Hockey in Twente: 21 november 2010
22-11-2010  |

21 – 11 Dames, eerste klasse D: EHV - Ede 2 - 1 (1 - 0). Met de B-junior Nadia Colmer als scorende speelster in de ploeg behaalde EHV een verdiende zege.  De jeugdige speelster scoorde vlak voor rust met de backhand. EHV kreeg daarvoor al enkele goede mogelijkheden. Na de hervatting bracht Marloes van der Werff uit een strafcorner de marge op twee treffers. Ede kwam nog wel terug tot 2-1 maar daarna speelde EHV de wedstrijd heel professioneel uit.

21 – 11 Dames, tweede klasse D: Ares - Bully 5 - 0 (3 - 0). Coach Vincent Steggink van Bully vond het resultaat "zeer teleurstellend". Zijn ploeg verzuimde de mooie kansen te benutten en stond in de eerste helft drie keer oog in oog met de Apeldoornse doelverdedigster. Ares daarentegen toonde heel effectief met de kansen om te gaan waardoor de ruime zege een feit werd.

21 – 11 Dames, tweede klasse D: Graspiepers - PW 4 - 1 (2 - 1). PW is door de nederlaag de aansluiting met de bovenste ploegen verloren. De Enschedese vrouwen verloren doordat er teveel beginnersfouten werden gemaakt. Bij rust was er, mede door de treffer van Andrea Slot, nog van alles mogelijk. PW verzuimde in het begin van de tweede helft om langszij te komen waarna Graspiepers op het moeilijk te bespelen waterveld definitief afstand nam.

21 – 11 Dames, tweede klasse D, Apeldoorn - Almelo 7 - 0 (4 - 0). Coach Richard Voortman zag tijdens zijn debuut tot tevredenheid dat zijn ploeg met een drie speelsters op het middenveld zich uitstekend aan de opdrachten hield. Desondanks kon de jonge ploeg niet voorkomen dat Apeldoorn veelvuldig scoorde. Almelo kreeg wel een aantal kansen, maar liet het in de afwerking afweten.

21 – 11 Dames, derde klasse F: Twente - Steenwijk 6 - 0 (3 - 0). Met twee veldtreffers van Puck Roesink binnen de minuut nam Twente in de eerste helft afstand van Steenwijk. De thuisclub kon vervolgens geleidelijk de score uitbouwen. De overige doelpunten kwamen op naam van Anne Schuppers (2), Roos van der Deen en Merel Havinga die het zesde doelpunt scoorde met de backhand. Doordat koploper Zutphen thuis tegen Leeuwarden twee punten liet liggen (3-3) is Twente nu lijstaanvoerder.

21 – 11 Dames, derde klasse F: Drienerlo - Haackey 1 - 4 (0 - 0). Haackey moest in de gelijkopgaande eerste helft toezien dat Drienerlo beter combineerde en veel in balbezit was. Na rust namen de bezoekers afstand. Na de openingstreffer van Rache Jansen kwam de thuisclub door een benutte strafbal van Susanne Baveld op gelijke hoogte. Vervolgens maakte Florieke Wondergem (strafbal) Rachel Jansen en Florieke Wondergem het verschil in Haaksbergs voordeel, ookal omdat een aantal speelsters van Drienerlo vermoeid raakten.

21 – 11 Heren, tweede klasse D: Bully - Ares 2 - 4 (1 - 2). Bully speelde tegen Ares een uitstekende wedstrijd en kon tot tien minuten voor tijd gelijke tred houden door benutte strafcorners van Jan Willem van Beurden en Joris Jan Smellink. Nadien nam de Apeldoornse ploeg afstand. Bully kreeg bij 2-3 nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker.

21 – 11 Heren, tweede klasse D: PW - Deventer 1 - 2 (1 - 1). Deventer won verdiend in een matige wedstrijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Nadat Deventer in de eerste helft op voorsprong kwam had PW weinig tijd nodig om door Andrew van Diepenbrugge op gelijke hoogte te komen. Na rust kregen beide ploegen kansen. Deventer scoorde vervolgens de winnende treffer.

21 – 11 Heren, derde klasse F: Almelo - Zwolle 4 - 1 (1 - 1). Een steeds beter spelend Almelo behaalde, mede door twee treffers van Etienne Rameaux in de tweede helft, een knappe zege op Zwolle. De andere treffers kwamen op naam van Derck Smink en Luuk Meijer.

21 – 11 Heren, derde klasse F: Haackey - Meppel 3 - 2 (2 - 1). Met de solide routinier Rob de Boer, die veel rust uitstraalt, won Haackey verdiend. Meppel zorgde voor veel gevaar maar kon niet voorkomen dat de thuisclub door treffers van Tom van de Nieuwboer, Pieter van Deursen en Guido Schenau de volle winst naar zich toetrok.