Hockey in Twente: 8 september 2013
9-9-2013  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Amersfoort 4 - 0 (2 - 0).  Met de uitstekende Lotte Guldie als jeugdige sluitpost speelde EHV speelde vol elan en hanteerde met veel succes het half court systeem in de discipline. De thuisclub kwam met 2 - 0 voor door treffers van Minout Mink en Mabel Brands. In de tweede helft werd de marge groter. Laura Lelz en Jamie Delogu na goed aangeven van Anouk Wildenborg zorgden voor de ruime marge.

Dames, tweede klasse D: Bully – Barneveld 6 - 3 (2 - 0). Bully zorgde een voor een klinkend debuut in de tweede klasse. Met voor het eerst de drie zussen Floortje, Femke en Marit Brand in de ploeg, kreeg Barneveld geen schijn van kans. De treffers voor de Oldenzaalse ploeg kwamen op naam van  Marit Brand (strafbal), Pien Schopman, Floortje Brand, Lisa van Lange. Lisa Poorthuis en Femke Brand.

Dames, tweede klasse D: Leusden – PW 3 - 2 (2 - 2). Ondanks het missen van zes basisspeelsters waaronder Annemie en Elsbeth Leis en Maud Tönis legde PW titelkandidaat Leusden het vuur aan de schenen. Met Lisette Wolters als sluitpost die achttien strafcorners onschadelijk maakte en Lieke Vrenken die als gelegenheidsvoorstopper prima uit de verf kwam verkocht PW de huid heel duur. De Enschedese treffers kwamen op naam van Esmee Kroeze en B-junior Emma Jonge Poerink. Ondanks de nederlaag stapte PW met een voldaan gevoel van het veld in Leusden. De ploeg van coach Freek Tönis toonde dat het dit seizoen sportief tot hele mooie dingen in staat gaat komen.

Dames, tweede klasse D: Apeldoorn – Twente 2 - 1 (1 - 0).Twente kwam in een gelijk opgaande eerste helft met 1 - 0 achter. In de tweede zorgde de arbitrage voor de nodige chaos. Met een minuut voor tijd zorgde  Floor Schuppers voor 1 - 1. Drie minuten daarna scoorde Apeldoorn met hand 2 - 1. Coach Frits van Dijk van Twente stond toen al met rood achter het hek. Die rode kaart werd na afloop door de arbiters niet aan hem gegeven, maar aan teammanger Melanie Veltman.

Dames, derde klasse F: Lochem – HCHN 2-0 (0 - 0). HCHN speelde een uitstekende eerste helft. De Nijverdalse vrouwen waren gelijkwaardig aan Lochem en kregen met veel strijd de nodige kansen. Dit spelbeeld zette zich na rust voort. Toch was het Lochem dat wel tot scoren kwam en HCHN niet. Een strafcorner leidde tot 1 - 0 en de tweede treffer viel door dat Lochem de bal ietwat gelukkig in het doel zag verdwijnen.

Dames, derde klasse F: Almelo – Drienerlo 4 - 1 (2 - 0). Drienerlo kwam na een rommelige eerste helft na rust veel beter in haar spel.  Dat leidde tot de verdiende tegentreffer van Dagmar Grob (3-1). Volgende week heeft Drienerlo de beschikking over vele nieuwe spelers.

Dames, derde klasse F: Almelo – Drienerlo 4 - 1 (2 - 0). Almelo speelde een prima wedstrijd en won dik verdiend. De thuisclub kwam in de eerste helft met 2 - 0 voor door treffers van Lucinda Grobben en Merle Bente. Dit spelbeeld zette zich voort in de tweede helft. Marieke Kootstra (3-0) en Katja Riggelen (4 - 1) brachten dat in de score tot uiting.

Heren, eerste klasse D: EHV – Groningen 1 - 3 (1 - 1). Debutant EHV speelde een goede wedstrijd, maar trof het niet met Gronmingen dat de afgelopen twee seizoenen kampioen werd in de eerste klasse, maar via de promotie wedstrijden de boot naar de Overgangklasse miste. EHV kwam door Martijn Wendrich verdiend op voorsprong maar ging toch enigszins in mineur de kleedkamer in. Groningen scoorde vlak voor rust de gelijkmaker. EHV bleef lef tonen in de tweede helft maar kwam door een strafcorner op achterstand. De vervolgens genomen risico ’s pakten verkeerd uit.

Heren, tweede klasse D: Leeuwarden – PW 2 - 3. PW behaalde als debutant een mooie zege bij het altijd lastige Leeuwarden. De treffers voor de Enschedese ploeg kwamen op naam van Wout van den Boom, Yordy Bakker en Stijn de Bont.

Heren, tweede klasse D: Apeldoorn – Twente 3 - 2 (0 - 2). Debutant Twente maakte met een gehavende ploeg een prima indruk. De bezoekers kwamen door linkervleugelverdediger Tom Lohuis (hij speelde vanwege stage in Liverpool zijn laatste wedstrijd) en routinier Cas Hilberink en 2 - 0 voorsprong. Tijdens de wedstrijd vielen er twee Twentenaren geblesseerd uit.  Na rust nam Apeldoorn een voorsprong. Cas Hilberink was vlak voor tijd met een ingeschoten strafcorner nog vlak bij de gelijkmaker.

Heren, derde klasse F: Graspiepers – Bully 5 - 3 (4 - 0). Bully begon meteen met druk zetten. Dat leidde in de eerste helft niet tot resultaat. Graspiepers scoorde uit drie counters evenzovele keren.  In de tweede helft herstelde Bully zich uitstekend. Met twee treffers van Bram Beckman en één van invaller Mike Pollemans kwam Bully nog wel dichterbij, maar dit bleek niet voldoende voor een punt.

Heren, derde klasse F: Flevoland – Almelo 1 - 2 (0 - 1). Almelo behaalde een knappe overwinning bij het lastige Flevoland. De score had alleen hoger kunnen uitvallen. Almelo kwam door Derck Smink op voorsprong. In de tweede helft bracht Stef Westerhuis de marge op twee treffers na uitstekend voorbereidend werk van Pieter van der Veen. Vlak voor tijd scoorde Flevoland tegen.

Heren, derde klasse F: Epe – Drienerlo 1 - 3. Drienerlo begon de competitie met een knappe uitzege.