Het hockeyseizoen zit erop!
16-7-2021  | 


Het hockeyseizoen zit erop!

Woensdag was de laatste dag van ons hockey zomerkamp met maar liefst meer dan 80 kinderen en ondanks de sombere voorspellingen, mooie weersomstandigheden.

En het was een bijzonder seizoen. Eentje met veel beperkingen die ook onze sport hard heeft geraakt. Er zijn weinig officiƫle competitie wedstrijden gespeeld en vooral de senioren hebben een lange tijd niet kunnen sporten. 8 maanden is ons clubhuis dicht geweest en mocht er geen publiek aanwezig zijn.

Toch hebben wij als vereniging getracht te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen om alles eruit te halen om het seizoen 2020-2021 toch tot een succes te maken. Veel kinderen hebben kunnen doortrainen en onderling wedstrijden kunnen spelen. Verder hebben we een fantastische winterwandeling georganiseerd waar ook andere verenigingen zich voor konden inschrijven wat ook gold voor de workouts in tweetallen die we hebben aangeboden aan de volwassenen. Gelukkig hebben we op 19 en 20 juni j.l. mooie afsluitingen kunnen organiseren voor de junioren en senioren, waarbij het heerlijke clubgevoel weer tot leven kwam.

Verder heeft Bully haar verantwoordelijkheid genomen om diverse binnensportverenigingen op het park uit te nodigen doordat zij een behoorlijke tijd niet de mogelijkheden hadden binnen te sporten. Maar liefst 6 verenigingen hebben hier gebruik van gemaakt. Deze kruisbestuiving van verschillende sportieve activiteiten gaf vaak een enorme positieve sfeer van verbroedering op het park, op de achtergrond begeleidt door de klanken van de muziek van dansstudio LEZ.

Terugkijkend kom ik tot de conclusie dat er niets mooier is dan de verbinding die sport en vooral teamsport met zich meebrengt waarbij de sportieve ontmoetingen met elkaar van onschatbare waarde zijn geweest om deze lastige periode door te komen. Er gaat simpelweg niets boven een bruisend verenigingsleven. Dat is het afgelopen jaar wel duidelijk geworden.

Vol goede moed gaan we op naar een nieuw seizoen, hopelijk zonder beperkingen en zonder onderbrekingen. Het is inmiddels wel gebleken dat sporten gezond is, voor zowel lichaam en geest!

Ik wens iedereen een zo zorgeloos mogelijke zomervakantie toe en hoop jullie in het nieuwe seizoen allemaal weer op ons mooie hockeypark te mogen ontmoeten!

Met sportieve groet,

Herman Kemna


terug naar vorige scherm