Hockey in Twente: 17 april 2011
19-4-2011  |

17 – 04 Dames, eerste klasse D: EHV - GCHC 1 - 1 (1 - 0). EHV behaalde een kostbaar punt daar waar de kansen op een overwinning volop aanwezig waren. De thuisclub kwam in de eerste helft uit de rebound van een strafcorner door Maud ter Horst op voorsprong. In de tweede helft scoorde GCHC in een periode dat het bij EHV wat minder ging. De kansen nadien waren aan de Enschedese vrouwen niet besteed.

17 – 04 Dames, tweede klasse D: Soest - Bully 3 - 1 (2 - 0). Bully speelde een hele matige wedstrijd en was bij tijd en wijle slap en ongeïnspireerd. Alleen het begin van de wedstrijd was goed van Oldenzaalse zijde. Pas in de slotfase toen Milou Spaanstra tegen scoorde kreeg Bully geloof in meer. Treffers vielen er echter niet meer.

17 – 04 Dames, tweede klasse D: Graspiepers - Almelo 5 - 0 (4 - 0). Almelo leed een ruime nederlaag. De Twentse ploeg was niet alert genoeg en hield zich niet aan de afspraken van coach Richard Voortman. Na rust ging dat stukken beter hetgeen niet leidde tot puntenwinst, maar wel tot 70 % balbezit.

17 – 04 Dames, tweede klasse D: Leusden - PW 5 - 0 (0 - 0). PW heeft in en tegen Leusden gegokt en verloren. De Enschedese ploeg kwam in de tweede helft met 2 - 0 achter en nam toen risico 's door achter één te spelen. Leusden kreeg daardoor de mogelijkheden om via de counter verder uit te lopen.

17 – 04 Dames, derde klasse F: Eelde - Twente 1 - 7 (0 - 6). Twente was in de strijd om de tweede plaats, beter, sneller en feller. Dat leidde tot een riante 6-0 ruststand door treffers van Bernadette Haverkate (2), Puck Roesink (2), Roos van der Deen en de A-junior May Look, die de openingstreffer scoorde. In de tweede helft speelden de bezoekers in een te laag tempo. Doelverdediger Elin Hofman van Twente stopte een strafbal en Roos van der Deen bepaalde de eindstand op 7-1 voor Twente.

17 – 04 Dames, derde klasse F: Haackey - Lochem 1 - 1 (0 - 1). Haackey verzuimde in de eerste helft de geboden kansen te benutten. Het ontbrak de thuisclub aan schotkracht. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Kim Borguis de verdiende gelijkmaker.

17 – 04 Dames, derde klasse F: Drienerlo - Leeuwarden 2 - 5 (2 - 1). Drienerlo speelde een uitstekende eerste helft. De thuisclub kwam op voorsprong door treffers van Fleur van Oosterzee en Marit Ruitenberg. Na rust liep het niet meer bij de thuisclub en stond er volgens Marit Ruitenberg geen team meer.

17 – 04 Heren, eerste klasse D: EHV - GSHC 1 - 4 (0 - 3). GCHC bleek een maatje te groot voor EHV. Maurits Sun redde in de tweede helft de eer voor EHV.

17 – 04 Heren, tweede klasse D: Bully - Drienerlo 6 - 1 (1 - 0). Met verdediger Jan Willem van Beurden en middenvelder Mike Pollemans als absolute uitblinkers won Bully verdiend. In de eerste helft scoorde Bully slechts één keer. Na rust ging dat makkelijker omdat de doelman van Drienerlo met geel tien minuten naar de kant moest en niet mocht worden vervangen. Bully scoorde in die periode twee keer en kwam op 5 - 0. De Oldenzaalse treffers kwamen op naam van Sten ten Have, Mike Pollemans, Niek Greven, Bart Jonge Poerink, Jonas Termijtelen en Jan Willem van Beurden.

17 – 04 Heren, tweede klasse D: Bully - Drienerlo 6 - 1 (1 - 0). Drienerlo verloor de wedstrijd in de onderste regionen met ruime cijfers. In de eerste helft konden de bezoekers goed bijbenen. Bij 3 - 0 in de tweede helft werd de doelman van Drienerlo met geel tijdelijk uit het veld gestuurd. Hij mocht niet worden vervangen. Bully liep uit naar 5 - 0. De bezoekers verloren uiteindelijk met 6 - 1.

17 – 04 Heren, derde klasse F: Almelo – Flevoland 5 – 3. Met de excellerende Yvo Stegers, die goed was voor twee treffers in de ploeg boog Almelo een 3 - 1 achterstand om in een 5 - 3 triomf. Stegers scoorde 2 - 3 waarna de Almeloërs op drift kwamen. De doelpunten voor Almelo kwamen op naam van Yvo Stegers (2), Luuk Meijer, Niels Willemsen en Tob Voortman.

17 – 04 Heren, derde klasse F: HVA - Haackey 1 - 0. Een met veel invallers spelend Haackey gaf goed partij maar moest met een kleine nederlaag het onderspit delven.