Bully Veteranen A doet het hem weer!
28-10-2008  | 
In een sfeervol Oldenzaals cafe heeft Bully Veteranen A kortgeleden besloten tot een doorstart, en zich wederom laten inschrijven in de Volvo Veteranen Hoofdklasse. De spelers van Veteranen A zijn teruggekomen op hun eerdere besluit zich terug te trekken uit de competitie in het besef dat het niet past bij een vereniging met de statuur van Bully om zonder vlaggeschip door het leven te gaan. Aanvoerder Mattijs Davids: "Veteranen A belichaamt nu eenmaal historie, zeker binnen een club als Bully met een aankomend jubileumjaar. Het zou zijn als een kip zonder kop. Die loopt nog even door, maar houdt bepaald geen richting".
 
De Volvo Veteranen Hoofdklasse biedt dertigers de kans om de overstap te maken van het herenhockey naar het veteranenhockey, zonder aan kwaliteit te hoeven inboeten. In de praktijk blijken sommige spelers zelfs langer veteranenhockey te spelen, dan men ooit in het herenhockey heeft gespeeld. Men kan dus nog een heel leven lang een heleboel plezier beleven in het veteranenhockey, zeker op het podium waar Bully nu nog steeds deel van uitmaakt.
 
Mattijs Davids: "We zijn tot het werkelijke besef gekomen dat het jammer zou zijn om dit op te geven, omwille van een tijdelijke krapte op de spelersmarkt. We hebben echt met elkaar gekeken naar de lange termijn, in het belang van de club, maar ook in het belang van onszelf. Ik ben 37 maar mijn testosterongehalte ligt nog steeds op het niveau van een taekwandobokser. Ik ben iedere wedstrijd blij dat ik mij niet heb laten niet laten afschrikken door het stoffige imago van het "veteranenhockey". Je denkt dan toch al snel aan oude mannetjes met last aan de prostaat. (Bijna) Niets van dat al.
 
De Volvo Hoofdklasse is een schitterende klasse om in te spelen, waarin je oud-tophockeyers - meest leeftijdgenoten - ontmoet. Maar die daarnaast ook ruimte biedt voor spelers die van een conditionele uitdaging houden en toevallig iets minder technische bagage hebben. Naast individuele klasse is gevoel voor teamgeest een vereiste om je staande te houden. Komt dat zien, zou ik zeggen. Vooral tegen hen die het aandurven om zich letterlijk en figuurlijk door hun aanstaande midlife-crises heen te slaan, maar ook tegen hen die inzien dat je kwaliteit van leven alleen maar toeneemt als je je op zondag even kan laten gaan in een hockeywedstrijd, en de drukte van gezin en werk even kan laten voor wat het is.
 
Voor wie de zondag wil besteden aan zijn kinderen zou ik zeggen: op Bully is voldoende te doen, en er lopen voldoende leeftijdgenootjes rond. Wel zitten we er als Veteranen A aan te denken om een vaste kinderoppas mee te nemen naar de uitwedstrijden, zodat we ook in die wedstrijden door één wat oudere fan (nl. de kinderoppas zelf) en een onmetelijke schare kleine fans zullen worden aangemoedigd. Het is een voorrecht als je je kinderen die gezelligheid voor later kunt meegeven. En niet minder belangrijk: echtgenotes of vriendinnen zijn natuurlijk ook van harte welkom, mochten zij niet al zelf spelen in een Bully-elftal."

terug naar vorige scherm