Belang warming-up onderschat (met een link naar enkele interessante filmpjes)
22-8-2008  | 
ARNHEM - Jaarlijks moeten 160 duizend sporters zich laten behandelen op een Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) van een ziekenhuis ten gevolge van een sportblessure. Dat zijn gemiddeld meer dan 400 sporters per dag.
 
Een slechte voorbereiding is één van de belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van blessures. Sporters vinden dat het niet beheersen van de juiste techniek, unfair play en materiaalfouten de belangrijkste boosdoeners zijn voor het ontstaan van sportblessures. Het niet doen van een goede voorbereiding wordt door sporters wel als risico erkend, maar in de praktijk nog weinig uitgevoerd.
Sporters zullen dan ook niet snel op zoek gaan naar informatie over het voorkomen van blessures. Voor Consument en Veiligheid is dit de reden om ter ondersteuning van de campagne www.voorkomblessures.nl een videogame te ontwikkelen, die sporters op een pijnlijk verrassende manier confronteert met het ontstaan van een blessure als je het belang van een voorbereiding onderschat.
 

In een periode van veel sportevenementen, zoals de Tour de France, tennistoernooien, wandeltochten en de komende Olympische Spelen, zijn mensen vaak enthousiast om ook zelf te gaan sporten of meer te bewegen. En veel mensen zullen dit niet altijd doen in clubverband en onder goede begeleiding.


Dat is de reden voor Consument en Veiligheid om juist nu de aandacht te vestigen op het belang van een goede voorbereiding via de game www.coldsprint.nl.

 

 


terug naar vorige scherm