Hockey in Twente: 20 mei 2012
21-5-2012  |

20 – 05 Dames, tweede klasse D: Wijchen – Bully 7 - 4 (3 - 1). Een met enkele jeugdspelers verjong Bully redde het na een behoorlijke eerste helft niet bij Wychen. In de eerste helft hield doelverdedigster Louise Punte de Oldenzaalse ploeg op de been door twee strafballen te stoppen. In de tweede helft scoorde Bully wel drie keer, maar kwam niet dichterbij. De Oldenzaalse treffers kwamen op naam van Femke Brand (2x), Anouk Visser en Jolien Brusse. *Bully speelt woensdag de inhaalwedstrijd bij Spitsbergen in Veenendaal.

20 – 05 Dames, tweede klasse D: GHBS – Twente 0 - 3 (0 - 2). Ondanks dat Twente het omschreef als een lastig potje kwam de kampioenskandidaat al snel met 2 - 0 voor. Roos van der Deen omspeelde de doelverdedigster van GHBS en scoorde de eerste treffer. Puck Roesink bracht uit een strafcorner de marge op twee treffers. Twente kreeg vervolgens vele kansen. Het oneffen veld in Groningen was een sta in de weg voor een grote zege. In de laatste minuut scoorde Floor Schuppers 0-3.

20 – 05 Dames, tweede klasse D: PW – Apeldoorn 2 - 2 (1 - 1). PW was blij met het kostbare punt tegen Apeldoorn. De Enschedese ploeg kwam op achterstand. Door twee treffers van Andrea Slot kwam PW op voorsprong. Vervolgens kreeg de thuisclub kansen op meer. Het werd vlak voor tijd toch gelijk: 2 - 2.

20 – 05 Dames, derde klasse F: Drienerlo – Eelde 2 - 3 (1 - 2). Eelde kwam door twee veldtreffers op 0 - 2. Sygriet Rinsman zorgde uit de rebound van een strafcorner voor de 2 - 1 ruststand. Na rust speelde Drienerlo meer aanvallend. Dat leidde tot de verdiende gelijkmaker van Simone van der Meer. Drienerlo zette meer druk, maar verloor uiteindelijk toch.

20 – 05 Dames, derde klasse F: Haackey – Lochem 2 - 2 (0 - 2). De jonge ploeg van Haackey leverde uitstekend werk. De ploeg met onder meer Pien ten Voorde in de gelederen, werkte door een voorbeeldige inzet een 2-0 achterstand weg.  De Haaksbergse treffers kwamen op naam van Miriam Groot Nibbelink en Dyonne Ezendam.

20 – 05 Dames, derde klasse F: HCHN – Leeuwarden 2 - 3 (1 - 1). HCHN leed onnodig puntverlies. En dat tegen een ploeg die uit nog geen punt behaalde. Floor Dekker bracht de Nijverdallers uit een strafcorner op voorsprong. Leeuwarden herstelde zich en kwam op voorsprong: 1-2. Sanne Weijschedé scoorde de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Merel Kirch. In de laatste vijf minuten trok Leeuwarden de zege naar zich toe.

20 – 05 Heren, derde klasse F: Almelo – Flevoland 5 - 5 (2 - 2). Almelo speelde tegen Flevoland een hele aantrekkelijke wedstrijd. De thuisclub leidde in de tweede helft met 4 - 2, maar zag de bezoekers, een uitstekende strafcorner hebben op 4 - 5 komen. Derck Smink scoorde de verdiende gelijkmaker. De andere treffers kwamen op naam van Etienne Rameaux (2x), Sten Voortman en Stef Westerhuis.

20 – 05 Dames, derde klasse F: Almelo – Tempo ’41 2 - 3 (2 - 0). Met verdedigend goed spel bracht Almelo rust in het spel. Dat leidde tegen de koploper uit Zwolle tot een 2 - 0 voorsprong. Daniek Voortman en Bo Blömer scoorden voor Almelo. Dat bleek niet voldoende voor een stunt. De conditie speelde Almelo in de tweede helft parten. *Almelo speelt de wedstrijd van 10 juni bij Eelde eerder. De ontmoeting wordt op 31 mei om 20.00 uur gespeeld. Dit gebeurde in onderling overleg omdat Almelo op 10 juni niet voldoende speelsters heeft.

20 – 05 Heren, tweede klasse D: PW – Apeldoorn 2 - 4 (2 - 1). PW speelde een goede eerste helft en leidde met 2 - 0 door treffers van Stijn de Bont en Stijn Thissen. Na rust liet de thuisclub te veel gaten vallen waardoor de bezoekers alsnog de volle winst behaalden.

20 – 05 Heren, tweede klasse D: Daring – EHV 4 - 3. Door de nederlaag van EHV in Veendam staat de Enschedese ploeg nu op de gedeelde derde plaats samen met Daring.

20 – 05 Heren, derde klasse F: Zwolle – Bully 2 - 2 (1 - 1). Door het gelijke spel van zowel koploper Bully als de nummer twee Almelo is Bully na een jaar van afwezigheid weer terug in de tweede klasse. De ploeg van de coaches Martijn Wildeboer en Jonas Termijtelen speelde in en tegen Zwolle een zinderende wedstrijd. Bully kwam door Mike Pollemans en Ralf Peters twee keer op voorsprong, maar zag de thuisclub drie minuten voor tijd op gelijke hoogte komen. De jeugdige spelers Jan Willem en Martijn Wijnbergen speelden een uitstekende wedstrijd. De grote kracht van de kampioen is het collectief met 16 spelers die qua niveau niet voor elkaar onder doen.

20 – 05 Heren, derde klasse F: Twente – Meppel 3 - 1 (2 - 1). Meppel kwam met 1 - 0 voor en miste enkele goede mogelijkheden. Door twee benutte strafcorners van Cas Hilberink stond Twente met 2 - 1 voor. Na de hervatting bracht Siemen Houttuin via de variant van een strafcorner de eindstand op 3 - 1.

20 – 05 Heren, derde klasse F: Drienerlo – HVA 8 - 0 (4 - 0). Drienerlo behaalde een ruime zege in een eenzijdig duel. Gunther Raible, die zijn laatste wedstrijd speelde, scoorde twee keer in de eerste helft. Dat gold ook voor aanvoerder Thijs Roethof. In de tweede helft scoorde onder meer verdediger Jorrit Kroes.