Cursus spelleider seizoen 2009-2010
30-10-2009  | 

Even als vorig seizoen heeft de arbitragecommissie ook dit seizoen voor de C-jeugd weer cursusavonden voor het opleiden van spelleiders georganiseerd.

 

In vier avonden zullen in totaal zeven elftallen deze cursus verplicht moeten volgen. Dit deels ter voorbereiding op de echte scheidsrechterscursus en deels om zelf ook de spelregels beter te leren kennen.

 

De eerste twee avonden zijn reeds geweest en met een opkomst van 80% op 27 oktober voor jongens C1 en C2 en 93% op 29 oktober voor meisjes C3 en C4 geen slechte opkomst. Op 3 en 5 november volgen de overige C-teams.

 

Na uitleg over de algemene zaken zoals houding en opstelling in het veld, tijdstip van aanwezigheid, reageren op fanatieke coaches, enz. door René Beckmann. Ging na een korte pauze Gert van Eerden verder met de uitleg over de spelregels voor het begeleiden van de F, de E, en de D(8) jeugd. Hier was met name de nieuwe regel over de self-pass een lastige.

 

De cursisten die de cursus hebben gevolgd zullen vanaf 15 november worden ingezet voor het begeleiden van de jongste jeugd. Tijdens het begeleiden van de wedstrijden zullen leden van de arbitragecommissie aanwezig zijn om de aspirant fluiters te ondersteunen en adviseren.

 

Wij wensen de aspirant spelleiders dan ook veel succes.

 

Namens de arbitragecommissie,

Gert van Eerden,

Nico Bartelink,

René Beckmann.


terug naar vorige scherm