootstra succesvol.

Heren, tweede klasse D: Barneveld – PW 6 - 2 (2 - 0). Een niet volledig gemotiveerd PW verloor met ruime cijfers. Ewoud Slagman en Andrew van Diepenbrugge (strafcorner) scoorden. Bij PW speelden Guido Schenau en Tom Schuurman hun laatste wedstrijd.

Heren, derde klasse F: Steenwijk – Bully 2 - 9 (0 - 4). Met Sam Heuvelmans als debuterende doelverdediger sloot kampioen Bully het seizoen in stijl af: als enige van Nederland kampioen worden zonder punt verlies. De Oldenzaalse ploeg scoorde 111 keer, waarvan Ralf Peters er 52 voor zijn rekening nam. In Steenwijk scoorde hij vier keer en Daan ter Keurs twee keer.

Heren, derde klasse F: Twente – Dash 5 - 1 (4 - 0). Twente speelde een goede eerste helft, was heer en meester en nam afstand. Na rust had de thuisclub moeite met scoren. De treffers kwamen op naam van Nabeel Minhas (2x), Maarten Adolfsen, Robbert van Dordt en Thijmen Rakers.