Hockey in Twente: 13 maart 2011
16-3-2011  |

13 – 03 Dames, eerste klasse D: EHV - Wageningen 1 - 10 (1 - 5). EHV speelde een slechte wedstrijd en verloor kansloos. Laura van der Veen scoorde bij 0 - 3 de enige treffer voor de Enschedese vrouwen.

13 – 03 Dames, tweede klasse D: Almelo - Bully 1-6 (1-3). Een fysiek en technisch beter Bully uit Oldenzaal speelde in de eerste helft in een te laag tempo en kreeg weinig kansen. Na de hervatting ging het tempo omhoog en werd meer afstand genomen. De Oldenzaalse treffers kwamen op naam van Marie José Gelink en Karlijn Oude Bennink (beiden twee) en Jolien Brusse en Sanne Bouwman beiden één.

13 – 03 Dames, tweede klasse D: Almelo - Bully 1 - 6 (1 - 3). Almelo heeft in de ogen van coach Richard Voortman de nodige progressie geboekt. Dat bleek nog niet voldoende voor de eerste punten. De thuisclub kreeg tegen het sterke en beter spelende Bully de nodige kansen. Nikki van Riggelen scoorde de enige treffer voor Almelo en bracht toen de stand op 1 - 2.

13 – 03 Dames, tweede klasse D: Apeldoorn - PW 1-1 (1-1). Coach Vincent Thé prees zijn ploeg vanwege de voorbeeldige inzet. Dat leidde al vlot tot een treffer van Barbara Bertelink. Na rust ontpopte doelverdedigster Lisette Wolters zich tot de vrouw van de wedstrijd door het stoppen van een strafbal.

13 – 03 Dames, derde klasse F: Eelde - Haackey 1 - 0 (0 - 0). Haackey kwam conditioneel sterk uit de winterstop. De ploeg van coach Rob de Boer speelde een uitstekende wedstrijd. Toch ging de ontmoeting verloren omdat de thuisclub twee minuten voor tijd scoorde uit een strafcorner.

13 – 03 Dames, derde klasse F: Emmen - Drienerlo 4 - 3 (1 - 1). Drienerlo had lange tijd uitzicht op het eerste punt van de competitie. De bezoekers hielden tot 3 - 3 gelijke tred, maar verloren omdat de Drentse ploeg een strafbal benutte, De treffers voor Drienerlo kwamen op naam van Fleur van Oosterzee, Amber Dijcks en Rayke Derksen.

13 – 03 Heren, eerste klasse D: EHV - Leusden 6 - 4 (3 - 2). John Haenen, de nieuwe trainer / coach stuurde, een sterk verjongd EHV het veld in met de opdracht te winnen. De debutanten Laurens Drapers en Jasper Sauer startten centraal achterin. Leusden begon sterk en kwam op 0 - 1. EHV kwam sterk terug en kwam via Tim Lunter, Pim Bonder en Maurits Sun op 3 - 1, Leusden bracht de ruststand op 3 - 2. Na rust liep EHV weg naar 5 - 3 via wederom Maurits Sun en Tim Lunter Leusden maakte 5 - 4 en Tom Grobben bracht de eindstand op 6 - 4.

11 – 03 Heren, tweede klasse D: Bully - Apeldoorn 3-2 (2-1). Bully behaalde vrijdagavond een hele knappe overwinning. Jonas Termijtelen en Bart Jonge Poerink zetten de Oldenzalers op 2 - 0. Na rust werd het nog wel 2 – 2, voordat routinier Termijtelen voor de Oldenzalers de winnende treffer scoorde.

13 – 03 Heren, tweede klasse D: Bully - Wageningen 1 - 8 (0 - 6). Bully kwam er tegen kampioenskandidaat Wageningen in de eerste helft niet aan te pas. Na rust hielden de Oldenzalers de schade beperkt en kon Sten ten Have tegen scoren.

13 – 03 Heren, tweede klasse D: Apeldoorn - PW 3 - 3 (2 - 1). PW was over het gehele wedstrijd genomen de wat sterkere ploeg. Toch moest de formatie van coach Jeroen Belderbos tot drie keer toe een achterstand wegwerken. Wouter van den Boom, Yordy Bakker en Tim Dielhoff scoorden de Enschedese treffers. Apeldoorn miste bij 2 - 1 nog een strafbal.

13 – 03 Heren, tweede klasse D: Drienerlo - Deventer 1 - 8 (0 - 3). Nadat Drienerlo enkele kansen miste kwam Deventer met 3 - 0 voor. Aise de Pagter bracht de spanning iets terug waarna de bezoekers definitief afstand namen.

13 – 03 Heren, derde klasse F: Lochem - Almelo 2 - 2 (0 - 1). Almelo leidde halverwege de tweede helft met 2 - 0 door treffers van Wilmar Meiborg en Sten Voortman. Lochem werd toen pas echt goed wakker en zag de eindsprint beloond met twee treffers.