Hockey in Twente: 14 november 2010
15-11-2010  |

14 – 11 Dames, eerste klasse D: GHBS - EHV 2 - 3 (0 - 1). EHV kwam in een moeizame eerste helft door Judith van der Zande op voorsprong. Toen Marloes van der Werff na rust in korte tijd twee keer scoorde leek er geen vuiltje aan de lucht. EHV had kunnen uitlopen naar een grote score, maar verzuimde om dat goed uit te spelen. Door slecht verdedigen kwam het zwakke GHBS terug in de strijd. EHV kon de kleine marge wel vasthouden waardoor voor de eerste keer deze competitie in een uitwedstrijd van een Groningse ploeg werd gewonnen.

14 – 11 Dames, tweede klasse D: Bully - Tempo '41 3 - 1 (1 - 0). Bully met de B-junior Pien Schopman als debutant in de ploeg, won vrij makkelijk van Tempo '41. Marie José Gelink rondde de eerste aanval van Bully doeltreffend af. Na rust kon Tempo '41 langszij komen. Het jeugdige Bully, dat graag wil aanhaken bij de subtop, was fysiek beter en oefende veel druk uit op de tegenstander. Dat leidde tot treffers van Marit Brand en Jolien Brusse.

14 – 11 Dames, tweede klasse D: Almelo - Ares 0 - 7 (0 - 1). Almelo speelde een prima eerste helft maar bleef in de laatste minuut voor rust een doelpunt tegen. Na rust ging het minder met de ploeg van de scheidende coach Astrid van Riggelen, die om medische redenen moet stoppen. Haar taak  wordt overgenomen door Richard Voortman die al betrokken was bij de vrouwenploeg van Almelo.

14 – 11 Dames, tweede klasse D: PW - Soest 2 - 1 (0 - 1). PW begon, na een hele slappe eerste helft, in de laatste fase echt te hockeyen. De ploeg van coach Vincent Thé speelde Soest toen compleet van de mat. Dat werd beloond met twee treffers van Feike de Graaff waarvan de winnende treffer in de laatste minuut.

14 – 11 Dames, derde klasse F: Zutphen - Twente 4 - 0 (2 - 0). Twente verloor de topper in en tegen Zutphen en raakte daarmee de koppositie en de ongeslagen status kwijt. De Hengeloërs waren niet echt blij met de clubscheidsrechters van Zutphen die in de eerste helft twee treffers van de bezoekers afkeurden. Nadat Zutphen op 2-0 kwam hobbelde Twente achter de feiten aan. Doordat de bezoekers de kansen niet benutten en Zutphen won wel de thuisclub deze ontmoeting met ruime cijfers.

14 – 11 Dames, derde klasse F: Haackey - Leeuwarden 0 - 0. De vrouwen van Haackey vochten zeventig minuten als leeuwinnen en behaalden een zwaar bevochten punt. Leeuwarden was speltechnisch de betere ploeg, maar zag geen kans om echte scoringsmogelijkheden af te dwingen. Haackey coach Rob de Boer prees zijn ploeg voor de strijdlust en de inzet.

14 – 11 Dames, derde klasse F: HVA - Drienerlo 1 - 0 (0 - 0). De teleurstelling bij Fleur van Oosterzee, de aanvoerder van Drienerlo was merkbaar. "Ik baal enorm van deze nederlaag. We hadden een veldoverwicht  en kregen kansen". Die leverden niet het gewenste effect. Het fysieke HVA scoorde in de tweede helft het winnende doelpunt en behaalde daarmee de eerste punten. Door de nederlaag staat Drienerlo nu laatste.

14 – 11 Heren, eerste klasse D: Huizen - EHV 6 - 2 (2 - 2). EHV kon Huizen een uur lang in toom houden. Dat was mede de verdienste van Tim van Dun die twee keer scoorde. Zijn eerste treffer viel op het waterveld. Dit bleek na zestien minuten niet meer bespeelbaar waardoor de ontmoeting op een ander veld werd voortgezet. Daar hield EHV tot tien minuten voor tijd stand. Drie momenten van concentratieverlies werd de Enschedese ploeg fataal.

14 – 11 Heren, tweede klasse D: Arnhem - Bully 4 - 1 (1 - 1). Bully speelde een uitstekende eerste helft waarbij de Oldenzalers met goed positiespel en het gebruik maken van de zijkanten op een verdiende voorsprong kwam door Sten ten Have. Het ontbrak de bezoekers aan zelfvertrouwen om door te drukken. Na rust speelde Arnhem licht opportunistisch. Deze speelstijl leverde de thuisclub door twee strafcorners en één veldtreffer de verdiende 4 - 1 overwinning op.

14 – 11 Heren, Tweede klasse D: Eerste zege Drienerlo ten koste van stadgenoot PW. Het eerste schaap is over de dam en als het aan trainer Erik Vreeman ligt zullen er nog velen volgen. Met het eerste schaap bedoel ik de overwinning van Drienerlo op stadgenoot PW met de mooie cijfers 3 - 1. Thomas Mensink, de aanvoerder van Drienerlo, stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. "We hebben ze ingemaakt, hadden het betere van het spel en met kans op meer. Via de telefoon vernam ik van Vincent Thé, de coach van PW dames dat de arbitrage, in dit geval bondsscheidsrechters bepaald niet in het nadeel van Drienerlo floten. Jeroen Belderbos, de coach van PW gaf in de Twentsche Courant Tubantia aan dat zijn ploeg na de 3 - 1 van Joost Besseler eerder 3 - 2 had moeten maken. Dan was het nog een wedstrijd geweest.

Terug naar Thomas Mensink, nog maar net aanvoerder en dan al meteen met zo'n mooi succes. Drienerlo kwam in de eerste helft met 1 - 0 voor door Wim ter Mors, de tweelingbroer van Pim ter Mors. Ares Evers zorgde voor de 2 - 0 ruststand. Na rust zorgde Santos Ahuluheluw (naam werd keurig gespeld door aanvoerder Thomas Mensink) voor 3 - 0 voordat Joost Besseler tegen scoorde. Drienerlo en Bully hebben nu beide vier punten en kunnen gezamenlijk in de achtervolging op de ploegen die op een veilige plaats staan. Gezien het enthousiasme van de beide coaches Erik Vreeman (Drienerlo) en Martijn Wildeboer (Bully) gaat beide ploegen dat zeker lukken. En op persoonlijke titel wil ik dan afsluiten met dat gun ik beide coaches en beide ploegen.

14 – 11 Heren, derde klasse F: De Mezen - Haackey 5 - 0 (2 - 0). Een door blessures geteisterd Haackey had het moeilijk tegen een goed spelende ploeg van Mezen.