Hockey in Twente: 15 september 2013
15-9-2013  |

Dames, tweede klasse D: Twente – Bully 6 - 3 (1 - 1). Twente behaalde met een aangepaste tactiek een knappe zege in een spannende wedstrijd. Bij rust was de stand nog in evenwicht. Bij 3 - 1 in de tweede helft kwam Bully knap terug. Daarna toonde Twente zich sterk in de één tegen één duels. Bully coach Jonas Termijtelen vond dat zijn ploeg in die fase een beetje pech had. Dat leidde tot de mooie zege. De treffers van Twente kwamen op naam van Floor Schuppers (3), Roos van der Deen, Marit Boshuis en A-junior Marleen ter Hedde. Voor Bully scoorden Lotte Vixeboxe (2) en Lisa Poorthuis.

Dames, derde klasse F: Nijverdal – Zutphen 3 - 2 (2 - 2).HCHN kende in deze leuke en enerverende wedstrijd een uitstekend begin. Dat resulteerde in twee treffers van Marit Hegeman. Zutphen kwam nog voor rust op gelijke hoogte. In de tweede helft, toen beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, zorgde Sanne Weijschedé met een treffer van de linkerkant van de kop van de cirkel voor 3 - 2. Zutphen kreeg kansen op de gelijkmaker, HCHN op een grotere voorsprong.

Dames, derde klasse F: Roden – Almelo 0 - 4 (0 - 1).Almelo, met interim coach Yvette Welmerink, speelde als team met eenvoudig, strak en snel spel. Dat leidde tot een voorsprong door een treffer van Milou Haarhuis. Haarhuis was na rust nog twee keer succesvol. Merle Bente bracht met een benutte strafbal de eindstand op 0 - 4.

Heren, derde klasse F: Bully – Flevoland 9-1 (5-0). Bully speelde met hoge druk de tegen stander zoek. De Oldenzaalse ploeg had de pech dat Joris Jan Smellink met een hoofdwond uitviel. De thuisclub speelde keurig volgens het boekje en joeg de tegenstander helemaal af. Topscores van Ralf Peters met 3 en Thijs Keuper met 2 doelpunten.