Hockey in Twente: 27 maart 2011
28-3-2011  |

27 – 03 Dames, eerste klasse D: Upward - EHV 3 - 2 (1 - 1). EHV heeft het aan zichzelf te wijten dat de Enschedese ploeg met lege handen huiswaarts ging. De Enschedese ploeg werkte tot twee keer toe een achterstand weg (treffers van Valerie Taal en Marloes van der Werff) maar gaf vlak voor tijd de gelijke stand onnodig uit handen.

25 – 03 Dames, tweede klasse D: Bully - Doetinchem 1 - 3 (0 - 3). Gebrek aan scoringsvermogen was de voornaamste oorzaak van de 3 - 1 nederlaag van Bully. De bezoekers, die worden gecoacht door de Enschedese Antionet Wildeboer en de uit Losser afkomstige Bart Wildeboer begonnen in een hoog tempo en stoorden de opbouw van Bully al vroeg. Dat leidde tot een 3 - 0 voorsprong van de Doetinchemse vrouwen na 14 minuten. Nadien kwam Bully beter in het spel. De ploeg van coach Vincent Steggink kreeg liefst acht strafcorners te nemen. Die sorteerden geen effect. Alleen uit de laatste kon Milou Spaanstra indirect tegen scoren.

27 – 03 Dames, tweede klasse D: Bully - Arnhem 6 - 4 (4 - 2). Bully, met routinier Anja Wolbers in het doel, leverde tegen koploper Arnhem een prestatie van formaat. De ploeg van coach Vincent Steggink werkte hard en maakte uitstekend gebruik van de geboden ruimtes. Karlijn Oude Bennink was drie keer succesvol en bracht haar seizoenstotaal op twaalf. De andere treffers kwamen op naam van Milou Spaanstra, Marit Brand (uit een strafcorner) en Marie José Gelink.

27 – 03 Dames, tweede klasse D: Almelo - PW 1 - 1 (0 - 1). De jonge ploeg van Almelo behaalde het eerste punt van de competitie. De formatie van coach Richard Voortman was gelijkwaardig aan PW. Na de 1 - 0 achterstand kwam Almelo na tien minuten in de tweede helft op gelijke hoogte. Susanne Ladiges scoorde na goed voorbereidend werk van Nikki van Riggelen.

27 – 03 Dames, tweede klasse D: Almelo - PW 1 - 1 (0 - 1). PW toonde wel een goede inzet maar speelde niet best. Nadat Feike de Graaff de openingstreffer scoorde werd even later een Enschedese treffer afgekeurd. Na de Almelose gelijkmaker kreeg PW volop kansen, maar de Enschedese ploeg was niet op en top scherp.

27 – 03 Dames, derde klasse F: Zutphen - Haackey 5 - 1 (2 - 0). Haackey kreeg in de eerste helft bij 2 - 0 twee uitgelezen kansen. Doordat deze niet werden benut speelde de ploeg van coach Rob de Boer een verloren wedstrijd. Imke Vorkink uit Goor redde bij 5 - 0 de Haaksbergse eer.

27 – 03 Dames, derde klasse F: Twente - Drienerlo 4 - 0 (2 - 0). Twente had het tegen het fysiek en defensief spelend Drienerlo best wel moeilijk. Toch won de thuisclub met ruime cijfers. De treffers voor de nummer twee op de ranglijst kwamen op naam van Bernadette Haverkate (2), Anne Schuppers en Marit Boshuis. Drie van de vier doelpunten waren veldtreffers.

27 – 03 Dames, derde klasse F: Twente - Drienerlo 4 - 0 (2 - 0). Ondanks de voorbeeldige inzet verloor Drienerlo met ruime cijfers. Vergeleken met de 8-0 nederlaag in de thuiswedstrijd waren de speelsters van Drienerlo niet ontevreden. De bezoekers kregen twee strafcorners en hadden enkele mogelijkheden in de break.

27 – 03 Heren, eerste klasse D: Upward - EHV 6 - 2 (3 - 0). EHV, dat vier basisspelers miste, was niet opgewassen tegen Upward, De Enschedese treffers kwamen op naam van Maurits Sun en Diederick Brinkman.

27 – 03 Heren, tweede klasse D: PW - Bully 2 - 3 (0 - 2). Het collectief van Bully leverde uitstekend werk en won verdiend. Bully kwam in de eerste helft met 2 - 0 voor door treffers van Herman Kemna en Thijs Keuper. In de tweede helft kwam PW terug, maar door een mazzeltje bracht Daan ter Keurs de marge weer op twee treffers. Ondanks een tegentreffer van de Enschedeërs verdedigde Bully de marge met succes.

27 – 03 Heren, tweede klasse D: PW - Bully 2 - 3 (0 - 2). PW was sterker en had een veldoverwicht. Dit bleek niet voldoende voor de overwinning. De beide Enschedese treffers kwamen op naam van Andrew van Diepenbrugge die scoorde uit een strafcorner.

27 – 03 Heren, tweede klasse D: Drienerlo - Ares 3 - 7 (1 - 6). Drienerlo verspeelde de kans op een overwinning in de eerste helft. Na rust kwam de thuisclub behoorlijk terug. De treffers kwamen op naam van Thijs Roethof (2x) en Aise de Pagter.

27 – 03 Heren, derde klasse F: Haackey - Almelo 3 - 5 (0 - 4). Almelo speelde een uitstekende eerste helft. De bezoekers kwamen met 4 - 0 voor door treffers van Sten Voortman, Derck Smink, Etienne Ramon en Luuk Meijer. Na de rust werd het 0 - 5 door Colin Weenink. Nadien liet Almelo de touwtjes een beetje vieren en kon Haackey nog dichterbij komen.

27 – 03: Heren, derde klasse F: Haackey - Almelo 3 - 5 (0 - 4). Haackey begon veel te slap. Dat leidde tot een ruime achterstand. Na rust herstelde de Haaksbergse ploeg zich behoorlijk. De doelpunten voor Haackey kwamen op naam van Johan van Dijk, Tom van de Nieuwboer en Niek Abbink.