Van de KNHB: Competitie seizoen 2020-2021 nog niet voorbij
1-3-2021  | 

Het seizoen 2019-2020 moest helaas vroegtijdig en zonder eindstand afgebroken worden. Daarom heeft de KNHB voor aanvang van het seizoen 2020-2021 de reglementen zo ingericht dat we dit seizoen het maximale kunnen doen om competities uit te spelen. Of minimaal tot een eindranking te kunnen komen. Door deze flexibele inrichting kan de competitieleiding de formats aanpassen aan de geldende omstandigheden van dat moment.

 

Wat betekent dit nu concreet?

 

Junioren en Jongste Jeugd competities

Bij de junioren en Jongste Jeugd zouden bijna alle teams na de Herfstvakantie 2020 (na herindeling) aan een nieuwe competitie beginnen. De formats van deze competities kunnen zodanig worden aangepast dat er in de resterende weken van dit seizoen – zodra de geldende maatregelen die ruimte bieden – competitie gespeeld kan worden.

 

Senioren competities

Verreweg de meeste seniorenteams hebben in september en oktober een kwart van de competitie gespeeld. De KNHB streeft er nu in elk geval naar om, met eventuele uitloop in juni, alsnog de helft van de competities af te maken, zodra het spelen van wedstrijden is toegestaan. Met andere woorden, de KNHB werkt er aan om minimaal alle heenwedstrijden te kunnen spelen in alle klassen, zowel de standaardteams als alle andere seniorenteams.

 

Silver Cup
De Silver Cup is nog niet beëindigd. Indien het op een later moment dit seizoen wel mogelijk is om regionaal te spelen, dan is de Silver Cup een competitieformat dat wellicht in de regio alsnog een mooi hockeyaanbod vormt. Prioriteit ligt echter bij het (in aangepaste vorm) spelen van de reguliere competities, met daarbij de nadruk op het toewerken naar een eindstand. Op die manier zijn promotie, degradatie en kampioenschappen ook dit bijzondere seizoen nog altijd mogelijk.

 

Standenmotor

Alle nog ingeplande reguliere wedstrijden (periode maart – juni) worden de komende dagen afgelast, waarna de standenmotor weer gevuld wordt met toekomstige wedstrijden zodra er specifieke formats ingepland en gespeeld kunnen worden.


terug naar vorige scherm