Hockey in Twente: 18 en 20 maart 2011
21-3-2011  |

18 – 03 Dames, eerste klasse D: Barneveld - EHV 2 - 1 (1 - 0). EHV had vrijdagavond 90 % balbezit, maar verloor toch omdat de tegenstander, die slechts drie keer binnen de 23 meter lijn van EHV kwam, twee keer scoorde. Marloes van der Werff nam de Enschedese treffer waardoor het 1 - 1 werd, voor haar rekening.

20 – 03 Dames, eerste klasse D: EHV - Groninger Studenten 1 - 2 (1 - 1). Een goed gemotiveerd EHV kreeg vele kansen, maar verloor wat ongelukkig. Laura van der Veen scoorde in de eerste helft de Enschedese gelijkmaker.

20 – 03 Dames, tweede klasse D: Leusden - Bully 2 - 0 (2 - 0). Bully kreeg volgens coach Vincent Steggink twee knullige treffers tegen. Ondanks de nederlaag was de coach tevreden over het vertoonde spel. De Oldenzaalse ploeg staat de komende twee weken voor een zware kracht proef. In die periode worden vier wedstrijden gespeeld. Vrijdag om half negen begint de eerste wedstrijd thuis tegen Doetinchem.

20 – 03 Dames, tweede klasse D: Arnhem - Almelo 8 - 0 (3 - 0). Een gehavend Almelo dat door blessures slechts met tien speelsters kon aantreden hield de schade in de eerste helft beperkt. Na rust nam de thuisclub afstand tegen een jonge ploeg die echter wel voor de hockeyende oplossingen bleef kiezen.

20 – 03 Dames, derde klasse F: Haackey - Twente 2 - 1 (0 - 0). Twente leed in de strijd om het kampioenschap een kostbare nederlaag. De bezoekers kwamen in de tweede helft door Merel Havinga op voorsprong waarna Roos van der Deen een strafbal miste. In de slotfase scoorde Haackey twee keer tegen Twente dat op het moeilijk bespeelbare veld onder haar kunnen speelde.

20 – 03 Dames, derde klasse F: Haackey - Twente 2 - 1 (0 - 0). Haackey heeft met de knappe zege de kans voor Twente op het kampioenschap behoorlijk doen slinken. Bij 0 - 1 in de tweede helft stopte doelverdedigster Anne Robertus een strafbal namens de thuisclub. In de slotfase scoorde Liselotte van der Lugt twee treffers voor Haackey waarmee de verrassende zege tot stand kwam.

20 – 03 Dames, derde klasse F: Drienerlo - Eelde 2 - 3 (1 - 2). Drienerlo had lange tijd uitzicht op het eerste punt in deze competitie. De thuisclub werkte tot twee keer toe een achterstand weg door twee treffers van Fleur van Oosterzee. De Groningers scoorden twee minuten voor tijd de winnende treffer.

20 – 03 Heren, eerste klasse D: EHV - Tempo '41 2 – 7 (0 - 2). Tempo was een maatje te groot voor EHV desondanks verdienstelijk tegenstand bood. EHV scoorde Tom Grobben en Tim Lunter.

20 – 03 Heren, tweede klasse D: Bully - GHBS 5 - 5 (4 - 1). Bully was in de eerste helft op alle fronten beter. In de tweede helft ging de ploeg van coach Martijn Wildeboer in de oude fout door teveel te gaan lopen met de bal en het maken van verkeerde keuzes. In de slotfase scoorde routinier Jonas Termijtelen door een benutte strafbal de gelijkmaker. De treffers voor Bully kwamen op naam van Jonas Termijtelen (2), Bart Jonge Poerink, Niek Greven en Joris Jan Smellink.

20 – 03 Heren, derde klasse D: Zwolle - Haackey 7 - 3 (3 - 1). Haackey trok in Zwolle aan het kortste eind. De bezoekers kwamen in de tweede helft nog terug tot 5 - 3. De treffers voor Haackey kwamen op naam van Bram van de Nieuwboer, Jack Osborn en Martin Verhoeven.

20 – 03 Heren, tweede klasse D: Arnhem - Drienerlo 6 - 1 (4 - 0). Drienerlo had moeite met het benutten van de kansen en leed een ruime nederlaag. Thijs Roethof redde in de slotfase de eer voor de bezoekers.

20 – 03 Heren, derde klasse F: Almelo - HVA 3 - 0 (1 - 0). Koploper Almelo won verdiend. Het kostte de ploeg echter wel de nodige moeite om tot scoren te komen. De treffers kwamen op naam van Niels Willemsen, Derck Smink en Sten Voortman.