Hockey in Twente: 7 april 2013
8-4-2013  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Amersfoort 0 - 1 (0 - 0). De jonge ploeg van EHV liet in de eerste helft het betere hockey zien. De ploeg van coach Vincent Steggink kreeg in die fase vier goede mogelijkheden. Maar het scoren gaat EHV nogal wat moeilijk af. In de tweede helft was het een meer gelijk opgaande strijd. Amersfoort ”stal” de overwinning door te scoren uit een strafcorner.

Dames, eerste klasse D: Twente – GCHC 0 - 3 (0 - 1). Twente was gelijkwaardig aan GCHC. De thuisclub zette de nodige druk richting de tegenstander. Alleen het afmaken vormt nog steeds een groot probleem voor de thuisclub. Aan de derde Groningse treffer ging een overtreding (het slaan op de hand van een Twente speelster) aan vooraf.

Dames, tweede klasse D: PW – Leeuwarden 1 - 0 (0 - 0). Met een treffer van clubtopscoorster Annemie Leis behaalde PW een verdiende en kostbare overwinning. De Enschedese ploeg, die weer kon beschikken over Eva van der Linde was in de eerste helft gelijkwaardig, maar zette na rust een tandje bij.

Dames, derde klasse F: Bully – Drienerlo 6 - 0 (4 - 0). Met laatste man Anne Siers als uitblinker gaf Bully geen strafcorner weg aan de bezoekers. De Oldenzaalse lijstaanvoerder kwam met flitsend combinatiespel tot succes. De treffers voor Bully kwamen op naam van Lotte Vixeboxe (2), Lisa van Lange, Pien Schopman, Jolien Brusse en Esmeé Lenferink.

Dames, derde klasse F: Bully –Drienerlo 6 - 0 (4 - 0). Drienerlo speelde twintig minuten heel sterk. Daarna scoorde Bully en brak het verzet aan de kant van de bezoekers. In de tweede helft verdedigde Drienerlo heel sterk en hield de schade beperkt.

Dames, derde klasse F: HCHN – Steenwijk 4 - 3 (3 - 0). HCHN behaalde een kostbare en nuttige overwinning. Sanne Weijschedé van HCHN was in de eerste helft bij alle drie treffers betrokken. Bij de 1 - 0 rondde Merel Kirch af en bij de tweede treffer schoot Floor Dekker de strafcorner in. Weijschedé schoot zelf met een mini-backhand nummer drie in. In de tweede helft kwam Steenwijk terug tot 3 - 2 en werd de gelijkmaker van de bezoekers afgekeurd. Sanne Weijschedé scoorde met een strafbal 4 - 2 waarna Steenwijk 4 - 3 scoorde.

Dames, derde klasse F: Almelo –Emmen 4 - 0 (3 - 0). Almelo speelde in deze ruim gewonnen wedstrijd een goede eerste helft. Annemie Kooistra, Merel Smink en invaller Marelot Mannes scoorden de Almelose treffers. Na rust, toen het iets minder ging, scoorde Merle Bente 4 - 0.

Heren, tweede klasse D: Bully – Apeldoorn 3 - 3 (2 - 0). Met een punt tegen de nummer drie was Bully coach Martijn Wildeboer tevreden. Bully kwam met 2 - 0 voor door treffers van Joost van Dijck en Bob Sanders. Na rust werd het 2 - 2 waarna Jan Willem van Beurden voor 3 - 2 zorgde. Het werd 3 - 3.

Heren, tweede klasse D: Arnhem –Bully 5 - 3 (3 - 1) (gespeeld op vrijdagavond 5 april 2013). Bully verloor vrijdag op het waterveld in Velp met 5 - 3. De bezoekers kwamen in de tweede helft van 4 - 1 terug tot 4 - 3. De treffers voor Bully kwamen op naam van Daan ter Keurs, Joost van Dijck en Ralf Peters.

Heren, tweede klasse D: EHV – Leeuwarden 11 - 0 (7 - 0). Het duurde tien minuten voordat EHV het net vond en vanaf dat moment was de jacht geopend. Het publiek werd vermaakt met prima combinaties en de doelpunten die daaruit ontstonden waren vrijwel allemaal een lust voor het oog. Scoreverloop: 1-0 Wendrich, 2-0 Opbroek, 3-0 Horstink (strafcorner), 4-0 Bonder, 5-0 Horstink (strafcorner), 6-0 Horstink (strafbal), 7-0 Wendrich, 8-0 Nederhand, 9-0 Wendrich, 10-0 Opbroek, 11-0 Lunter (strafbal).

Heren, derde klasse F: Twente – Steenwijk 4 - 1 (1 - 0). Met B-junior Leen Timmers als één van de scorende spelers behaalde Twente een ruime zege. Steenwijk speelde erg behoudend, maar had een uitstekende doelverdediger die zelfs de strafcorners van Cas Hilberink pareerde. De overige Twente treffers kwamen op naam van Bastiaan Schuil (2) en Maarten Adolfs.

Heren, derde klasse F: PW – Lochem 8 - 1 (2 - 1). De ruime overwinning van PW kwam in de tweede helft tot stand. In de eerste helft kon Lochem behoorlijk bijblijven. De treffers voor PW kwamen op naam van Andrew van Diepenbrugge (3), Stijn Thissen (2), Yordy Bakker, Stijn de Bont, en Tom Schuurman allen 1.

Heren, derde klasse F: Zeewolde – Drienerlo 1 - 2 (1 - 0). Drienerlo begon wat moeizaam, maar herstelde zich na rust heel knap. Dat leidde tot de verdiende overwinning door treffers van Thijs Roethof (strafcorner) en Stephan Hesselink (veldtreffer).