De weekkrant: Bully belangrijke stap naar tweede klasse
23-3-2010  |

Ruim driehonderd supporters hebben zondagmiddag kunnen genieten van een enerverende pot hockey. De wedstrijd tussen koploper Bully en het twee punten lagergeklasseerde Graspiepers had alles in zich om het een onvergetelijke middag te maken. De gasten kwamen zelfs met een bus supporters vanuit Drachten naar Oldenzaal.

Het team van trainer/coach Martijn Wildeboer kreeg al vrij vroeg in de wedstrijd een voorsprong toen Bart Jonge Poerink vrij voor het doel kwam en de bal beheerst intikte. Graspiepers hervond zichzelf al spoedig en maakte voor rust twee treffers en kon met een goed gevoel de rust ingaan.

De tweede helft was voor een sterker Bully. Nadat de bal op de paal was gegaan wist Jan-Willem van Beurden uit een strafcorner gelijk te maken. Het werd nog mooier toen Sten ten Have de bal snoeihard in het doel van de Piepers wist te spelen en Bully met 3-2 voor kwam te staan. Ook de tegenstanders wisten de bal op de paal te spelen en even later uit een strafcorner ook nog gelijk te maken.

De slotfase leverde kansen aan beide zijden op, maar de Oldenzaalse aanval was beter op dreef. Lange tijd wisten de uitstekende doelmannen van de beide partijen het scoren te beletten, maar vijf minuten voor het einde maakte Jonas Termijtelen na een geweldige rush van uitblinker Mike Pollemans de 4-3. “Met nog vier wedstrijden te spelen en met vijf punten voorsprong mag het kampioenschap ons niet meer ontgaan”, aldus een zeer tevreden teammanager Paul Jonge Poerink, “vanmiddag heeft iedereen in elk geval gezien dat we een geweldig eerste team hebben.”