Hockey in Twente: 2 oktober 2011
3-10-2011  |

02 – 10 Dames, eerste klasse D: EHV - Ares 3 - 0 (1 - 0). EHV behaalde de eerste zege van het seizoen. De triomf van de Enschedese vrouwen kwam geen moment in gevaar. Jade Frederiks, Judith van der Zande en de jeugdige Nadia Colmer zorgden voor de Enschedese treffers. De thuisploeg speelde de laatste tien minuten met heel veel jeugdspelers.

02 – 10 Dames, tweede klasse D: PW - Doetinchem 3 - 1 (2 - 1). PW kreeg bij de tweede zege van het seizoen vele kansen. Daarmee kon de ploeg van aanvoerster Ilse Korink goed overweg. De jeugdige Barbara Bertelink scoorde in de eerste helft twee keer. Na rust bracht Renéé Heinen met een goed uitgespeelde aanval de marge op twee treffers.

02 – 10 Dames, tweede klasse D: Arnhem - Twente 5 - 1 (4 - 1). Debutant Twente leed een ruime nederlaag bij de ploeg, die vorig seizoen nog om promotie naar de eerste klasse speelde. Twente speelde een matige eerste helft, maar kwam door Floor Schuppers nog wel op 2 - 1. De tweede helft was beduidend beter van Twentse zijde.

02 – 10 Dames, derde klasse F: Epe - HCHN 3 - 2 (1 - 1). HCHN begon uitstekend en nam door Anne Dekker een voorsprong. Nadien zette Epe druk hetgeen tot paniekhockey bij de jonge Nijverdalse ploeg leidde. Epe kwam met 3 - 1 voor waarna Merel Kirch wat terugdeed. Het slotoffensief van de bezoekers leidde niet tot de gelijkmaker.

02 – 10 Dames, derde klasse F: Drienerlo - Almelo 2 - 1 (0 - 0). Almelo leed een kleine nederlaag bij de koploper. Ondanks het kleine verlies zag coach Richard Voortman wel een sprong in kwaliteit, tactiek en samenspel. Milou Haarhuis scoorde in de tweede helft de gelijkmaker.

02 – 10 Dames, derde klasse F: Drienerlo - Almelo 2 - 1 (0 - 0). Koploper Drienerlo behaalde de vierde zege van het seizoen. Simone van der Meer opende na rust de score voor de thuisclub. Fleur van Oosterzee scoorde vlak voor tijd de winnende treffer uit een strafcorner.

02 – 10 Dames, derde klasse F: Haackey - Emmen 0 - 2 (0 - 1). Haackey was veel in de aanval te vinden, maar on daar niet van profiteren. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder.

02 – 10 Heren, tweede klasse D: EHV - Ares 5 - 2. De Enschedese ploeg behaalde de tweede zege van dit seizoen.

02 – 10 Heren, derde klasse F: HVA - Bully 0 - 8 (0 - 1). Bully speelde een uitstekende wedstrijd. De ploeg van coach Martijn Wildeboer trof in HVA een uitstekende verdedigende ploeg die in de eerste helft lang stand hield.  Na de openingstreffer van Jan Willem Wijnbergen vielen de treffers vlot achter elkaar. De Oldenzaalse treffers kwamen op naam van Jan Willem Wijnbergen en Ralf Peters (beiden twee keer), Martijn Wijnbergen, Jan Willem van Beurden, Bob Bruijsten en Tijs Keuper.

02 – 10 Heren, derde klasse F: Drienerlo - Almelo 2 - 6 (2 - 4). Sten Voortman leverde met drie treffers een flinke bijdrage aan de verdiende zege.  Robert Jan Hoekstra bekroonde zijn debuut met een treffer in de tweede helft.

02 – 10 Heren, derde klasse F: Twente - Zwolle gestaakt 4 - 1 (4 - 0). Twente speelde een uitstekende wedstrijd. De ontmoeting haalde het einde niet toen minuten na rust een speler van Zwolle met rood van het veld werd gestuurd vanwege verbaal geweld en het dreigen met een kopstoot naar de scheidsrechter. Vervolgens stapte de gehele Zwolse ploeg van het veld.

02 – 10 Heren, derde klasse F: Drienerlo - Almelo 2 - 6 (2 - 4). De thuisclub bood het sterke Almelo goed partij. Drienerlo kwam zelfs op voorsprong en was bij 2 - 2 in evenwicht. De bezoekers namen vervolgens afstand.

02 – 10 Heren, derde klasse F: Meppel - Haackey 5 - 4 (3 - 1). Haackey toonde veerkracht en werkte twee keer een achterstand om, mede door twee treffers van Niek Abbink. De winnende treffer kwam tot stand uit een strafcorner die geen strafcorner was, buiten de cirkel werd gestopt en boven de plank werd ingeschoten.