Hockey in Twente: 21 april 2013
22-4-2013  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Ede 2 - 1 (0 - 1). EHV zag dat werk werken loont in een gelijk opgaande strijd. De gelijkmaker van aanvoerster Judith van der Zande kwam zes minuten voor tijd tot stand. Liz Koopman, die EHV eerder aan de winnende treffer bij Twente hielp, scoorde nu in de laatste seconde de winnende treffer.

Dames, eerste klasse D: Twente – Amersfoort 2 - 7 (1 - 5). Twente speelde een zeer slechte eerste helft en kwam met 5 - 0 achter. Puck Roesink scoorde 5 - 1. Na rust werd het 7 - 1 voordat Demi van Halst voor 7 - 2 zorgde.

Dames, tweede klasse D: PW – Arnhem 0 - 4 (0 - 2). PW en Arnhem waren goede aan elkaar gewaagd. Arnhem ging echter veel beter met de kansen om en maakte daardoor het verschil.

Dames, derde klasse F: Bully –Emmen 9 - 0 (3 - 0). Bully speelde in een hoog tempo en gaf geen enkele corner weg. Emmen groef zich in de tweede helft helemaal in Lotte Vixseboxse scoorde drie keer en bracht haar totaal op twintig treffers. De andere doelpunten kwamen op naam van Lisa van lange en Lisa Poorthuis beiden 2 en Marit Brand en Esmée Lenferink beiden 1.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Meppel 1 - 1 (0 - 1). Drienerlo behaalde een knap gelijkspel tegen de nummer drie Meppel. De gelijkmaker kwam in de tweede helft. Franka van Velthoven scoorde uit de rebound van een strafcorner.

Dames, derde klasse F: Lochem – Drienerlo 3 - 0 (1 - 0). Drienerlo had moeite met het nieuwe veld dat zwaar en langzaam was. De bezoekers schoten in de eerste helft op de paal. Na rust nam Lochem vlot afstand. Drienerlo herstelde zich en kon de schade beperken.

Dames, derde klasse F: HCHN –Hoogeveen 4 - 1 (1 - 0). Beide ploegen deden in de eerste helft niet voor elkaar onder. De thuisclub kwam met 1 - 0 voor door Sanne Weijschedé. Daarnaast raakte HCHN ook twee keer de paal. De tweede helft was aanvankelijk spannend. Na de 1 - 1 kreeg HCHN de ruimte. Sanne Weijschedé (2x) en Merel Kirch bezorgden de Nijverdalse ploeg alsnog een ruime zege.

Dames, derde klasse F: Almelo – Roden 3 - 1 (2 - 0). Een hecht collectief dat fysiek wat sterker wordt en daarnaast ook uitstekend combinatiespel op de mat legde. Zo vatte coach Huub Gerard de zege van Almelo samen. De treffers voor de thuisclub kwamen op naam van Merle Bente (2x) en Annemie Kooistra.

Heren, tweede klasse D: Bully – Quick/ZOW 5 - 6 (3 - 3). Bully maakte tegen deze topploeg een goede indruk, maar verloor op details. Met dank aan doelman Steven Bartelink en spits Bob Sanders (hij scoorde drie keer in de eerste helft) was het 3 - 3 bij rust. Bij 5 - 3 (treffers van Thijs Keuper en Mike Pollemans) leek een stunt haalbaar. In de slotfase profiteerden de bezoekers doordat Bully teveel corners weggaf.

Heren, tweede klasse D: EHV – Arnhem 5 - 0 (2 - 0). EHV won tegen Arnhem zeer overtuigend en relatief eenvoudig met 5 - 0 en blijft daardoor op promotiekoers naar de eerste klasse. EHV startte agressief en had binnen de vijf minuten de 1 - 0 op het scorebord staan toen Martijn Wendrich met een miraculeus lobje scoorde. Dezelfde speler zorgde na ruim een half uur via een tip-in uit een strafcorner voor de 2 - 0 ruststand, waarmee de verhoudingen goed waren weergegeven. De thuisploeg was veel sterker, terwijl Arnhem alleen door enkele counters gevaarlijk werd, maar EHV-keeper Marc van Baal hield op zijn verjaardag souverein de nul. Vlak na rust was spits Tim van Dun verantwoordelijk voor de beslissende 3 - 0, na een combinatie over vele schijven. De wedstrijd was gespeeld en beide doelpuntenmakers bepaalden de eindstand op 5 - 0.

Heren, derde klasse F: HVA – Almelo 1 - 5 (0 - 3). Een veel sterker Almelo speelde een goede wedstrijd. De treffers voor de bezoekers kwamen op naam van Sten Voortman en Etiénne Rameaux (beiden 2) en Stef Westerhuis.

Heren, derde klasse F: Almelo –Flevoland 4 - 2 (1 - 0). Almelo behaalde tegen het goed spelende Flevoland een fraaie triomf. De Almelose treffers kwamen op naam van Derck Smink (2x), Sten Voortman en Felix Hemmer.

Heren, derde klasse F: Twente – Lochem 9 - 0 (3 - 0). Met de uitstekende B-junior Leen Timmers (hij scoorde twee keer) behaalde Twente een ruime zege. De grote marge kwam in de tweede helft tot stand toen Twente meer over de vleugels speelde.

Heren, derde klasse F: PW –Graspiepers 6 - 0 (3 - 0). Met mooi en snel spel behaalde PW een ruime zege. Yordy scoorde in de eerste helft een puntgave hattrick. Na rust scoorden Stijn Thissen (2x) en Stijn de Bont.