Terugblik op Spelregelcafé 2016
21-9-2016  | 

Op donderdag 15 september is, in samenwerking met de KNHB,  bij Bully weer een "Spelregelcafé” gehouden. Een prima opkomst met bijna veertig aanwezigen inclusief deelnemers van HC Twente, HC Goor en MHC Almelo.

 

De avond werd geleid door Marij de Vries, internationaal Bondsscheidsrechter, en zij deed dit op een gepassioneerde wijze. Met een presentatie werden nog enkele spelregels doorgenomen. Er werd interactief op gereageerd en diverse vragen gesteld. Met name de vrije slag bij de cirkel en de hoge bal werden behandeld.

 

Nieuwe spelregels zijn dit seizoen (nog) niet ingevoerd. Maar wel zijn enkele regels aangescherpt: bij protesten wordt de groene kaart sneller gegeven. Als een speler naar de scheidsrechter komt na een beslissing, dan krijgt de speler die zich erbij voegt een groene kaart. Dit wordt al toegepast door Bondsscheidsrechters, maar kan ook door Clubscheidsrechters worden toegepast.

 

Ook wil de KNHB dat het afhouden strenger wordt beoordeeld. Deze regel is "verwaterd” maar de regel bestaat nog steeds. Bij BDOP (Breaking Down Of Play) wordt strenger opgetreden. Een bewuste overtreding om een aanval af te breken, wordt "beloond” met een tijdstraf.

 

Afgesloten werd met een Petje Op Petje Af quiz, met maar liefst acht winnaars. Iedereen kreeg een tossmunt mee. Het was een geslaagde en bovenal leerzame avond.

 

De Arbitragecommissie wil Hugo Bruinsma bedanken voor het organiseren van de avond.


terug naar vorige scherm