Hockey in Twente: 30 oktober 2011
31-10-2011  |

30 – 10 Dames, eerste klasse D: EHV - Barneveld 1 - 1 (1 - 0). EHV speelde heel goed tegen Barneveld, maar verloor toch twee punten. De thuisclub kreeg vijftien kansen en evenzovele strafcorners. Alleen Ester Kroon scoorde uit een mooie solo voor de Enschedese vrouwen. Barneveld kwam één keer gevaarlijk voor het doel van EHV. De bezoekers scoorden nadat er shoot aan de actie vooraf ging.

30 – 10 Dames, tweede klasse D: Bully - Zutphen 3 - 0 (0 - 0). Beide ploegen deden in de eerste helft van deze in hoog tempo gespeelde wedstrijd niet voor elkaar onder. Na rust zagen de uitstekende leidende scheidsrechters Tim Klooster en Arthur Wijma dat Bully fysiek wat meer over had. Dat leidde tot drie treffers van Milou Spaanstra (backhand), Anouk Visser (backhand) en Karlijn Oude Bennink (loopactie).

30 – 10 Dames, tweede klasse D: Twente - Wychen 3 - 1 (2 - 0). Twente nam tegen de oud eersteklasser snel afstand. De thuisclub leidde na tien minute al met 2 - 0. Floor Schuppers met een uitgespeelde aanval en zus Anne met een hard schot troffen doel.  Na rust kwamen de bezoekers wel dichterbij. Floor Schuppers bracht uit een benutte strafcorner de marge weer op twee treffers. Daardoor blijft Twente samen met Beuningen op kop.

30 – 10 Dames, tweede klasse D: Beuningen - PW 5 - 0 (3 - 0). Beuningen maakte optimaal gebruik van het te slap spelende PW en won ruim.

30 – 10 Dames, derde klasse F: Tempo '41 - Drienerlo 7 - 2 (4 - 1). Oud eersteklasser Tempo '41 bleek een maatje te groot voor Drienerlo. De bezoekers herstelden zich goed van de snelle achterstand. Marit Ruitenberg maakte gelijk. In de tweede helft scoorde Anne Fleur van Oosterzee de tweede treffer voor Drienerlo.

30 – 10 Dames, derde klasse F: Leeuwarden - Haackey 6-0 (3-0). Haackey begon voortreffelijk. De bezoekers kregen drie strafcorners. Nadien kwam de thuisclub beter in het spel. Haackey speelde in de tweede helft twintig minuten zonder tegentreffer. Het was aan Haackey 's doelverdedigster Anne Robertus te danken dat het geen nederlaag met dubbele cijfers werd.

30 – 10 Dames, derde klasse F: Steenwijk - HCHN 0 - 3 (0 - 2). HCHN zette van meet af veel druk op de defensie van Steenwijk. Dat leidde tot een 2 - 0 voorsprong bij rust. Sanne Bonte en Floor Dekker tekenden voor de Nijverdalse treffers. Na rust oefende Steenwijk even druk uit en schoot tegen de paal. Na een korte onderbreking vanwege een blessure aan de zijde van Steenwijk scoorde Merel Kirch uit een strafcorner voor de bezoekers.

30 – 10 Dames, derde klasse F: Emmen - Almelo 0 - 2 (0 - 1). Een soeverein en degelijk spelend Almelo zette in Emmen de stijgende lijn van de laatste welen voort. De bezoekers wonnen door treffers van Lauret Meijer en Merle Bente.

30 – 10 Heren, tweede klasse D: EHV - Graspiepers 2 - 3 (8 - 5). EHV kwam in de eerste helft op achterstand. De ploeg van trainer John Haenen herstelde zich in de tweede helft voortreffelijk.

30 – 10 Heren, tweede klasse D: Ares - PW 1 - 3 (0 - 1). PW kwam snel op voorsprong door Wout van den Boom. PW was in de eerste helft de betere ploeg. Na rust werd vrij snel 0 - 2 door Ewout Slagman. Nadat Ares wat terugdeed kreeg de thuisclub tien strafcorners. Stijn de Bont schoot PW in veilige haven.

30 – 10 Heren, derde klasse F: Bully - Emmen 14 - 0 (8 - 0). Koploper Bully met interim coach Jonas Termijtelen op de bank liet geen spaan heel van Emmen. De Drentenaren kregen alle hoeken van het veld te zien. De grote kracht van Bully was het positiespel. Beste spelers bij de thuisclub waren Bram Beckman en Martijn Wijnbergen. Zeven verschillende spelers kwamen tot scoren.

30 – 10 Heren, derde klasse F: Lochem - Twente 3 - 2 (3 - 1).  Twente domineerde de gehele wedstrijd. Toch had Lochem aan enkele onachtzaamheden en ongelukkige momenten van de arbitrage voldoende om de winst naar zich toe te trekken. Junior Daan Harleman opende de score, Cas Hilberink scoorde vijf minuten voor tijd de tweede treffer voor Twente.

30 – 10 Heren, derde klasse F: Haackey - Zwolle 2 - 13 (1 - 6). Haackey kwam door Marten Verhoeven al vlot op voorsprong. Nadien beet het geroutineerde goed van zich af. Marten Verhoeven kon in de tweede helft nog iets terugdoen.

30 – 10 Heren, derde klasse F: Flevoland - Drienerlo 0 - 1 (0 - 1). Ondanks het fileleed speelde Drienerlo een goede wedstrijd. Aanvoerder Thijs Roethof scoorde al na vijf minuten uit een strafcorner. Hoewel de thuisclub enkele mogelijkheden kreeg hield Drienerlo knap stand.