Nieuwsblad Oldenzaal: Bully Dames 1 klaar voor de tweede klasse
15-9-2008  | 

In juni promoveerde het eerste team van de dames naar de tweede klasse. Voor de beide coaches, Arno Beckmann en Cor Spaanstra, betekende dat werk aan de winkel. Ondanks de promotie gaven veel meisjes, veelal om studieredenen, aan niet meer beschikbaar te zijn voor de hoofdmacht in het nieuwe seizoen. De beide coaches gingen naarstig op zoek naar mogelijke oplossingen. Een verregaande verjonging van het team was het best haalbare resultaat. Maar liefst vijf meiden uit B1 zijn in de selectie opgenomen. Karlijn Oude Bennink is met haar veertien lentes de Benjamin uit het team. Cor: “De vele oefenpartijen lieten zien dat we met de jongste aanwinsten in deze klasse vooruit moeten kunnen. We hebben de dames, mede dankzij de sponsor Rabobank Private Banking in een keurig nieuw tenue gehesen waar we keurig mee voor de dag kunnen komen”.

 

Zondag werd het team officieel gepresenteerd onder het toeziend oog van Bastiaan Boerrigter en Koen Koopman van de Rabobank. Voorzitter Philip Lucassen zette de dames letterlijk en figuurlijk in het zonnetje.

 

De eerste wedstrijd tegen Leusden werd daarna helaas verloren. Sanne Bouwman, reeds vier jaar een van de vaste aanvalsters van het eerste:”Zeker de eerste periode na rust hebben we duidelijk het betere van het spel gehad. Helaas werd er niet gescoord. Pas vlak voor tijd wist Leusden onze nieuwe keepster Anja Wolbers te passeren. Misschien was de 0-2 wel wat geflatteerd. Positief is de wijze waarop de nieuwe meisjes zich hebben gemanifesteerd. Ik ga met vertrouwen volgende week naar onze volgende tegenstander Arnhem”.


terug naar vorige scherm