Verslag top toernooi Broekhuis Oost Bully Bokaal
30-8-2016  | 

Na een kort en rustige vrijdagavond, stond iedereen op de vroege zaterdag ochtend brood nuchter en met goede moed bij Bully voor een lekker ontbijtje. 

Alles stond klaar voor het toernooi, inclusief een meer dan een ton kostende, elektrische, dikke BMW i8. En niet te vergeten: een Mini. 

Een tijdje na het ontbijt kwamen de 16 enorm enthousiaste en van oor tot oor lachende bondsscheidsrechters aan, die het toernooi zouden gaan begeleiden. 

Lichtelijk geïntimideerd door de hartslagmeters en alle professionele middelen van de tegenstander Luik, begonnen we aan de eerste wedstrijd op het zwaar lopende zandveld. Het was een erg goede wedstrijd van beide kanten, maar uiteindelijk kwamen wij als winnaar uit de bus. 

Na de zware wedstrijd kregen we een uurtje rust en een lekker eitje voordat we aan de volgende wedstrijd begonnen. QZ was dit keer de tegenstander. Na een lange en spannende wedstrijd waarin we veel van de tijd voor hebben gestaan, viel een paar minuten voor het eindsignaal toch de gelijkmaker. De wedstrijd bleef onbeslist. 

Erg vermoeid met verzuurde spieren begonnen we aan de laatste wedstrijd van de dag tegen een tegenstander die we volgend jaar in de competitie gaan tegenkomen: GCHC. Ze waren net een stukje sterker en wisten met 4-2 van ons te winnen. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren gingen we een hapje eten. Lekker de bbq aan onder het genot van het favoriete goud-gele drankje dat na een dag vol inspanning bijzonder goed smaakt. Het was leuk om te zien dat de teams zelfs buiten het veld hun mannetje staan. En nog veel leuker, de scheidsrechters staan zelfs hun mannetje… 

Zondagochtend was iedereen weer vroeg, maar iets minder fris dan de vorige dag ,van de partij. De eerste pot van de dag speelden we tegen Gemert. Gemert was nog niet helemaal wakker waardoor wij zonder al te veel moeite de overwinning pakten. 

De laatste wedstrijd zou beslissen wie er tegen GCHC in de finale zou gaan spelen. IJssel was de concurrent. Genoeg reden voor een wonderdrankje van Willy. Niet te drinken, maar wel erg effectief. Iedereen liep de longen uit zijn lijf met als gevolg de finale plek. De finale is ondanks dat we erg hard hebben gewerkt niet gewonnen door ons. De beker ging mee naar Groningen (GCHC), nadat de grappenmakers van Gemert hem de avond er voor gestolen hadden (en terugbezorgd). Het was een goed, leuk en gezellig toernooi op een hoog niveau, zeker voor herhaling vatbaar!

 

Thies Esselink


terug naar vorige scherm