Tubantia: Greven heeft buik vol van blessures (10 oktober 2008)
10-10-2008  | 

Niek Greven baalt.

De 25-jarige hockeyer van Bully is weer geblesseerd. Opnieuw is hij een lange tijd uit de roulatie. De Oldenzaler heeft er nu ook de buik van vol. Hij hoopt aan het eind van het seizoen nog een paar wedstrijden te kunnen spelen. Maar dan is het afgelopen. "Dit is mijn laatste jaar. Ik hockey volgend seizoen niet meer. Ik ga iets anders doen, tennissen waarschijnlijk."

Het is niet de eerste keer dat Greven met fysieke tegenslag wordt geconfronteerd. Voor zijn rentree begin dit jaar was hij anderhalf seizoen uit de roulatie. De linkerknie moest herstellen, ditmaal heeft zijn rechterknie een optater gekregen. "Dit is ontzettend vervelend. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn werkgever. Die zit hier natuurlijk ook niet op te wachten", zegt de accountant.

De eerste keer dat Greven ernstig geblesseerd raakte was twee jaar geleden. Hij had net de overstap van Bully naar Upward in Arnhem gemaakt. "Samen met drie spelers van EHV. Upward speelde hoger. Ik wilde het daar proberen." Maar al in de tweede competitieduel voor zijn nieuwe club ging het mis. Bij het wegdraaien voor een sprintduel raakte Greven geblesseerd. De kruisband in de linkerknie was volledig afgescheurd. De aanvaller moest geopereerd worden. Maar de operatie verliep niet zoals die moest. "Die mislukte. Daarna ben ik nog twee keer geopereerd. Dat waren trouwens niet mijn eerste operaties. Ik ben zes jaar geleden ook al eens aan mijn linkerknie geopereerd.

Bij Upward speelde Greven na dat onfortuinlijke begin niet meer. Het herstelde vergde liefst anderhalf jaar. Veel langer dan hij verwacht had. Hij besloot halverwege afgelopen seizoen de draad bij Bully weer op te pakken en ging in het derde team spelen. Maar voor het begin van dit seizoen werd Greven gevraagd om weer in het eerste te gaan hockeyen. Dat zag hij wel zitten. De voorbereiding verliep prima en ook het eerste competitieduel leek goed af te lopen. Bully leidde tegen Emmen met 3-1 en Greven had zijn competitierentree in de hoofdmacht opgeluisterd met een fraaie treffer. "Ik scoorde na een soloactie vanaf de middellijn." De eerste punten waren bijna binnen toen Greven opnieuw aan een actie begon om in kansrijke positie voor het Emmense doel te komen. Hij kreeg de bal aangespeeld op het middenveld en wilde wegdraaien van zijn tegenstander. Op dat moment kreeg hij een beuk in zijn rug, Greven hoorde het in zijn rechterbeen kraken. "Ik bleef tijdens die beuk staan met dat been. Meteen voelde ik veel pijn. Dat pijngevoel herkende ik. Ik wist dat het fout was." De MRI-scan bevestigde zijn vrees. De blessure is zelfs ernstiger dan hij verwacht had. "De linkermeniscus en kruisband zijn afgescheurd en de rechtermeniscus is beschadigd."

Nu zit Greven thuis op de bank. Binnen enkele weken gaat hij onder het mes. Pas aan het einde van het seizoen zal hij zijn rentree kunnen maken. "Ik hoop nog een paar wedstrijden te kunnen spelen. Maar dat zullen ook de laatste zijn. Na dit seizoen stop ik met hockey."


terug naar vorige scherm