Hockey in Twente: 9 september 2012
10-9-2012  |

Dames, eerste klasse D: Twente – Upward 1 - 3 (1 - 1). De tweede seizoenstreffer van Floor Schuppers bleek niet voldoende voor de eerste punten voor debutant Twente. In de eerste helft hield de thuisclub prima stand. Na rust betekenden een strafcorner voor Upward en een foute aan Twente zijde de beslissing: 1 - 3.

Dames, eerste klasse D: Leusden – EHV 1 - 1 (1 - 0). Twaalf van de dertien strafcorners waren niet aan EHV besteed. De dertiende werd door Marloes van der Werff wel binnen geschoten. Het betekende de verdiende gelijkmaker voor de Enschedese ploeg. EHV kreeg verder nog vier uitstekende kansen. Maar oog in oog met doelverdedigster van Leusden leverde dit geen resultaat op.

Dames, tweede klasse D: PW – Apeldoorn 2-4 (1-1). Het jonge PW hield tot halverwege de tweede helft knap stand. Door treffers van de debutanten Evelien van Mourik en Lisanne Beijen was het 2 - 2. De dappere weerstand was toen gebroken en Apeldoorn trok de zege naar zich toe.

Dames, derde klasse F: Meppel – Drienerlo 3 - 0 (1 - 0). Drienerlo hield in de warmte van Meppel één helft heel goed stand. Na rust speelde de hitte de bezoekers teveel parten en werd redelijk ruimschoots verloren.

Dames, derde klasse F: Almelo – Lochem 2 - 6 (1 - 2). Almelo verloor doordat de ploeg niet genoeg druk zette en teveel liep met de bal. Toch kwam de ploeg van coach Huub Gerard met 1 - 0. Annemie Kooistra scoorde voor de thuisclub. De andere Almelose treffer kwam van de stick van Nikki Kooistra.

Dames, derde klasse F: HCHN – Eelde 2 - 2 (1 - 2). Beide ploegen kregen in deze aantrekkelijke wedstrijd de nodige kansen. HCHN kwam door Chantal van Asselt op voorsprong. De noordelingen stonden bij rust met 2-1 voor. Na rust bracht Celine Imhof de stand in evenwicht.

Heren, tweede klasse D: Bully – Arnhem 7 - 3 (1 - 1). De donderpreek van coach Martijn Wildeboer in de rust deed wonderen. Debutant Bully toonde in de tweede helft dat een surplus aan conditie in combinatie met goed spel tot een heel mooi resultaat leidt. Ralf Peters voelt zich in de nieuwe omgeving goed thuis. Hij scoorde drie treffers. Joris Jan Smellink kwam tot twee treffers, Mike Pollemans en Joris Jan Smellink beiden tot één.

Heren, tweede klasse D: 4 – 1 (2 – 0). EHV begon agressief en de eerste strafcorner was meteen raak door een fraaie tip-in van Joris Opbroek, waarna Pim Bonder een lepe solo met een slimme treffer bekroonde (ruststand 2 - 0). De tweede helft liet de thuisploeg aanvankelijk het initiatief aan Apeldoorn, dat hiervan via een dubieuze strafcorner profiteerde (2 - 1). EHV incasseerde twee domme gele kaarten, waardoor het gedurende lange tijd met tien man moest spelen, maar herstelde zich voortreffelijk, waarbij ook de debutanten zich prima lieten gelden. Joris Opbroek herhaalde zijn kunstje bij de tweede paal (3 - 1), waarna Tim Horstink uit een superieure pass van Martijn Wendrich de eindstand op 4 - 1 bepaalde.

Heren, derde klasse F: Almelo – HVA 5 - 0 (3 - 0). Tien minuten kon HVA in het spoor van Almelo blijven. Daarna overklaste de ploeg van coach Bart Olde Boerrigter de Drentenaren. Etienne Rameaux scoorde drie keer waarvan één keer uit een strafcorner. De andere treffers kwamen op naam van Sten Voortman en Derck Smink.

Heren, derde klasse F: Twente – Sneek 7 - 0 (2 - 0). De jonge ploeg van Hengelo realiseerde met mooi spel en een redelijk effectieve aanval een ruime score. Daarbij liep de strafcorner aan Hengelose zijde goed. De treffers van Twente kwamen op naam van Cas Hilberink met vier (alle strafcorners), Freek Loohuis met twee (beide veldtreffers) en debutant Rob Rientjes.

Heren, derde klasse F: PW – Drienerlo 5 - 1 (2 - 1). Ondanks de ruime zege was het spel van PW dat in de eerste helft redelijk was toch voor verbetering vatbaar. Drienerlo kreeg in de tweede helft bij 2-1 nog een kans op de gelijkmaker. Thijs Roethof raakte de paal. De treffers voor PW werden gescoord door Stijn de Bont (2x), Yordy Bakker, Andrew van Diepenbrugge en Tom Schuurman. De treffer van Drienerlo kwam van de stick van Tom Stelwagen.