27 en 28 augustus bithappen
15-8-2013  | 
Een goed gebit is een kostbaar bezit. Bully adviseert al haar leden om bij het hockeyen een gebitsbeschermer (bitje) te dragen. Dit geldt zowel gedurende de wedstrijden als bij de trainingen.       

 

Om haar leden hierbij van dienst te zijn, zijn er eind augustus 2013 twee "bithapavonden", namelijk op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus 2013. De bitjes liggen dan vanaf zaterdag 7 september 2012 klaar in het clubhuis (uitgifte in de bestuurskamer).
   
Om er dan voor te zorgen dat niet iedereen op hetzelfde moment op de tandarts hoeft te wachten in het clubhuis, wordt verzocht om de volgende tijden in acht te nemen:
      ·          Vanaf ca. 18:00 uur de Benjamins en spelers van de F-teams;

·          Vanaf ca. 18:30 uur de spelers van de E-teams;

·          Vanaf ca. 19:00 uur de spelers van de D-teams;

·          Vanaf ca. 19:30 uur de overige spelers.

 

De kosten van het bitje (€ 25) dienen "bij het happen" te worden voldaan aan de tandarts.
    

Gebitsbeschermer dragen zinvol? Ja, heel erg.

Hockey is een leuke sport maar kent ook zijn risico’s. Daaronder hoort helaas de mogelijkheid dat je tijdens het trainen of het spelen van een wedstrijd  de kans loopt om een beschadiging van je tanden op te lopen. De kans is heel klein, maar toch.

 

Het gebruiken van een gebitsbeschermer voorkomt in de meeste gevallen dat er bij een botsing met de bal of een stick een stuk van een tand afbreekt.

 

Het is mogelijk om een beschermer op maat te laten maken. Er moet dan een afdruk van  het bovengebit gemaakt worden door een tandarts, een mondhygiëniste of een assistente van de tandarts. Op dit model wordt dan door de tandtechnicus een gebitsbeschermer gemaakt die heel nauwkeurig past en  ook goed blijft zitten als de mond wordt opengedaan. Je kunt er ook goed mee praten.

 

Bron: website K.N.H.B.


terug naar vorige scherm