Van de KNHB (update 8 mei)
8-5-2020  | 

Het kabinet heeft op woensdagavond 6 mei de corona-maatregelen voor de sport per 11 mei versoepeld. Dat betekent dat net als de groep tot en met 12 jaar en de jeugd van 13 tot en met 18 jaar ook hockeyers met een leeftijd van 18+ weer kunnen gaan trainen.

De senioren mogen per 11 mei weer het veld op. De toestemming geldt specifiek voor trainingen, niet voor wedstrijden, toernooien of andere activiteiten. Net als bij de jeugdgroepen zijn ook deze trainingen alleen mogelijk wanneer iedereen zich aan bepaalde afspraken houdt. NOC*NSF, de KNHB en andere sportbonden hebben het algemeen sportprotocol zoals dat eerder is opgesteld voor kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar aangepast naar een versie waarin ook de senioren zijn opgenomen. Ook in het hockeyspecifiek protocol is de 18+ groep nu opgenomen. 

In de basis gelden voor 18+ dezelfde regels als voor de groep 13 tot en met 18 jaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: trainen met beperkt aantal personen en begeleiders op het veld (maximaal 20 personen), te allen tijde 1,5 meter afstand houden en regels met betrekking tot gebruik van materialen.

De bestaande maatregelen met betrekking tot de jeugd zoals voorafgaand aan 29 april aangekondigd, blijven onveranderd bestaan. Dat betekent onder andere dat de clubhuizen gesloten blijven en dat het – passend binnen het protocol – alleen mogelijk is te trainen. Het spelen van (oefen)wedstrijden of toernooien is niet toegestaan.Bijlage: 20200508 KNHB Aanvullend sport specifiek protocol hockey.pdf

terug naar vorige scherm