Hockey in Twente: 6 november 2011
7-11-2011  |

06 – 11 Dames, eerste klasse D: Deventer - EHV 2 - 2 (1 - 1). EHV werd in Deventer benadeeld door de arbitrage. Ondanks dat vocht de Enschedese ploeg tot de laatste seconde door. Dat leidde tot de verdiende gelijkmaker van aanvoerder Jade Frederiks, de speelster die ook de eerste treffer van EHV scoorde. Daarmee kwam de Enschedese ploeg in Deventer op voorsprong.

06 – 11 Dames, tweede klasse D: PW - Bully 3 - 1 (2 - 0). Bully haalde bij PW het normale niveau niet. De Oldenzaalse ploeg was in de eerste helft gelijkwaardig, maar vond een scherper PW tegenover zich. Na de hervatting kregen de bezoekers zes goede mogelijkheden. De enige treffer viel uit een uitgetikte strafcorner.

06 – 11 Dames, tweede klasse D: PW - Bully 3 - 1 (2 - 0). PW speelde een uitstekende wedstrijd. De ploeg van aanvoerster Loes Segerink nam in de eerste helft een 2 - 0 voorsprong. Barbara Bertelink en Julia Bouhuis scoorden. Laatstgenoemde was succesvol na goed voorbereidend werk van Barbara Bertelink. Na rust kon Bully iets terugdoen. Door een veldtreffer van Andrea Slot behaalde PW een knappe zege.

06 – 11 Dames, tweede klasse D: Doetinchem - Twente 2 - 4 (0 - 2). Na een wat aftastend begin nam Twente een 2 - 0 voorsprong door twee treffers van Puck Roesink.  Bij de eerste treffer ging er voorbereidend werk van Floor Schuppers aan vooraf, bij de tweede rondde Roesink een solo van Anne Schuppers af.  Na rust soleerde Marit Boshuis twee keer door de Doetinchemse defensie. Nadien mocht Doetinchem nog iets terugdoen.

06 -11 Dames, derde klasse F: HCHN - Tempo '41 0 - 1 (0 - 0). Lange tijd zag het er naar uit dat HCHN een punt aan het duel tegen de koploper uit Zwolle zou overhouden. HCHN kreeg kansen en strafcorners. Die waren echter niet aan de Nijverdalse ploeg besteed. Concentratieverlies aan de zijde van de thuisclub leidde drie minuten voor tijd tot de winnende treffer.

06 – 11 Dames, derde klasse F: Drienerlo - Leeuwarden 1 - 2 (1 - 1). Drienerlo verloor deze redelijk gelijk opgaande wedstrijd in de slotfase. De bezoekers sloegen toe via een counter. Drienerlo werkte vlak voor rust een 1-0 achterstand weg door een benutte strafcorner van Michelle van den Boorn.

06 – 11 Dames, derde klasse F: Haackey - Eelde 0 - 4 (0 - 1). Haackey was qua spel gelijkwaardig aan Eelde maar schiep zich te weinig kansen. De twee strafcorners in de gehele wedstrijd waren de beste kansen. Tot de rust was de score dragelijk: 0-1. Na rust nam Eelde afstand.

06 – 11 Heren, tweede klasse D: Arnhem - EHV 0 - 5. EHV speelde een uitstekende wedstrijd in en tegen Arnhem. De ploeg van trainer John Haenen is bezig aan een mooie reeks.

06 – 11 Heren, tweede klasse D: PW - Leeuwarden 2 - 4 (1 - 1). PW speelde een uitstekende eerste helft. Na de openingstreffer van Andrew van Diepenbrugge miste Wout van den Boom de kans op 2-0 door een strafbal te missen. Na rust speelde PW heel slecht. Ewout Slagman scoorde nog voor de thuisclub.

06 – 11 Heren, derde klasse F: Drienerlo - Bully 1 - 4 (0 - 1). Met Bram Beckmann als beste speler van de ploeg behaalde Bully een verdiende triomf. Bob Bruijsten en Bram Beckmann scoorden voor de rust. Na rust deed de thuisclub wat terug en moest Bully op zijn qui vive zijn. Ralf Peters maakte met twee treffers het uiteindelijke verschil.

06 – 11 Heren, derde klasse F: Almelo - Haackey 5 - 2 (2 - 1). Almelo speelde één van zijn mindere wedstrijden. De bezoekers konden tot 3-2 behoorlijk bijblijven.  De treffers voor de thuisclub kwamen op naam van Derck Smink (2), Felix Hemmer, Luuk Meijer en Sten Voortman.

06 – 11 Heren, derde klasse F: Drienerlo - Bully 1 - 4 (0 - 2). Drienerlo speelde tegen de ongeslagen koploper een verdienstelijke partij. Aanvoerder Thijs Roetrhof voelde bij 1-2 (een treffer van Gunther Raidle) dat het nog alle kanten op kon. Bully won uiteindelijk verdiend.

06 – 11 Heren, derde klasse F: Almelo - Haackey 5 - 2 (2 - 1). Met Willem van Lochem als uitstekende speler bood Haackey het hooggeplaatste Almelo goede tegenstand. Na de 1 - 1 van Niek Abbink (voorzet van Willem van Lochem) scoorde Van Lochem 3 - 2 en kreeg hij enkele goede kansen op een beter resultaat.  Almelo besliste de wedstrijd in de slotfase in zijn voordeel.