Tubantia: 'Bully naar terrein van Hogt'
25-9-2008  | 

Tubantia, donderdag 25 september 2008

OLDENZAAL - Het is nog niet aan de orde geweest in het college van B en W, maar wethouder Rob Welten kent het plan wel.

 

Leg een nieuw sportcomplex aan voor hockeyvereniging Bully op het terrein Hogt in Het Hulsbeek. Laat projectontwikkelaar Lebold, eigenaar van het terrein, vervolgens exclusieve woningen bouwen op het huidige Bully-complex. Aansluitend aan de grote woningen aan de Sportlaan en de wijk De Thij.

"Dit plan heeft grote voordelen", zegt woordvoerder R. Albers van Lebold. "Je geeft een bestemming aan het terrein Hogt die beter aansluit bij Het Hulsbeek. En woningen bouwen aansluitend aan een wijk zal ook makkelijker gaan."

Lebold wilde aanvankelijk 70 recreatiebungalows op terrein Hogt bouwen. Dat gaat niet door. Vervolgens kwam het plan voor zeventien luxe woningen op ruime kavels.

Of dat ├╝berhaupt realiseerbaar is, is nog maar de vraag. Want Welten maakt duidelijk dat 'rood', het bouwen van woningen, voor hem een van de laatste opties is op dit terrein. De bestuurder wijst op de Hulsbeekdiscussie, het voornemen te komen tot een breed gedragen visie voor het hele recreatiegebied. "Met een goed onderbouwde visie, waar veel mensen en partijen het mee eens zijn, is het makkelijker van start te gaan. Ik weet wel dat zo'n proces tijd vergt, maar die tijd verdien je terug als je straks zover bent dat alle plannen ten uitvoer moeten worden gebracht."

Buren hebben kritiek op de troep die op het terrein Hogt wordt gegooid en het toenemende verval van de vroegere woning van wijlen Henk Hogt. Lebold-woordvoerder Albers zei gisteren in deze krant al dat hij daar op korte termijn niet veel aan zal doen. Albers ziet wel voordelen in het verplaatsen van Bully. "Dan breng je in die hoek sportvoorzieningen bij elkaar: vv Oldenzaal, Quick tennis, de wielerclub, Bully."

 

Een eerste reactie van het bestuur van Bully:

Donderdag 18 september 2008 heeft er overleg plaatsgevonden tussen de wethouder Sport van de Gemeente Oldenzaal (Frits Rorink) en een afvaardiging van het bestuur van Bully. Naast een aantal andere zaken die relevant zijn voor de toekomst van Bully, is in dit overleg ook een mogelijke verhuizing van het hockeycomplex aan de orde gekomen. We kwamen echter tot de conclusie dat Bully zeker de komende jaren aan de Sportlaan zal blijven. Dit blijkt onder andere aan de kwaliteitsimpuls die de Gemeente Oldenzaal zeer binnenkort samen met Bully gaat realiseren: de verlichting van het derde kunstgrasveld.

 

Het bestuur van Bully is dan ook onaangenaam verrast door deze berichtgeving in de krant van 25 september 2008. Als er zaken worden besproken die Bully aangaan wil (het bestuur van) Bully ook graag zelf deelnemen aan deze gesprekken in plaats van gespreksonderwerp te zijn.
 
Mochten de ontwikkelingen concreet en actueel worden en voor Bully duidelijke voordelen opleveren, dan zal het bestuur van Bully deze uiteraard voorleggen aan haar leden. Vooralsnog zijn de hockeyvelden van Bully aan de Sportlaan en is er geen reden om aan te nemen dat dit gaat veranderen.

terug naar vorige scherm