De FIH stelt twee nieuwe verplichte experimentele regels in
17-1-2009  | 

De FIH (Federaton International Hockey) heeft twee nieuwe verplichte experimentele regels ge├»ntroduceerd in het hockey.  Vanaf mei 2009  zijn deze verplicht op alle internationale toernooien. Tijdens het EK in Amsterdam zullen deze regels dus ook aangehouden worden. De regels zijn niet verplicht bij de nationale bonden. De Nederlandse hockeybond mag de regels dus wel overnemen vanaf mei, maar het moet niet.

 

Het gaat om de zelfpass. Een speler mag bij een vrije slag buiten de 23-metergebieden de bal zelf nemen. Deze regel was al te zien tijdens de EHL, en werd met veel enthousiasme ontvangen. Het zorgt voor meer snelheid en creativiteit in het spel.

 

De tweede regel gaat om de vrije slagen binnen de 23-meterlijn. Deze mogen niet meer direct de cirkel ingeslagen worden. Dit vergroot volgens de FIH de veiligheid van het spel.

 

In 2011 zal duidelijk worden of de twee een vaste plaats in het regelboekje krijgen. Pas vanaf dat moment gelden deze nieuwe regels ook voor de competitiewedstrijden van de teams van O.H.C. Bully.


terug naar vorige scherm