Hockey in Twente: rond de Paasdagen
27-4-2011  |

23 – 04 Dames, eerste klasse D: Amersfoort – EHV 5 - 4 (1 - 2). EHV, dat na de winterstop nog geen wedstrijd won, speelde een goede eerste helft en kwam door treffers van Judith van der Zande en Jade Frederiks twee keer op voorsprong. Toen Marloes van der Werff na rust de marge op twee treffers in Enschedees voordeel bracht, leek EHV een gewonnen wedstrijd te spelen. De arbiters drukten toen een stempel op de wedstrijd. Daar profiteerde Amersfoort drie keer van. Maud ter Horst bracht EHV weer op gelijke hoogte. Uiteindelijk verloren de bezoekers met één punt verschil.

23 – 04 Dames, tweede klasse D: Leusden – Almelo 6 - 0 (3 - 0). Coach Richard Voortman van Almelo liet zijn ploeg in de eerste helft verdedigend spelen. Daar resulteerde in drie tegentreffers waarvan er twee in zijn ogen onverdiend waren. In de tweede helft speelde Almelo gedurfd en zette veel druk. Daardoor ontstond er ruimte waar de thuisclub nog drie keer van profiteerde.

23 – 04 Dames, tweede klasse D: PW – Ares 1 - 3 (0 - 0). PW was tegen koploper Ares de betere ploeg, maar het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg van aanvoerster Feike de Graaff op. De thuisclub kreeg in de eerste helft vier goede mogelijkheden door Andrea Slot, Annemie Leis en Feike de Graaff. In de tweede helft had Ares ruim een kwartier nodig om afstand te nemen. PW zette toen nog wel druk en Elsbeth en Annemie Leis kregen beiden een kans. De treffer van PW kwam op naam van Dorien Groen.

23 – 04 Dames, derde klasse F: Lochem – Twente 3 - 4 (2 - 1). Twente toonde in de lastige uitwedstrijd bij het fysiek spelende Lochem karakter. De Hengelose vrouwen werkte tot twee keer toe een achterstand weg. Na 2 - 0 werd het 2 - 2 en na 3 - 2 werd met 4 - 3 gewonnen. Door deze score heeft Twente de tweede plaats weer steviger in handen. De treffers voor Twente kwamen op naam van Anne Schuppers en Roos van der Deen die beiden twee keer scoorden.

23 – 05 Dames, derde klasse F: Haackey – Emmen 2 - 2 (2 - 2). Haackey kwam vrij snel met 2 - 0 achter. De ploeg van coach Rob de Boer herstelde zich uitstekend en stond door treffers van Sanne Kuipers en Mieke Hartlief bij rust alweer op gelijke hoogte. Na rust ging het gelijk op en kregen beide ploegen kansen op de overwinning.

23 – 04 Heren, eerste klasse D: MHC - EHV 4 - 4 (2 - 2). Beide degradatiekandidaten hielden elkaar in evenwicht. In een spannende maar slechte wedstrijd scoorden beide ploegen tweemaal voor rust en twee maal na de hervatting. Voor EHV scoorden Maurits Sun en Diederick Brinkman beiden twee keer.

23 – 04 Heren, tweede klasse D: Drienerlo - Leeuwarden 2 - 7 (2 - 4). Drienerlo speelde een behoorlijke eerste helft en scoorde door Camiel Groot en Stan Maassen. Na rust nam Leeuwarden afstand. Door deze nederlaag kan Drienerlo de degradatie bijna niet meer ontlopen.

23 – 04 Heren, tweede klasse D: Arnhem - PW 1 - 2 (1 - 0). PW was de gehele wedstrijd sterker. De ploeg van coach Jeroen Belderbos kon dat pas na rust in treffers tot uitdrukking brengen. Joost Besseler en Ewout Slagman scoorden de Enschedese treffers. Ondanks het overwicht werd het spel van PW in de slotfase nog wat onrustig.

23 – 04 Heren, derde klasse F: Almelo – Daring 1 - 2 (0 - 0). Koploper Almelo leed in de strijd tegen de nummer twee de eerste nederlaag van het seizoen. Daardoor is de strijd om het kampioenschap helemaal open. In de eerste helft deden beide ploegen niet voor elkaar onder. Na rust zorgde de ploeg uit Veendam in de 10e en 11e minuut voor twee treffers. Het tegenoffensief van de thuisclub leidde slechts tot één treffer van de stick van Wilmar Meiborg.

22 – 04 Heren, derde klasse F: Graspiepers – Haackey 7 - 4 (4 - 3). Haackey speelde op het kunstgrasveld van Zwolle een hele goede en aantrekkelijke wedstrijd tegen de nummer twee Graspiepers uit Drachten. De Haaksbergenaren werkte in de eerste helft een 3 - 0 achterstand weg door treffers van ondermeer Guido Schenau en Marten Verhoeven. Na rust, toen Haackey ook wel degelijk nog kansen kreeg, nam de thuisclub afstand.