Hockey in Twente: 9 oktober 2011
10-10-2011  |

09 - 10 Dames, eerste klasse D: Ede - EHV 2 - 3 (2 - 1). EHV sleepte de tweede zege van het seizoen weg door vlak voor rust opgelopen 2 - 1 achterstand om te buigen. Dat gebeurde met goed hockey en hard werken. De treffers voor de Enschedese ploeg kwamen op naam van Julia Brinkman (0 - 1), Ester Kroon (2 - 2) en Laura van der Veen (2 - 3).

09 - 10 Dames, tweede klasse D: Bully - Spitsbergen 2 - 2 (0 - 1). Bully verzuimde in de eerste helft vier kansen te benutten. Door enkele slordigheden kwamen de bezoekers met 2 - 0 voor.  De Oldenzaalse ploeg begon daarna met een inhaalrace. Die leverde gedeeltelijk succes op met twee treffers van Anne Siers.

09 - 10 Dames, tweede klasse D: Twente - Zutphen 3 - 3 (1 - 0). Twente was in het duel der promovendi veel beter. De thuisclub kwam door treffers van Puck Roesink en Marit Boshuis met 2 - 0 voor. Zutphen was succesvol in de counters. Deze werden ingeleid door balverlies en fouten aan Twentse zijde. De bezoekers kwamen met 3 - 2 voor. Floor Schuppers benutte een strafbal waardoor Twente nog een punt aan dit duel overhield.

09 - 10 Dames, tweede klasse D: GHBS - PW 4 - 3 (3 - 3). PW liet bij de oud eersteklasser een uitstekende indruk achter, maar verloor in de laatste minuut door een treffer uit de rebound van een strafcorner. De ploeg van coach Arno Stienen werkte in de eerste helft een vlot opgelopen 2 - 0 achterstand weg door treffers van Barbara Bertelink en Andrea Slot (2x). Ook in de tweede helft kreeg PW kansen.

09 - 10 Dames, derde klasse F: Emmen - Drienerlo 2 - 0 (0 - 0). Drienerlo leed de eerste nederlaag van het seizoen. De bezoekers waren in de eerste helft gelijkwaardig, maar waren enkele minuten in de tweede helft niet scherp genoeg. Dat leidde tot twee treffers van de thuisclub. Drienerlo kreeg nadien nog wel kansen, maar kon de nederlaag niet afwenden.

09 - 10 Dames, derde klasse F: Steenwijk - Haackey werd uitgesteld omdat Haackey maar zes speelsters op de been kon brengen.

09 - 10 Dames, derde klasse F: Almelo - HCHN 1 - 1 (0 - 0). Gebrek aan scorend vermogen was er de oorzaak van dat HCHN niet verder kwam dan een puntendeling. De grote kracht van de Nijverdallers was het vroeg storen van de Almelose aanvallen. De gelijkmaker viel vijf minuten voor tijd. Sanne Weijschedé scoorde na goed voorbereidend werk van Floor Dekker.

09 - 10 Dames, derde klasse F: Almelo - HCHN 1 - 1 (0 - 0). Almelo verzuimde om de vele kansen en strafcorners in treffers om te zetten. Alleen Merle Bente trof doel. De bezoekers kwamen drie minuten voor tijd op gelijke hoogte.

09 - 10 Heren, tweede klasse D: Leeuwarden - EHV 0 - 3. De zege in de Friese hoofdstad betekende de tweede triomf op rij van de Enschedese ploeg.

09 - 10 Heren, derde klasse F: Bully - Lochem 2 - 1 (0 - 0). Het kostte Bully enige moeite om het sterke Lochem te verslaan. De bezoekers, met een hele jeugdige doelman, hielden heel lang stand. In de tweede helft opende Jan Willem van Beurden de score voor de thuisclub. Nadat Lochem gelijk maakte nam Thijs Keuper de winnende treffer voor zijn rekening.

09 - 10 Heren, derde klasse F: Almelo - Zwolle 6 - 1 (3 - 0). Sten Voortman van Almelo beleefde een heerlijke middag met drie treffers. Almelo toonde dat het individueel over uitstekende spelers beschikt.

09 - 10 Heren, derde klasse F: HVA - Twente 0 - 5 (0 - 2). De jeugdige Koen van Rooijen beleefde een heerlijke middag in Assen. Hij nam vier van de vijf Hengelose treffers voor zijn rekening en droeg flink bij aan de zege van Twente. Cas Hilberink scoorde de vijfde treffer.

*Twente heeft de wedstrijd van vorige week thuis tegen Zwolle nu definitief met 4 - 1 gewonnen. Deze ontmoeting werd vorige week tien minuten voor tijd gestaakt omdat Zwolle na een rode kaart met alle spelers van het veld stapte.

09 - 10 Heren, derde klasse F: Haackey - Emmen 3 - 3 (2 - 2). Haackey behaalde het eerste punt van het seizoen. Willem van Lochem en Niek Abbink brachten de thuisclub op een 2 - 0 voorsprong. Nadat Emmen op 2 - 3 was gekomen schoot Lars Middelkamp de Haakbergenaren naar de verdiende gelijkmaker.