Hockey in Twente: 22 mei 2011
24-5-2011  |

22 – 05 Dames, eerste klasse D: Ede – EHV 2 – 1. Ondanks de rentree van Loes Gelink verloren de vrouwen van EHV in de eerste klasse D met 2 - 1 in en tegen Ede. De bezoekers begonnen goed. Een mooi uitgevoerde solo van Nadia Colmer kwam bij Jade Frederiks die beheerst scoorde. Ede kwam nog voor rust op gelijke hoogte. EHV kreeg na de hervatting enkele hele grote mogelijkheden. Toch scoorde de thuisclub tien minuten voor tijd de winnende treffer.

22 – 05 Dames, tweede klasse D: Bully – Ares 4 – 2. Bully zegevierde met 4-2 tegen koploper Ares dat daardoor nog geen kampioen werd. De jonge Oldenzaalse ploeg speelde als een hecht collectief, kreeg veel ruimte en benutte die met snel spel. De treffers voor Bully kwamen op naam van Marit en Femke Brand, Karlijn Oude Bennink en Annelise Borghorst.

22 – 05 Dames, tweede klasse D: PW – Graspiepers 4 – 0. Met verdediger Marijn Groen als absolute uitblinker won PW in de tweede klasse D met 4-0 van Graspiepers. Het was volgens PW coach Vincent Thé bepaald geen walk over want de Frieze vrouwen boden bij tijd en wijle uitstekend partij. Feike de Graaff en Barbara Bertelink scoorden in de eerste helft. Andrea Slot was in de tweede helft twee keer succesvol.

22 – 05 Dames, tweede klasse D: Almelo – Apeldoorn 0 – 3. Almelo verloor thuis met 3 - 0 van Apeldoorn, een stand die al bij rust was bereikt. De thuisclub was in de tweede helft gelijkwaardig.

22 – 05 Dames, derde klasse F: Haackey – Drienerlo 2 – 3. In de derde klasse F won Drienerlo voor het eerst dit seizoen. Haackey werd in Haaksbergen met 3-2 verslagen door drie treffers van Fleur van Oosterzee. Imke Vorkink en Liselotte van der Lugt scoorden voor Haackey.

22 – 05 Dames, derde klasse F: Steenwijk – Twente 3 – 1. Twente verloor met 3 - 1 bij Steenwijk. Verdediger Esther van der Ven maakte in haar laatste wedstrijd een goede indruk. De treffer van Twente kwam op naam van Puck Roesink.

22 – 05 Heren, eerste klasse D: Eelde – EHV 1 – 2. De mannen van EHV gingen in de eerste klasse D naar Eelde om zich voor de nederlaag van afgelopen donderdag tegen mededegradant Upward (4 - 2) te revancheren. Een fel EHV, dat als een collectief onder aanvoering van Joost Hoff speelde, gaf de nummer drie van de ranglijst goed partij en won met 2-1.Tim Lunter en Tim Horstink brachten EHV na rust op 0 - 2. Eelde kon daar maar één doelpunt tegenover stellen door het goed keepen van Xander Stoink. Volgende week kan door winst op Malburgen het seizoen alsnog met klasse behoud worden afgesloten.

22 – 05 Heren, tweede klasse D: Ares – Bully 8 – 5. In de tweede klasse D toonde Bully een voorbeeldige inzet bij Ares maar verloor met 8 - 5. Alleen in het laatste kwartier van de eerste helft verslapte de aandacht waardoor de thuisclub op 4 - 0 kwam. De tweede helft was heel aantrekkelijk en Bully scoorde mede door treffers van Sten ten Have en Bob Bruysten vijf keer.

22 – 05 Heren, tweede klasse D: Deventer – PW 5 – 1. PW verloor met 5-1 bij kampioen Deventer. Hein Hulshof opende als snel de score voor de Enschedeërs die door verdedigingsfouten bij rust met 3 - 1 achterstonden. In de tweede helft bij 5 - 1 kreeg de ploeg van coach Jeroen Belderbos nog enkele hele grote kansen. Die waren niet aan de bezoekers besteed.

22 – 05 Heren, tweede klasse D: Drienerlo – Roden 0 – 9. Drienerlo begon zowel in de eerste als in de tweede helft heel verdienstelijk tegen Roden. Dat leidde niet tot treffers. Toen Roden eenmaal de smaak te pakken had werd er lustig op los gescoord.

22 – 05 Heren, derde klasse F: Zwolle – Almelo 1 – 2. In de derde klasse F speelde Almelo een uitstekende wedstrijd bij het geroutineerde Zwolle. De bezoekers kwamen bij rust met 2 - 0 voor door treffers van Wilmar Meiborg en Sten Voortman. Zwolle kon pas in de slotfase wat terugdoen.

22 – 05 Heren, derde klasse F: Meppel – Haackey 3 – 1. Haackey speelde bij Meppel een uitstekende eerste helft en hield de thuisclub op 0 - 0. Meppel kwam na rust door een goede strafcorner op 1 - 0 en liep vervolgens uit naar 3 - 0 voordat Guido Schenau de eer redde voor Haackey.