Hockey in Twente: 25 september 2011
26-9-2011  |

25 – 09 Dames, eerste klasse D: Upward – EHV 2 - 2 (1 - 1). EHV wacht na drie wedstrijden nog op de eerste zege. De Enschedese vrouwen die gehaast en daardoor onrustig speelden, kwamen door Judith van der Zande en Alessia Delogu twee keer op voorsprong.  Dat bleek tegen het onsportief spelende Upward niet voldoende voor de volle winst.

25 – 09 Dames, tweede klasse D: Bully – Graspiepers 3 - 1 (0 - 0). Bully won de eerste wedstrijd van het seizoen. De thuisclub speelde een goede eerste helft, maar door een slechte eindpass werd er niet gescoord. In de tweede helft stond de thuisclub binnen tien minuten op 2 - 0 door treffers van Karlijn Oude Bennink en de uitstekend spelende Milou Spaanstra. Graspiepers kwam terug in de strijd maar Anne Siers schoot Bully vijf minuten voor tijd in veilige haven.

25 – 09 Dames, tweede klasse D: Twente – Spitsbergen 5 - 2 (4 - 1). Het bal der debutanten leverde een ruime overwinning op voor de thuisclub. Die zege kwam al na twintig minuten tot stand. Twente leidde toen al met 4 - 0. Strafcornerspecialist Anne Schuppers scoorde drie keer uit deze spelhervatting. De andere treffers (veldtreffers) kwamen op naam van Roos van der Deen en Floor Schuppers. Scoreverloop: Roos van der Deen 1 - 0, Anne Schuppers 2 - 0, 3 - 0 (beide strafcorner), Floor Schuppers 4 - 1, Anne Schuppers 5 - 1.

25 – 09 Dames, tweede klasse D: Wychen – PW 4 - 0. PW verloor met ruime cijfers. Het betekende de tweede nederlaag voor de jonge Enschedese ploeg in drie wedstrijden.

25 – 09 Dames, derde klasse F: HCHN – Drienerlo 0 - 3 (0 - 2). HCHN leed de eerste nederlaag van het seizoen. De ploeg van aanvoerder Floor Dekker trof in Drienerlo een tegenstander die verdedigend uitstekend speelde. De thuisclub miste de scherpte in de aanval bij de kansen die het kreeg. HCHN moest het zonder coach Roy Wolbers stellen. Hij gaat deze week onder het mes voor een dubbele hernia operatie. De redactie wenst hem en zijn familie veel sterkte.

25 – 09 Dames, derde klasse F: Almelo – Haackey 3 - 2 (1 - 2). De eerste zege van Almelo kwam tot stand na een goede tweede helft. In de eerste helft speelde de thuisclub slecht en rommelig. Na rust toonde de jonge ploeg van Almelo met volle inzet en boog de achterstand om in een zege. De treffers voor Almelo kwamen op naam van Pleunie van Riggelen, Merle Bente en Merel Smink.

25 – 09 Dames, derde klasse F: HCHN – Drienerlo 0 - 3 (0 - 2). Drienerlo, dat verdedigend uitstekend speelde, won voor de derde keer op rij en is nog zonder puntverlies. De treffers voor de bezoekers kwamen op naam van Fleur van Oosterzee, die twee keer scoorde uit een strafcorner en Marit Ruitenberg.

25 – 09 Dames, derde klasse F: Almelo – Haackey 3 - 2 (1 - 2). Haackey kwam in deze gelijk opgaande eerste helft met 2 - 0 voor door twee treffers van Carolien Geerdink. Nog voor rust kwam Almelo terug in de strijd. Na de hervatting trok de thuisclub de zege naar zich toe. De winnende treffer kwam vijf minuten voor tijd tot stand. Hoewel het spel van de Haaksbergse ploeg een stijgende lijn vertoont wacht Haackey nog op het eerste punt.

25 – 09 Heren, tweede klasse D: Ede – EHV 7 - 2. De eerste nederlaag van EHV was er één met ruime cijfers. De Enschedese ploeg heeft nu na drie wedstrijden één keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld en één keer verloren.

25 – 09 Heren, tweede klasse D: Barneveld - PW 1 - 3. De eerste overwinning voor de Enschedese ploeg.

25 – 09 Heren, derde klasse F: Bully – Twente 6 - 0 (4 - 0). Bully was op alle fronten beter. De koploper uit Oldenzaal heeft na drie wedstrijden al 18 keer gescoord. Ralf Peters scoorde drie treffers op rij (4 - 0, 5 - 0 en 6 - 0) maar deed dat in de eerste en in de tweede helft. Scoreverloop: Mike Pollemans 1 - 0, Jan Willem Wijnbergen 2 - 0, Thijs Keuper 3 - 0, Ralf Peters 4 - 0, 5 - 0 en 6 - 0.

25 – 09 Heren, derde klasse F: Bully – Twente 6 - 0 (4 - 0). Na de knappe zege van vorige week op Drienerlo moest Twente het nu op alle fronten afleggen. Na een kwartier was het al 3 - 0. Twente speelde in de tweede helft behoorlijk, maar kreeg in de slotfase nog twee treffers tegen.

25 – 09 Heren, derde klasse F: Almelo – Emmen 8 - 2 (3 - 2). Met de uitstekende invaller doelman Joost Hinderks in de ploeg won Almelo met ruime cijfers. Emmen kon het tot de rust aardig bijbenen. Na rust scoorde Almelo vier keer in redelijk korte tijd.  Sten Voortman scoorde twee keer en ook de jeugdige Stef Westerhuis kwam tot scoren. Acht keer scoren. Dat is een mooie prestatie. Daarom bij deze alle doelpuntenmakers op een rijtje: Sten Voortman 1 - 0 (velddoelpunt), Derck Smink 2 - 1 (strafcorner), Tob Voortman 3 - 2 (velddoelpunt). In de tweede helft ging het heel snel: Niels Willemsen 4 - 2, Felix Hemmer 5 - 2, Sten Voortman 6 - 2, Luuk Meijer 7 - 2, Stef Westerhuis 8 - 2.

25 – 09 Heren, derde klasse F: Zwolle – Drienerlo 9 - 1 (2 - 1). Drienerlo speelde een goede eerste helft, maar moest na rust duidelijk de meerdere erkennen in de thuisploeg.  Grunther Raible scoorde de enige treffer voor Drienerlo en bracht in de eerste helft de stand op 1 - 1.

25 – 09 Heren, derde klasse F: Haackey – Lochem 1 - 2 (0 - 1). Haackey had volgens routinier Rob de Boer met iets meer mazzel wel een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen. De Haaksbergse treffer kwam op naam van Lars Middelkamp die scoorde na uitstekend voorbereidend werk van B-junior Daniël Bos.