Hockey in Twente: 22 september 2013
23-9-2013  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Arnhem 0 - 2 (0 - 1). EHV speelde een goede eerste helft. De bezoekers hadden aan één kans voldoende om te scoren. Na rust kwam de definitieve beslissing toen de jonge thuisclub Arnhem teveel ruimte gaf.

Dames, tweede klasse D: Bully – Wychen 3 - 2 (3 - 1). Bully behaalde een verdiende zege. De thuisclub had een veldoverwicht en kreeg de nodige kansen.  Die kansen werden echter te weinig afgemaakt. Toch kwam de zege van de Oldenzaalse vrouwen niet in gevaar. Lisa Poorthuis scoorde twee keer en Marit Brand was één keer succesvol.

Dames, tweede klasse D: Twente – Barneveld 1 - 1 (1 - 1). Twente kreeg over de gehele wedstrijd meer kansen dan de ploeg uit Barneveld. Toch bleef het enigszins teleurgesteld 1 - 1. De thuisclub kwam door Marit Boshuis met 1 - 0 voor. Op slag van rust werd het uit een strafcorner gelijk. Na rust was Twente wel beter, maar kwam de thuisclub niet tot scoren.

Dames, tweede klasse D: GHBS – PW 2 - 3 (0 - 1). PW behaalde in eem mooie wedstrijd een verdiende zege. Het was de eerste overwinning van het seizoen. Eva van der Linde scoorde twee keer. De jonge Noes van der Plas was één kerer succesvol. Bij 1 - 3 redde verdedigster Hanna van Hees heel knap bij het uitlopen op een strafcorner.

Dames, derde klasse F: Zutphen – Drienerlo 2 - 1 (0 - 1). Drienerlo speelde in de eerste helft goed en had veel dreiging voren. Dat leidde tot de verdiende treffer van Renée Heinen. Na rust waren in het begin twee momenten van ontbrekende scherpte bij de bezoekers. Dat leidde tot twee treffers. Nadien kregen beide ploegen nog de nodige kansen.

Dames, derde klasse F: HCHN – Lelystad 3 - 1 (3 - 0). De strafcorner was het succesvolle wapen van HCHN in de eerste helft. De Nijverdalse ploeg scoorde daar drie keer uit door achtereenvolgens Floor Dekker, Sanne Weijschedé (vanaf de kop van de linkerkant van de cirkel) en opnieuw Floor Dekker.  Na rust ging het spel op en neer maar werd er door de thuisclub niet meer gescoord. Lelystad redde uit een strafcorner de eer.

Dames, derde klasse F: Almelo - Epe 2 - 2 (0 - 2). Almelo zette veel druk en kreeg ook veel kansen. Maar de thuisclub was in de eerste helft in de  afwerking niet scherp. Na rust ging dat beter. Merle Bente scoorde twee keer waardoor Almelo alsnog een punt in de wacht sleepte.

Heren, eerste klasse D: EHV – Roden 9 - 3 (4 - 0). EHV stond na een kwartier met 4 - 0 voor door treffers van Tim Horstink (2x) en de Belgische speler Harrison Dans (2x). In de tweede helft werd er aan de lopende band gescoord. Stijn Craghs (2x), Tim Lunter, Joris Opbroek en de Belgische speler Simon Bourel zorgden voor de treffers van EHV dat volgens coach Antoinet Wildeboer aanvallend waanzinnig goed speelde, maar verdedigend wat teveel corners weggaf.

Heren, Tweede klasse D: GHBS – PW 2 - 4 (0 - 1). Met drie overwinningen op rij is debutant PW de uitstekende koploper. De Enschedese ploeg speelde verdedigend uitstekend  en zocht steeds spel de spitsen op. Dat leverde vier treffers op die op naam kwamen van  Ewoud Slagman en Wouter Nederhand die beiden twee keer scoorden.

Heren, derde klasse F: Epe – Almelo 1 - 6 (0 - 2). Almelo behaalde op basis van een uitstekende tweede helft een verdiende overwinning. De mooiste treffer kwam van de stick van Pieter van der Veen. Derck Smink scoorde drie keer, Stef Westerhuis was twee keer succesvol.

Heren, derde klasse F: Sneek – Drienerlo 2 - 4 (1 - 2). Drienerlo behaalde de tweede uitzege van het seizoen. Dat gebeurde in een redelijke wedstrijd waarin beide ploegen kansen kregen. Stafan Hesselink scoorde twee keer, Stan Maassen en Jules Hazeleger waren beiden één keer succesvol.