Hockey in Twente: 18 november 2012
19-11-2012  |

Dames, eerste klasse D: Twente – Phoenix 2 - 4 (1 - 2). Twente kon door het uitstekende optreden van doelverdedigster Elin Hofman lange tijd in de race blijven. Bij 2 - 3 kreeg Twente wel mogelijkheden, maar uitgesproken kansen. De treffers voor Twente kwamen op naam van Jade Fredriks en Floor Schuppers.

Dames, eerste klasse D: Beuningen – EHV 3 - 3 (2 - 1). Met de B-junioren Carice Buma en Minout Mink in de ploeg behaalde EHV een verdiend punt. Er had zelfs meer ingezeten wanneer de Enschedese vrouwen de kansen beter hadden benut. EHV werkte in de tweede helft twee keer een achterstand weg. De treffers voor EHV kwamen op naam van Lotti Arts (2x) en Marleen Schoo.

Dames, tweede klasse D: PW – Barneveld 1 - 4 (0 - 3). PW bleek niet opgewassen tegen deze goede tegenstander die heel goed druk zette. De eer voor de thuisclub werd gered door clubtopscoorster Annemie Leis die een strafcorner inschoot.

Dames, derde klasse F: Almelo – Bully 0 - 7 (0 - 2). De ongeslagen koploper Bully speelde een redelijke eerste helft. Na de hervatting werd het tempo door de Oldenzaalse vrouwen verhoogd en werd de score flink opgevoerd. De doelpunten voor Bully kwamen op naam van Pien Schopman (2x), Marit Barnd, Karlijn Oude Bennink, Jolien Brusse (haar tiende van het seizoen), Lisa Poorthuis en Lotte Vixeboxe.

Dames, derde klasse F: Almelo – Bully 0 - 7 (0 - 2). Almelo speelde tegen de ongeslagen koploper een goede wedstrijd. De ruime uitslag kwam pas tot stand in het laatste kwartier toen de bezoekers vier keer scoorden.

Dames, derde klasse F: Hoogeveen – Drienerlo 1 - 2 (0 - 1). Drienerlo komt steeds beter in haar spel. De zege tegen Hoogeveen was daarvan het gevolg. Esther van de Ven bracht met haar vijfde treffer in korte tijd de bezoekers op voorsprong. Na rust zorgde Franka van Velthoven uit de rebound van een strafcorner voor 0 - 2 waarna Hoogeveen nog iets terugdeed.

Heren, tweede klasse D: Daring – Bully 5 - 0 (4 - 0). Bully was in Veendam niet scherp op het momenten dat het moest. Ook kreeg de Oldenzaalse ploeg te simpel doelpunten tegen. Daardoor stond Bully bij rust met 4-0 achter. In de tweede helft werd het veldspel van de bezoekers wel beter, maar leverde het te weinig rendement op.

Heren, tweede klasse D: EHV – Zevenaar 5 - 1(3 - 0). EHV zette met de klinkende 5-1 triomf de opgaande lijn voort. Het overwicht van EHV werd goed duidelijk toen doelman Marc van Baal pas zes minuten na rust voor het eerst serieus in actie moest komen bij een aanvallende actie van Zevenaar. Daarna was het snel over en uit toen Tim Horstink een strafcorner hoog inpushte en Van Dun met een simpele tip-in de 5 - 0 maakte, waarna Zevenaar de spreekwoordelijke eer redde met een slecht verwerkte strafcorner. Scoreverloop: Van Dun 1 - 0, Opbroek 2 - 0, Craghs 3 - 0, rust, Horstink 4 - 0, Van Dun 5 - 0, 5 - 1.

Heren, derde klasse F: Twente – Graspiepers 2 - 2 (1 - 1). Met de uitblinkende doelman Wouter Schulz in de ploeg behaalde Twente een gelijkspel. De thuisclub was in de eerste helft de betere ploeg en nam door de 16e seizoentreffer van Cas Hilberink een voorsprong. Na rust kwam Twente door een fraaie met de backhand gescoorde treffer van Freek Lohuis op gelijke hoogte. Bij de thuisclub viel Cas Hilberink geblesseerd uit. Hij is mogelijk tot na de winterstop uitgeschakeld.

Heren, derde klasse F: Almelo – Zeewolde 6 - 5 (3 - 3). Met Wout van Blommenstein en Tob Voortman als dragende spelers behaalde Almelo een knappe zege tegen de koploper. Tot 4 - 4 ging het gelijk op. Daarna zorgden Derck Smink (strafbal) en Sten Voortman voor het verschil.

Heren, derde klasse F: PW – Sneek 9 - 1 (3 - 0). Andrew van Diepenbrugge bracht met een puntgave hattrick de ruststand op 3 - 0. Na rust bleef PW doorgaan met het benutten van de kansen. Ties Wolterink en Yordy Bakker scoorden beiden twee keer, Stijn Thissen en Rik Wolters scoorden beiden één keer.

Heren, derde klasse F: Lochem – Drienerlo 1 - 2 (1 - 0). De gelijkmaker van Jason Duesman was een hele opluchting voor Drienerlo. Het was het resultaat in een moeizame wedstrijd waarin de bezoekers na rust meer druk zetten. Stefan Hesselink scoorde de winnende treffer.