Hockey in Twente: 15 april 2012
16-4-2012  |

15 – 04 Dames, eerste klasse D: EHV – Groninger Studenten 3 - 2 (1 - 1). EHV begon een beetje mat, maar herstelde zich nadien uitstekend. Met hardwerken en goed combinatiespel werd de verdiende zege behaald. Laura van der Veen scoorde voor rust de gelijkmaker. Na de hervatting waren Nadia Colmer en Jade Frederiks succesvol. De 3 - 2 viel vlak voor tijd.

15 – 04 Dames, tweede klasse D: Spitsbergen – Bully 1 - 2 (0 - 2). Bully kwam door twee ingeschoten strafcorners van Karlijn Oude Bennink (het voorbereidende werk kwam van Marit Brand) in de eerste helft op 0 - 2. Vlak na rust werd het 1 - 2. De Oldenzaalse vrouwen kwamen toen een kwartier in de verdrukking, maar echt gevaarlijk werd het niet. Door de zege heeft Bully weer volop hoop op klasse behoud.

15 – 04 Dames, tweede klasse D: Zutphen – Twente 1 - 5 (0 - 1). Koploper Twente gaf een mooie show bij het altijd lastig te bestrijden Zutphen. Floor Schuppers was met drie treffers uitstekend op dreef. Noraly Weusthuis maakte de mooiste treffer door hoog in de kruising te schieten. Marit Boshuis zorgde voor nummer vijf uit een scrimmage. Door het gelijke spel van Bemmel tegen Arnhem staat Twente nu zes punten voor op nummer twee Bemmel.

15 – 04 Dames, tweede klasse D: PW – GHBS 3 - 5 (1 - 3). PW kwam in de tweede helft heel knap terug van 1-3 naar 3-3. Nadat Renée Heinen in de eerste helft scoorde, zorgden Julia Bouhuis en Dorien Groen na rust voor 3 - 3. Twee counters aan Groningse zijde zorgden voor de uiteindelijke zege.

15 – 04 Dames, derde klasse F: HCHN – Almelo 3 - 1 (1 - 0). HCHN behaalde een knappe triomf tegen Almelo. De thuisclub hanteerde een hoge snelheid maar trof een tegenstander die het middenveld uitstekend in handen had. Nadat Floor Dekker in de eerste helft uit een counter de score opende was het clubtopscorer Sanne Weijschedé die na rust de marge op twee treffers bracht. Nadat Almelo tegen scoorde zorgde Chantal van Asselt na goed voorbereidend werk van Merel Kirch voor de 3-1 eindstand.

15 – 04 Dames, derde klasse F: HCHN – Almelo 3 - 1 (1 - 0). Almelo speelde rommelig en maakte de nodige fouten. Toch kreeg de ploeg van coach Richard Voortman de nodige kansen. Uit één daarvan scoorde Dominque Gloudemans in de tweede helft 2-1. Verder liet HCHN het niet komen.

15 – 04 Dames, Derde klasse F: Drienerlo – Emmen 3 - 0 (2 - 0). Drienerlo kreeg veel kansen, maar zag dat de doelverdedigster van Emmen een grote score voorkwam. In de eerste helft kwam de thuisclub op 2 - 0 door treffers van Simone van der Meer en Michelle van den Boorn. Na rust scoorde Franka van Velthoven uit de rebound van een strafcorner.

15 – 04 Dames, derde klasse F: Haackey – Steenwijk 2 - 3 (0 - 2). Na de eerdere 3 - 0 winst in Steenwijk kwam Haackey nu net tekort. De Haaksbergse ploeg speelde een goede tweede helft en kwam door treffers van Anna van der Lof (1 - 2) en Dyonne Ezendam (2 - 3) twee keer terug in de strijd. Het bleek niet voldoende voor een gelijkspel.

15 – 04 Heren, tweede klasse D: EHV – Leeuwarden 6-3. Na een aantal mindere wedstrijd won de Enschedese ploeg met ruime cijfers.

15 – 04 Heren, tweede klasse D: PW – GHBS 2 - 3 (1 - 2). Een sterker PW verloor doordat de thuisclub de kansen niet benutte. PW stond na drie minuten met 1 - 0 achter. Tom Schuurman bepaalde de ruststand op 1 - 1. In de tweede helft werd het 1 - 3 voordat Stijn de Bont de eindstand op 2 - 3 bepaalde.

15 – 04 Heren, derde klasse F: Lochem – Bully 0 - 4 (0 - 3). Met Michael Wentzel als verdienstelijke debutant behaalde Bully een knappe triomf. Die kreeg al in de eerste helft gestalte door treffers van Mike Pollemans (2x) en Jan Willem Wijnbergen. Na rust scoorde Bob Bruijsten uit een strafbal.

15 – 04 Heren, derde klasse F: Zwolle – Almelo 2 - 7 (1 - 3).
Almelo behaalde een knappe zege. Opvallend was dat de zeven treffers door even zovele spelers werden gemaakt en dat er geen strafcorner aan te pas kwam. Derck Smink scoorde de mooiste treffer door met een solo de zevende goal te scoren. Almelo heeft door deze zege nog volop uitzicht op de nacompetitie met als inzet een plaats in de tweede klasse.

15 – 04 Heren, derde klasse F: Twente – HVA 7 - 1 (5 - 0). Twente speelde een behoorlijke eerste helft en nam afstand door veldtreffers van onder meer Siemen Houttuin (2x), Justin Markslag en Rudy Meijer. Na rust ging het wat minder, maar werd nog wel twee keer gescoord.

15 – 04 Heren, derde klasse F: Emmen – Haackey 5 - 3 (3 - 1). Haackey, dat zijn scorende spits miste, bood behoorlijk goed partij, maar ging toch ten onder. De Haaksbergse treffers kwamen op naam van Niek Abbink, Lars Middelkamp en Luuc Kuipers.