Hockey in Twente: 8 en 10 april 2011
11-4-2011  |

10 – 04 Dames, eerste klasse D: Almere - EHV 3 - 1 (0 - 0). EHV speelde tot een kwartier in de tweede helft heel goed. De Enschedese vrouwen leidden verdiend door een treffer van Juliette Blauw. Nadien verzuimden de bezoekers om hun eigen spel te hanteren waardoor Almere terugkwam in de wedstrijd en met de zege ging strijken.

10 – 04 Dames, tweede klasse D: Bullly - Beuningen 2 - 1 (2 - 0). Een wat slimmer spelend Bully won van een beter Beuningen. De thuisclub speelde heel effectief en gaf verdedigend weinig ruimte weg. De treffers van de thuisclub kwamen op naam van Jolien Brusse en gelegenheidsspits Sanne Bouwman die de plaats van de geblesseerde Marie José Gelink innam.

10 – 04 Dames, tweede klasse D: Arnhem - PW 3 - 0 (1 - 0). Ondanks het voortreffelijke spel van PW speelster Barbara Bertelinlk verloor de Enschedese ploeg. De zege van de thuisclub was volgens PW coach verdiend omdat zijn ploeg verdedigend wel functioneerde, maar aanvallend vrijwel geen kans kreeg.

10 – 04 Dames, tweede klasse D: Almelo - Soest 0 - 3 (0 - 1). Een door ziekte en blessures gehavend Almelo bood behoorlijke weerstand in een nagenoeg gelijkopgaande strijd. De ploeg van Richard Voortman wist alleen geen raad met de geboden kansen.

10 – 04 Dames, derde klasse F: Twente - Emmen 1 - 1 (0 - 0). Twente had moeite met het verdedigend ingestelde Emmen. Pas in de tweede helft scoorde Puck Roesink de enige treffer. De Hengeloërs gaan zich nu al opmaken voor de nacompetitie van zondag 5 juni 2011, omdat de achterstand op koploper Zutphen steeds groter wordt.

10 – 04 Dames, derde klasse F: Steenwijk - Drienerlo 2-1 (1-1). De bezoekers hadden een droomstart en kwamen door een doeltreffende solo van Fleur van Oosterzee na één minuut al op voorsprong. Door zwak verdedigen aan Drienerlo zijde werd het gelijk. Marit Ruitenberg schoot namens Drienerlo op de paal en viel de tweede helft geblesseerd uit. In die fase werd het spel van de thuisclub fysieker. Die ploeg won uiteindelijk ook.

10 – 04 Heren, eerste klasse D: Ede - EHV 2 - 3 (1 - 0). Een bijna compleet EHV (de ploeg telt nu nog één blessure) behaalde in en tegen Ede een knappe overwinning behaald. Maurits Sun scoorde twee treffers en de jeugdige Pim Bonder had één keer succes. Door deze zege heeft de Enschedese ploeg meer lucht gekregen ten aanzien van het handhaven van de plaats in de eerste klasse.

08 – 04 Heren, tweede klasse D: Soest - Bully 5 - 1 (2 - 1). Bully kon in de eerste helft goed bijblijven, mede doordat de Oldenzaalse ploeg een hoog tempo hanteerde. Dat leidde tot de gelijkmaker van Jopnas Termijtelen. Na rust waren twee fouten aan de Oldenzaalse zijde er de oorzaak van dat de thuisclub met ruime cijfers won.

10 – 04 Heren, tweede klasse D: Leeuwarden - Bully 2 - 1 (1 - 1). Dat Bully het cruciale duel in de onderste regionen verloor heeft het aan zichzelf te wijten. De ploeg van coach Martijn Wildeboer miste vijf kansen en tien strafcorners. De gelijkmaker kwam overigens uit de rebound van een strafcorner.

10 – 04 Heren, tweede klasse D: PW - Wageningen 0 - 4 (0 - 2). PW verloor van een goed en gedecideerd spelende kampioenskandidaat Wageningen. "We konden geen enkele vuist maken", aldus coach Jeroen Belderbos van de Enschedese ploeg.

10 – 04 Heren, tweede klasse D: Drienerlo - Soest 3 - 7 (1 - 3). Drienerlo liet het in de eerste helft afweten, maar speelde een behoorlijk goede tweede helft. De treffers voor de thuisclub kwamen op naam van Aise de Pagter, Pieter Jan Nijhuis en Thijs Roethof.

10 – 04 Heren, derde klasse F: Meppel - Almelo 1 - 1 (0 - 0). Meppel bood Almelo goede tegenstand. De lijstaanvoerder uit Twente kwam pas in het begin van de tweede helft op voorsprong door een treffer van Luuk Meijer. Meppel maakte in de slotfase gelijk.

10 – 04 Heren, derde klasse F: Haackey - Lochem 5 - 3 (3 - 3). De vierde zege van Haackey kwam tot stand in een aantrekkelijke wedstrijd. De scores voor de Haaksbergse ploeg kwamen op naam van Guido Schenau (2x), Bram van de Nieuwboer, Mark Verhoeven en Marten Verhoeven.