Tubantia: Bully moet overleven ! (27 oktober 2008)
27-10-2008  | 

OLDENZAAL - Ambitieuze hockeyclub heeft het moeilijk in de tweede klasse.

Hockeyclub Bully richt de blik omhoog. Aan de horizon gloort een mooie toekomst voor het vrouwenhockey in Oldenzaal. Aan talent geen gebrek. Vorig seizoen werd de eerste stap omhoog gezet. Maar daar moet het niet bij blijven. Bully wil meer. Zover is het nu nog niet. Bully moet het eerste jaar in de tweede klasse zien te overleven. "Dat is heel belangrijk. Daarna kunnen we aan meer denken."

 

Het zijn de woorden van coach Cor Spaanstra. Hij kijkt optimistisch naar de toekomst van Bully. De selectie is heel jong en de hoogste jeugdteams spelen in de topklasse. De ploeg nam een half jaar geleden afscheid van de derde klasse. Nu spelen ze in een hogere competitie. Daarin zouden de Oldenzaalse hockeysters het aanzienlijk moeilijker krijgen.

 

Na de thuiswedstrijd tegen Kampen staat de teller op vier punten. Bully speelde gelijk tegen de hekkensluiter. Het is na anderhalve maand uiteraard nog veel te vroeg om van een degradatieduel te spreken, maar toch stonden gistermiddag aan de Sportlaan de nodige belangen op het spel. "Wij hadden met een overwinning graag wat meer afstand van Kampen willen nemen. Dat was voor de rust in het team natuurlijk heel goed geweest", zegt Spaanstra enkele minuten na het laatste fluitsignaal. Niettemin viel er op de 2-2 puntendeling amper iets af te dingen. Geen van beide ploegen mocht aanspraak maken op de overwinning. Daarvoor was het krachtsverschil te gering. Beide teams slaagden erin de tegenstander soms vast te zetten, maar uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Niet bij Bully, evenmin bij Kampen. "Dan moet je tevreden zijn met een punt", toonde Spaanstra zich realist. Toch overheerste bij hem een lichte teleurstelling. Bully kwam na de pauze op 2-1. Spaanstra had gehoopt dat zijn team de voorsprong tot en met het laatste fluitsignaal vast kon houden. Dat had ook gekund. Want Kampen werd amper gevaarlijk. Maar uit een van de spaarzame mogelijkheden kwamen de bezoekers alsnog langszij.

 

Een zege op Leeuwarden en een gelijkspel tegen Kampen: dat is de magere oogst na zes speeldagen. Spaanstra had op een betere competitiestart gehoopt. Maar bezorgd? Nee, dat is hij zeker niet. "We hebben een heel jonge ploeg, die dit seizoen alleen maar beter kan worden." Spaanstra is ervan overtuigd dat zijn ploeg in het tweede deel van de competitie meer punten gaat pakken. Maar hij had gehoopt dat Bully mee had kunnen draaien. "Ik denk dat we gewoon iets teveel van deze ploeg verlangen. Dit team moet groeien. De punten komen wel. Het zullen er voldoende zijn om erin te blijven."


terug naar vorige scherm