Hockey in Twente: 1 en 3 april 2011
4-4-2011  |

03 – 04 Dames, eerste klasse D: EHV - Gooische 1 - 4 (1 - 2). Ondanks het uitstekende begin en de treffer van de excellerende Marloes van der Werff kon EHV dit begin geen vervolg geven. Vlak voor rust kwam de Enschedese ploeg door een verdedigingsfout op achterstand. In de tweede helft drukte de arbitrage een stempel op de wedstrijd en werd de thuisclub geconfronteerd met een ruime nederlaag.

01 – 04 Dames, tweede klasse D: Bully - Apeldoorn 2 - 1 (1 - 1). Bully behaalde vrijdag de tweede thuisoverwinning binnen een week. Het werd een overwinning voor de ploeg van coach Vincent Steggink die moeizaam tot stand kwam.

03 – 04 Dames, tweede klasse D: PW - Bully 3 - 3 (2 - 0). Het uitvallen van Bully speelster Marie José Gelink die zich verstapte en waarschijnlijk haar kruisbanden heeft gescheurd schokte Bully enorm. De Oldenzaalse ploeg kwam met 3 - 0 achter, maar herstelde zich uitstekend. De voortreffelijk spelende Milou Spaanstra scoorde de eerste treffer uit een strafcorner waarna Jolien Brusse (veldtreffer) en Marit Brand uit een snelle aanval dit voorbeeld volgden.

03 – 04 Dames, tweede klasse D: PW - Bully 3 - 3 (2 - 0). PW speelde Bully gedurende een uur helemaal weg en kwam door twee treffers van Barbara Bertelink en één van René Heinen met 3 - 0 voor, Vervolgens miste Feike de Graaff een strafbal. Drie minuten later was het 3 - 3. PW kreeg toen nog enkele goede mogelijkheden, maar verzuimde om de winst naar zich toe te trekken.

01 – 04 Dames, tweede klasse D: Almelo - Doetinchem 1 - 5 (0 - 2). De benutte strafcorner in de tweede helft van Almelo speelster Merle Bente gaf de thuisclub hoop op meer. De thuisclub kreeg daarna enkele goede mogelijkheden, maar kwam niet meer tot scoren. Gebrek aan conditie gaf uiteindelijk de doorslag.

03 – 04 Dames, tweede klasse D: Beuningen - Almelo 7 - 0 (2 - 0). Almelo kon in de eerste helft redelijk in het spoor blijven van Beuningen. Door twee snelle treffers in de tweede helft zakte de moed de speelsters van Almelo in de schoenen en kon de thuisclub uitlopen naar een ruime triomf.

03 – 04 Dames, derde klasse F: Haackey - Steenwijk 1 - 5 (1 - 3). Rob de Boer sprak van een slappe bedoening en vond dat zijn ploeg niet alleen een slechte passing had maar ook overal twee stapje tekort kwam. Pien ten Voorde scoorde in de eerste helft de gelijkmaker voor de thuisclub.

03 – 04 Dames, derde klasse F: Drienerlo - Zutphen 1 - 3 (0 - 2). Hekkensluiter Drienerlo hield zich redelijk staande tegen koploper Zutphen. In de eerste helft haalde Marije Kanthuis van de thuisclub een bal van de doellijn. In de tweede helft scoorde Fleur van Oosterzee uit de variant van een strafcorner doordat Marit Ruitenberg haar in stelling bracht.

03 – 04 Heren, eerste klasse D: EHV - Shinty 0 - 1 (0 - 1). Een gelijkwaardig EHV kon een vroeg opgelopen tegendoelpunt niet wegwerken. Ondanks het uitstekende werk van doelverdediger Xander Stroink moest EHV de punten aan Shinty laten.

03 – 04 Heren, tweede klasse D: Bully - Roden 2 - 6 (1 - 2). Bully bood kampioenskandidaat Roden bijna een uur lang volwaardige tegenstand. De Oldenzalers hadden de gelijkmaker op de stick, maar kwamen niet langszij. Uit de tegenstoot scoorde Roden wel waarna de tegenstand van de thuisclub was gebroken. De beide treffers voor Bully kwamen op naam van Sten ten Have die twee keer scoorde uit een strafcorner. Bully heeft het komende weekeinde een dubbel programma. De Oldenzalers spelen vrijdag uit bij Soest en zondag in en tegen Leeuwarden.

03 – 04 Heren, tweede klasse D: Apeldoorn - Drienerlo 5 - 2 (3 - 1). Hekkensluiter Drienerlo kwam bij Apeldoorn knap terug tot 3 - 2 door de treffer van Tim ter Mors. Nadien hadden de bezoekers twee keer gelegenheid vanwege een man meer situatie. Toch trok Apeldoorn aan het langste eind. Gunther Raidle scoorde in de eerste helft hetgeen zijn eerste treffer voor Drienerlo betekende.

03 – 04 Heren, tweede klasse D: GHBS - PW 3 - 2 (0 - 0). PW leidde tien minuten voor tijd met 2 - 0 door twee treffers van Hein Hulshof. De slotfase pakte verkeerd uit voor PW. GHBS scoorde uit drie strafcorners waarvan de laatste werd benut nadat het laatste fluitsignaal had geklonken.

03 – 04 Heren, derde klasse F: Almelo - Mezen 3 - 2 (1 - 0). Almelo trof in Mezen een goed spelende ploeg. De thuisclub leek bij 3-2 door treffers van Luuk Meijer, Sten Voortman en Derck Smink op 3-1 en leek in veilige haven. De ploeg uit Harderwijk zorgde door een tegentreffer nog voor een spannende slotfase.

03 – 04 Heren, derde klasse F: Daring - Haackey 7 - 0 (4 - 0). Een door blessures geteisterd Haackey verloor met ruime cijfers. De Haaksbergse ploeg speelde te slap, te traag en te slecht.