Over Bully in de krant
26-3-2011  | 

Gebrek aan scoringsvermogen was de voornaamste oorzaak van de 3 - 1 nederlaag van de hockeysters van Bully thuis tegen Doetinchem. De bezoekers, die worden gecoacht door de Enschedese Antionet Wildeboer en de uit Losser afkomstige Bart Wildeboer begonnen in een hoog tempo en stoorden de opbouw van Bully al vroeg. Dat leidde tot een 3 - 0 voorsprong van de Doetinchemse vrouwen na 14 minuten. Nadien kwam Bully beter in het spel. De ploeg van coach Vincent Steggink kreeg liefst acht strafcorners te nemen. Die sorteerden geen effect. Alleen uit de laatste kon Milou Spaanstra indirect tegen scoren.


Doetrinchem was opgelucht zo vertelde één van de speelsters. De Oostgelderse ploeg speelt voor het tweede seizoen in de tweede klasse en gaat voor handhaving. Gezien het vertoonde spel in het eerste kwartier mag dat geen probleem vormen.

Voor Antoinet Wildeboer is dit het tweede seizoen dat ze als hoofdcoach actief is. De oud speelster van EHV, Apeldoorn en Doetinchem die in het bezit van het hoogste coachdiploma van Nederland wil zich graag verder ontwikkelen, maar niet ten koste van alles. Ze steekt er veel tijd in. Zo bekeek ze bijvoorbeeld onlangs nog de wedstrijd Kampong tegen SCHC. Antoinet Wildeboer nu wil proberen om bij een hoger spelende vereniging aan de slag te komen en is ook bereid om bijvoorbeeld als assistent in de Overgangklasse aan het werk te gaan.


Dan Bully. De wedstrijd tegen Doetinchem was de eerste van vier wedstrijden in negen dagen. Coach Vincent Steggink had als doelstelling geformuleerd om zeven punten te behalen. Die doelstelling is nog haalbaar maar dan moet Bully morgen tegen koploper Arnhem wel een punt behalen.


De heren, onder leiding van Martijn Wildeboer (bezig aan zijn tweede seizoen en ook volgend seizoen nog actief bij de Oldenzaalse club) wil als debutant graag in de tweede klasse blijven. Het potentieel heeft Bully daar zondermeer voor. Bully kan morgen in de streekderby bij PW in Enschede wat dat potentieel waard is. Bob Sanders, de speler die in de met 6 - 5 gewonnen thuiswedstrijd tegen Leeuwarden de winnende treffer scoorde, is voornemens om in ieder geval één keer te scoren. Bully behaalde alle punten in de tweede klasse in Oldenzaal. Met overwinningen tegen Leeuwarden (6 - 5), Apeldoorn (3 - 2) en een 5 - 5 gelijkspel tegen GHBS na een 4 - 1 voorsprong en een 5 - 4 achterstand.


Bully is een leuke club die veel doet aan de jeugd. Zo spelen de D-junioren momenteel in de landelijke klasse en strijden zij met Nijmegen om de koppositie. En ook voor de aanwas van nieuwe jongens worden hard gewerkt. Jeugdleden van 5 jaar zijn al welkom bij Bully en krijgen van de club, een bal een stick en een tas en worden op een speelse manier wegwijs gemaakt in het hockey. En hoe leuk of dat is moeten ze maar aan Jan Velthuis vragen, ooit een uitstekende doelverdediger van Bully die het hoofdklasser EHV in Enschede bracht en daarnaast zich ook manifesteerde als een verdienstelijk tennisser. Hij hield aan het hockey heel veel plezierige herinneringen over en aan het tennis een hele mooie baan.

terug naar vorige scherm