Hockey in Twente: 11 november 2012
12-11-2012  |

Dames, eerste klasse D: Twente - Groninger Studenten 2 - 2 (0 - 1). Twente pakte door twee treffers van Marit Boshuis een verdiend punt. Na een niet zo goede eerste helft herstelde Twente zich in de tweede helft. Op het moment dat de thuisclub wilde doordrukken raakte de Groningse keeper geblesseerd. Na opgelapt te zijn boden de bezoekers weer gelijkwaardige tegenstand.

Dames, eerste klasse D: EHV – Upward 1 - 3 (0 - 3). EHV leed een verdiende nederlaag. De eerste helft van de Enschedese ploeg werd gekenmerkt door dramatisch spel en een slechte instelling. Na rust herpakte de ploeg van coach Loek van de Kasteele zich een beetje en scoorde Marleen Schoo de eretreffer voor EHV.

Dames, tweede klasse D: HCM – PW 2 - 3 (1 - 1). PW behaalde een belangrijke zege en is bezig met een goede reeks. Na een snelle 1 - 0 achterstand zetten Annemie en Elsbeth Leis PW op een 2 - 1 voorsprong. Beiden scoorden met een veldtreffer. Sophie Mohede bracht uit een strafcorner de marge op twee treffers. Even bracht HCM de spanning nog terug, maar PW trok de verdiende zege over de streep. Het is voor de derde keer dat de tweeling Annemie en Elsbeth Leis beiden scoren voor PW en ook de derde keer dat de Enschedese club, mede door de treffers van de tweeling een overwinning behaalt.

Dames, derde klasse F: Bully – Meppel 6 - 2 (3 - 0). Lijstaanvoerder Bully zette de nummer twee van meet af het mes op de keel en gaf de Drentenaren hockeyles. Het vele publiek genoot van de acties van de Oldenzaalse vrouwen die nu weer alleen bovenaan staan. De treffers voor Bully kwamen op naam van Lotte Vixseboxse (2), Pien Schopman, Marit Brand, Lisa Poorthuis en Jolien Brusse.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Emmen 6 - 1 (3 - 0). Op de grootste seizoenzege van Drienerlo viel niets af te dingen. Op het spel van de thuisclub wel. Dat was ondanks de ruime score niet denderend. De treffers voor Drienerlo kwamen op naam van Tara Hankel (4), Franka van Velthoven en Esther van de Ven.

Heren, tweede klasse D: Bully – EHV 2 - 8 (0 - 6). Bully dat in deze streekderby naar vermogen speelde trof in de eerste helft een exceptioneel goed spelend EHV. Dat leidde tot ruime marge bij rust. Na rust kon de thuisclub, die qua veldspel inmiddels een volwaardige tweedeklasser is, iets terugdoen. Mike Pollemans uit een strafcorner en Daan ter Keurs met een veldtreffer scoorden voor Bully.

Heren, tweede klasse D: Bully – EHV 2 - 8 (0 - 6). EHV speelde bij Bully een uitzonderlijk goede eerste helft. De ploeg van coach John Haenen kwam tegen de debutant met 6 - 0 voor. Na rust deden de Enschedeërs een stapje terug, maar bleef de marge gehandhaafd. EHV heeft door de triomf nog altijd prima kansen op promotie naar de eerste klasse. Topscorer werd Tim Horstink met vier treffers. Een knappe prestatie op dit niveau.

Heren, derde klasse F: Zeewolde – PW 5 - 1 (2 - 0). PW had bij koploper Zeewolde een wat mindere dag en verloor met ruime cijfers. Ook in deze wedstrijd kregen de Enschede-ers genoeg kansen. Alleen Ewout Slagman kwam tot scoren voor PW.

Heren, derde klasse F: Twente – Almelo 3 - 2 (1 - 1). Twente behaalde een knappe zege op Almelo. De thuisclub kwam in de tweede helft met 3 - 1 voor. Door de triomf doen de Hengeloërs volop mee om de bovenste plaatsen.