Vanaf 7 april 2011 (op)nieuw bij Bully: Trimhockey
18-3-2011  | 

Trimhockey bestaat sinds begin jaren ’90. Het is ontstaan uit de behoefte bij ouders van hockeyende kinderen om op een recreatieve wijze hockey te kunnen spelen. Dat trimhockey populair is, blijkt wel uit het feit dat steeds meer mensen zich ervoor aanmelden bij verenigingen. Trimhockey is dus een relatief jonge loot is aan de hockeystam.

 

Bij Bully is er op dit moment geen trimhockey (meer). Eigenlijk best vreemd voor zo’n mooie en relatief grote club als Bully. Een aantal jaren geleden was er wel trimhockey bij Bully. Helaas is dit destijds een stille dood gestorven. Onlangs hebben twee enthousiaste hockeyers bij elkaar gezeten, en toen is het idee om trimhockey bij Bully weer op te pakken.


Doel

Trimhockey heeft meerdere doelen:

  • Trimhockey voorziet in de behoefte om op een ontspannen en recreatieve manier het hockeyspel onder de knie te krijgen en tegelijk te werken aan de lichamelijke conditie. Het leren doen de trimmers dus van en met elkaar.
  • Trimhockey versterkt voor de vereniging de sociale band. Veel leden van de trimteams spelen een rol bij de jeugdteams (als jeugdtrainer, coach of als manager), treden op als scheidsrechter of bekleden een functie in het bestuur. Het sociale aspect is dan ook van groot belang.
  • Trimhockey biedt de mogelijkheid om toch te blijven hockeyen voor de mensen die geen tijd (meer) hebben om in competitieverband te spelen.

 

Samenstelling

De samenstelling van de groep zou zeer divers wat betreft leeftijd en ervaring kunnen zijn. De spreiding van de leeftijd is van begin dertig tot medio zestig. De meeste mensen, die beginnen met trimhockey, hebben geen ervaring. Zij hebben veelal alleen een stick van hun kinderen vastgehouden om deze op te ruimen. Een deel heeft in hun jonge jaren gehockeyd. Het is geen bezwaar als iemand geen enkele hockeyervaring heeft. Het verschil in tempo en technische vaardigheid wordt bewaakt door de trainers en de spelers zelf. Het is de bedoeling, dat iedereen aan bod komt.

 

Wedstrijden

De trimteams doen niet mee aan een competitie. Voor de trimmers is het spel en het samen bezig zijn belangrijker dan een wedstrijdresultaat. Wel kunnen er een paar maal per jaar onderlinge wedstrijden gespeeld tegen trimteams van andere clubs in de regio.

 

Training

De donderdagavondtraining wordt gegeven door twee trainers, Nico Beckmann en Paul Zeemering, die de beginners wat extra begeleiding geven op het gebied van de basistechnieken van het hockeyen; de gevorderden krijgen onderricht in specifieke speltechnieken (passeerbewegingen, strafcorner, aanvals- en verdedigingstactieken, etc). De training wordt afgesloten met een onderlinge wedstrijd waarbij de beginners en gevorderden over beide teams zijn verdeeld. Daarna volgt een borrel in het clubhuis.

 

De opbouw van de training is globaal:

·          Warming-up; belangrijk, omdat de meeste trimleden geen uitgebreid sportverleden hebben. De warming-up wordt afgesloten met het doen van rek- en strekoefeningen.

·          Training op stick- en baltechniek.

·          Oefening van spelsituaties; bij deze oefeningen en bij de oefening in techniek wordt ook gewerkt aan de conditie.

·          Onderling partijtje, waarbij als de groep groter is dan 22 man er met kleine teams gespeeld wordt over een half veld.

·          Uitlopen.

·          De fameuze “3e helft” waarbij in het clubhuis wordt nagepraat en het vocht wordt aangevuld.

 

De training is op donderdagavond van 20.30 – 22.00 uur.

 

Startdatum

Startdatum van het trimhockey is voorlopig vastgesteld op donderdag 7 april 2011. Bij voldoende animo zullen we dan starten. We beginnen eerst met alle belangstellenden, aan het eind van dit seizoen zal er een onderzoek naar trimhockey op niveau worden opgesteld om zo voor iedereen een goed programma te kunnen hebben waarop u uw hockeykwaliteiten kan verrichten.

 

Deelname kosten

Deelname voor seizoen 2010 - 2011 zal € 75,- bedragen. U dient zich aan te melden via de ledenadministratie (www.ohcbully.nl > lid worden).

 

Belangstelling?

Hebt u belangstelling om u aan te sluiten bij een van de trimteams, kom gerust een keer langs op donderdagavond of neem contact op met Jasper Kosterink van de Senioren Commissie / Trimhockeycoördinator.

 

U kunt vrijblijvend een paar keer meetrainen om te bekijken hoe het bevalt. U dient echter wel lid te zijn van OHC Bully (aanmelden via www.ohcbully.nl > lid worden).

 

Om u aan te sluiten bij een van de teams heeft u nodig:

  • Hockeyschoenen of sportschoenen met een goed profiel om uitglijden te voorkomen
  • Gebitsbescherming
  • Scheenbeschermers
  • Een stick (voor een keer proef draaien zijn er sticks aanwezig)
  • Sportieve kleding

Voor de (beginnende) trimhockeyer hebben we samen met 't Hoen een tweetal pakketten samengesteld. Deze zijn te bestellen via de Bully-webshop.

Neem voor informatie contact op met de Trimhockeycoördinator Jasper Kosterink (tel. 06-1261 3285 / mail: [email protected].)

terug naar vorige scherm