Hockey in Twente: 18 september 2011
19-9-2011  |

18 – 09 Dames, eerste klasse D: EHV - Schaerweijde 0 - 1 (0 - 0). Ondanks de werklust en het vertoonde spel wacht kampioenskandidaat EHV nog op de eerste zege. EHV was gelijkwaardig aan Schaerweijde, maar verzuimde, evenals vorige week, de kansen te benutten.

18 – 09 Dames, tweede klasse D: Bully - Beuningen 2 - 2 (0 - 1). Bully, dat het zonder de spelbepalende zusjes Marit en Femke Brand moest stellen, behaalde een zwaar bevochten gelijkspel. Dat gebeurde in een niet grootse wedstrijd waarin Beuningen het betere van het spel hadden. De treffers voor Bully kwamen op naam van Anne Siers en Milou Spaanstra.

18 – 09 Dames, tweede klasse D: Graspiepers - PW 0 - 1 (0 - 1). PW behaalde op het waterveld in Drachten de eerste zege van het seizoen. De Enschedese ploeg met de excellerende voorstopper Elske Cornelisse maakte een hele volwassen indruk. De winnende treffer viel in de eerste helft toen Barbara Bertelink een strafcorner benutte.

18 – 09 Dames, tweede klasse D: Apeldoorn - Twente 0 - 3 (0 - 2). Twente behaalde als nieuwkomer in de tweede klasse de tweede triomf. De Hengelose vrouwen kregen veel fysieke tegenstand, maar doorstond deze tegenstand met glans. Roos van der Deen (strafcorner) en Noraly Weusthuis (veldtreffer) scoorden voor de rust. De uitstekend spelende Marit Boshuis bekroonde in de tweede helft haar uitmuntende spel met een mooie treffer hoog in de touwen.

18 – 09 Dames, derde klasse F: Haackey - HCHN 1 - 4 (1 - 0). HCHN, dat als debutant de tweede zege op rij boekte, was in de eerste helft zoekende naar de mogelijkheden. Na rust oefende de ploeg van coach Roy Wolbers meer pressie uit en werden de spitsen beter gevonden. Sanne Weijschedë beleefde een mooie tweede helft en scoorde drie treffers. Babette Hochstenbach scoorde de vierde Nijverdalse treffer.

18 – 09 Dames, derde klasse F: Meppel - Almelo 2 - 0 (1 - 0). Een compleet Almelo speelde een goede wedstrijd. Na de vroege achterstand kreeg de ploeg van Richard Voortman veel kansen. De paal en een afgekeurde treffer stonden succes voor de Almelose vrouwen in de weg. Na rust scoorde Meppel uit een strafcorner.

18 – 09 Dames, derde klasse F: Haackey - HCHN 1 - 4 (1 - 0). Kim Borghuis bracht de Haaksbergse ploeg in de eerste helft verdiend op voorsprong. Na rust had HCHN het betere van het spel en won verdiend.

18 – 09 Dames, derde klasse F: Epe - Drienerlo 0 - 1 (0  -1). Met veel werklust behaalde Drienerlo een zwaar bevochten triomf. De winnende treffer kwam van de stick van Liselotte Kraanen na goed voorbereidend werk van Fleur van Oosterzee.

18 – 09 Heren, tweede klasse D: EHV - GHBS 6 - 2. EHV behaalde een knappe zege en is na twee wedstrijden nog ongeslagen.

18 – 09 Heren, tweede klasse D: Graspiepers - PW 10 - 6 (6 - 2). PW coach Christian von Geldern vond dat zijn ploeg de eerste tien minuten verdedigend niet wakker was. De gehele wedstrijd vatte hij samen als een duel met vele leermomenten voor de jonge in opbouw zijnde ploeg.

18 – 09 Heren, derde klasse F: Bully - Flevoland 6 - 4 (2 - 1). Bully behaalde in een dramatisch slechte wedstrijd de tweede zege van het seizoen. De thuisclub werd geconfronteerd met de half court press van de bezoekers die zes keer in de cirkel verschenen en vier keer scoorden. De treffers voor Bully kwamen op naam van William Evenhuis, Bob Bruijsten, Bram Beckmann, Jan Willem van Beurden, Jan Willem Wijnbergen en Bob Lucassen.

18 – 09 Heren, derde klasse F: Meppel - Almelo 0 - 3 (0 - 3). Almelo speelde een uitstekende wedstrijd. Met goed lopende combinaties werd in de eerste helft een 3-0 voorsprong opgebouwd. De treffers voor de bezoekers kwamen op naam van Niels Willemse (2x) en Sten Voortman. Opvallend daarbij was dat het alle velddoelpunten waren.

18 – 09 Heren, derde klasse F: Twente - Drienerlo 3 - 2 (0 - 1). Twente, dat meer dan anderhalf jaar thuis ongeslagen is, werkte een 2 - 0 achterstand weg door twee benutte strafcorners van routinier Cas Hilberink. Sharjeel Minhas schoot Twente vlak voor tijd naar de eerste zege in de derde klasse.

18 – 09 Heren, derde klasse F: HVA - Haackey 7 - 5 (5 - 4). Met drie veteranen en de jonge B-junior Joep Spruit in de ploeg hield Haackey het verlies beperkt. Spruit nam één van de vijf Haaksbergse treffers voor zijn rekening.

18 – 09 Heren, derde klasse F: Twente - Drienerlo 3 - 2 (0 - 2). De bezoekers stonden vlak na rust nog ruim voor maar hadden in routinier Cas Hilberink (32) een speler die prima met de strafcorner overweg kon.